Новини

Модерна кравеферма откри Агритоп край Сливен
Модерна кравеферма откри Агритоп край Сливен
20.09.2015 г.

Фермата е за отглеждане на млечни крави и млади телета, намира се в с. Глуфишево.
Оборудването е на шведския производител DeLaval, световен лидер в техниката за доене и охлаждане на мляко, оборудване за животновъдни ферми за отглеждане на крави, биволи, овце и кози. Високотехнологичната система за доене е доставена от фирма АГРИТОП, официален представител за България на DeLaval. Модерна доилна инсталация е тип Рибена кост 30° на DeLaval, при която кравите се позиционират комфортно близо до канала и доячът има лесен достъп до вимето, без препятствия и колове между него и кравата. Релсата предпазваща от ритане е позиционирана близо до кравата, като така намалява до минимум възможността тя да рита - за по-голяма сигурност за дояча и по-бърза подготовка на вимето и окачване на доилния апарат.
Едновременно се издояват 20 животни, на които чрез млекомери се следи за проточността на млякото (кръв в млякото) за предотвратяване на мастити. Вакуум система, която отвежда млякото директно в охладителен млечен танк за съхранение. Така се гарантира високата хигиена и запазване на качеството на млякото, което няма директен достъп с въздуха и обкръжаващата среда.
Доилната зала е оборудвана и със селекционна врата, която след доенето може да отдели лесно и бързо кравите за извършване на съответните манипулации с тях. Тази функция може да бъде зададена, както от компютъра за проследяване, така и директно от доилната зала.
Обора за крави Агритоп са оборудвали с групови боксове за свободно боксово отглеждане с дълбока несменяема постеля. Предимствата на  свободното боксово отглеждане е осигуряване на по-голямо спокойствие - животните са на групи, имат място за лежане, за хранене и за доене, към които се придвижват свободно.
Техническото оборудване в кравефермата включва: големи коритни поилки, съобразени с броя на животните; вентилатори;  ветрозащитни щори с автоматизирано управление; торов скрепер за почистване на тора, отбутващ торовата маса в приемна шахта, отвеждайки я към торовата лагуна посредством помпа.
Собствениците на фермата са избрали и автоматизирана хранителна станция за телета, която дозира млякото на няколко пъти в определено време през деня и в точната температура, гарантиращо здрави телета.
Ето какво сподели един от собствениците на кравефермата Живка Атанасова:
„С Агритоп работим от много  години. Изключително доволни сме от партньорството с фирмата и с Момчил Тасков, търговски мениджър в Агритоп. Благодарение на неговите консултации и екипа на Агритоп, успяхме да изпълним вече няколко проекта заедно.
Благодарение на Агритоп и на това, което те направиха тук, успяхме да увеличим млеконадоя с около 20%. Много сме щастливи да видим фермата си в този вид. Оборудването, обора за кравите и залата за доене са неща, които преди само сме гледали по клипове от модерните западни ферми, а сега вече това е реалност във 

Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»