Новини

Ферма без мастити с качествените продукти за хигиена от DELAVAL
Ферма без мастити с качествените продукти за хигиена от DELAVAL
06.12.2018 г.


„Не винаги броя на животните определя количеството на млякото, просто трябва да доите по-ефективно.“, това кава Пол Макнамара, Мениджър доилни системи в DeLaval.

Добрите практики за хигиена при доене трябва да бъдат важна част от ежедневната програма във фермата, за да се постигнат по-високи резултати. Стимулирането на вимето чрез почистване и изсушаване увеличава добива на мляко. Подготовката на вимето с продукти, специално предназначени за тези ежедневни процедури, запазва вимето на животните здрави и в добро състояние, осигурявайки ефективно производство на мляко. Меките и гладки цицки са по-лесни за доене и са по-малко склонни към замърсяване.
Утвърдените почистващи препарати за хигиена DeLaval предотвъртяват маститните заболявания, което гарантира здрави животни и  не на последно място те са много икономични и ефикасни.

Почистващата пяна DeLaval Biofoam ™ комбинира технологиите за подобряване на почистването (CIT) с патентовано пянообразно решение от естествени съединения за оптимално почистване на цицките. Този разтвор за хигиенично третиране преди доене е специално разработен, за да осигури високо качество на млякото и отлично здраве на животните. DeLaval Biofoam поддържа вимето здраво. С  нея почистването и премахването на мръсотията е много ефективно. По този начин се намаляват бактериите и се предотвратява разпространението им. В допълнение патентованата пяна от естествени съставки на DeLaval поддържа кожата мека и еластична, подготвяйки я за гладко и ефикасно доене. Почистването на вимето преди доене с пяна е изключително подходящо в студените зимни месеци, когато трябва да се ограничи използването на вода. Богатата и висококачествена пяна поддържа кожата на вимето в отлично състояние и е естествена бариера срещу инфекции. При ниски температури друго много важно нещо е да се предпазва вимето от изсушаване. DeLaval Biofoam ™  съдържа глицерин и алантоин, които са отлични емолиенти с овлажняващи качества. Етанолът и изопропанолът увеличават ефикасността на течността и подобряват времето за изсъхване на зърното.
 
Използването на
сухи кърпи DeLaval Softcel™ подобрява почистващия ефект, като същевременно релефната им повърхност от двете страни подпомага стимулацията на цицките. Те са трислойни, изключително здрави и меки кърпи.
 

 
През зимата е добре да се използва запечатка с високо ниво на емолиент. DeLaval IodoFence ™ е запечатка за виме след доене, която отговаря на това изискване. Тя е разтвор базиран на йод, който се състои от две уникални технологии - I-Tech и Advanced Conditioning Technology (ACT). Те осигуряват не само продължителна дезинфекция, но и отлична грижа за вимето. Технологията ACT помага за хидратиране и омекотяване на кожата на цицките, а I-Tech предлага високо ниво на свободен йод за бърза дезинфекция. IodoFence ™ също така образува устойчив бариерен филм, който остава на цицките няколко часа след доене. С употребата на IodoFence ™ се гарантира отлична защитна бариера, която спомага за намаляване на случаите на мастит.
Възползвайте се от промоционалната оферта за DeLaval Biofoam ™ и  DeLaval IodoFence ™, и вземете своя подарък - вижте тук
Създаването на гладка програма за доене, използването на оригинални консумативи и препарати, редовното проверяване на оборудването и добрият мениджмънт са част от цялостното оптимизиране на процесите във фермата.

 


Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»