Електропастири

За сигурността на Вашите животни


За да се гарантира, че вашата ограда винаги ще има желания възпиращ ефект, имате нужда от две неща. Първо -  добре подбрани продукти и аксесоари за електропастира, отговарящи на точните нужди на вашето местоположение. Второ - партньор с необходимите знания, който да Ви помогне за планирането и поддържането на ограда, която ще предпази Вашите животни.Разгледайте Каталог с всички продукти за електропастирите

Как действа?При допира на животното до проводника, електрическият кръг се затваря, като ток протича през животното към почвата. Животното има неприятно усещане при допира, но е напълно безопасно за него.

Електрическите огради може да са най-евтиният начин да запазите животните си в безопасност. Важно е да се подберат точните елементи според нуждите Ви.

 
  • Стандартна мрежа за овце и кози
Бързо и лесно монтиране.  Добра проводимост.  Висока възпираща способност!

Стандартната  мрежа за овце DeLaval е ефективна и отлично функционираща електрическа мрежа за временно ограждане. С високата си проводимост и черно - бялото оцветяване, тя държи овцете и козите безопасно вътре, а хищниците вън.


Електрическата ограда е като верига, ако има едно слабо звено тя губи ефективността си, независимо колко е мощен и скъп енергизатора.Внимателно подбирайте въжето, лентата или телта!

Инсталирайте достатъчно заземители!

   
  • Енергизатор  - устройство, което произвежда токови импулси с високо напрежение. 


Предлагаме богата гама енергизатори на DeLaval с високо качество и производителност - независимо дали е захранвана от мрежата или батерия. Двата основни фактора, които трябва да имате предвид, са височината на най-ниската жица над земята и дължината на оградата.

 
  • Ограден материал - различни видове в зависимост от предназначението. 
DeLaval предлага широка гама от проводници - въжета и ленти за електрическата ограда.   Изборът на тел зависи от много неща. Дали оградата е постоянна или временна? Колко често ще бъде премествана? За какви животни ще използвате електропастира?

Асортиментът на DeLaval е разделен на три диапазона - основен, стандартен и премиум. Продуктите в основния асортимент съдържат проводници от неръждаема стомана. Неръждаемата стомана предлага отлична якост на скъсване и продължителна издръжливост, но сравнително ниска проводимост. В стандартния асортимент проводниците са изработени както от неръждаема стомана, така и от мед. Медните проводници са покрити с устойчив на корозия материал и осигуряват изключително добра проводимост, но нямат същата якост на разрушаване, като неръждаемата стомана. Премиум гамата включва високоволтови проводници, които осигуряват здравина и устойчивост на атмосферни влияния от неръждаема стомана, плюс високата проводимост на медта.
  • Изолатори 
Изолаторите са важни компоненти от системата, служещи за монтаж на оградния материал, без да позволяват загуба на токови импулси. 

Направете оградата безопасна и издръжлива с подходящия изолатор за оградна тел или за оградна лента с монтаж за дърво или метални колчета.


   
  • Заземители

 
  • Колове
Обикновено вида на оградата определя избора на колове. За постоянните огради са подходящи дървени колове, а за  временните - пластмасови или стоманени колове. Но винаги е препоръчително да използвате дървени колове в ъглите дори и при временни огради.


 
  • Защита от светкавици -  предпазва вашата инвестиция, като намалява риска от повреда на енергизатора в следствие на мълнии.


 
  • Съединители за ограден материал - чрез тях ще направите качествена електрическа и механична свръзка между две ролки ограден материал.
 
  • Соларни панели - соларният панел може да бъде добавен към всички системи работещи с акумулатор.  При дни с достатъчно слънце соларният панел захранва енергизатора, през нощта и през облачните дни системата се поддържа от акумулатора.Предлагат се 10W, 20W и 50 W панели.