Новини

Висококачествени електропастири от Агритоп
27.07.2018 г.

​Всеки фермер, отлично знае, че най-ефективният и удобен метод за контрол  на добитъка е електрическата ограда. Електропастирите DeLaval са мощни, надеждни и ефективни.
Електрическата ограда не е нещо ново, но не е лесно да се изгради и поддържа ограда, която е работи отлично, при всякакви условия. Това е така, защото редица фактори могат да намалят нейната ефективност, като например: дължината на оградата, терена или количеството на растителност.

повече»
Интервю: Иван Данчев, Биофермер с. Добродан, Троян
06.07.2018 г.

Интервю:
Иван Данчев, Биофермер, с. Добродан, Троян

 
“Много съм доволен от уникалния метод на силажиране с  Budissa BAG - много бързо и без никакви загуби. Качеството на силажа е отлично. Направихме тест на качествата на силажа в немска лаборатория, резултатът ни е почти равен с най-добрия за Германия“


Г-н Данчев, от колко години работите с фирма „Агритоп“?
            - Работя с фирма „Агритоп“ от 2010 г. Тогава закупих от тях две машини за оползотворяване на тора JOSKIN. Цистерна MODULO 8400 и тороразхвърлящо ремарке Ferti-CAP. С цистерната всичко става много бързо. На ден пренася по 200 тона течен тор. Цялостната структура е много технична, само се закача маркуча и разпръскваш.
            Закупих и товарач Weidemann 4512, това е незаменима машина, непрекъснато е в експлоатация, много маневрена и здрава, с минимален разход на гориво. През тези години при много натоварване не съм правил нищо друго освен обслужване. За това през 2016 г. купих още един Weidemann - по-големия модел Т6027.
След това реализирахме и още един проект по мярка 4.1. Всичко беше изпълнено в срок и доставки, и монтажи.

повече»
Защо и как да поддържаме пасищата?
06.07.2018 г.


Много важно е да се използват аератори за обработка на пасища в началото на сезона и малко след края на пашата. Лекото и повърхностно аериране на почвата може да е много печелившо. Нещо повече при дъждовно и влажно време ефективността на аератора се повишава и спомага за проникване на росата при по-сухите периоди.
В случай, че сте наторили пасището със сух оборски тор, раздробете големите остатъци тор преди аерирането. Това важи и за тора от пасящите животни. В противен случай, буците тор ще се задържат в работните органи на аератора и няма да се разпространят правилно. Ето защо е добре да комбинирате аератора с чопърите и топерите JOSKIN, които разбиват буците тор и пръст. Също така чопърите и топерите подрязват и раздробяват тревата: по този начин тревните останки се превръщат в тор. Освен това нарязаният остатък се смила по-добре от животните. Многофункционалните и здрави топери/чопъри JOSKIN в комбинация с пасищните аератори ускоряват растежа на зелената тревна маса и запазват кореновата й система без да я увреждат.  

повече»
Оползотворяване на оборския тор – добавена стойност към земеделското стопанство
05.07.2018 г.

Все по-категорично става твърдението, че модерното земеделие и животновъдството вървят ръка за ръка. Торенето с  естествен оборски тор и компост на обработваемите площи е превъзходен органичен подобрител на почвата, допринасящ добавена стойност към земеделското стопанство.
Ако за 10 поредни години почвата не се обогатява с естествен тор, органичните съставки в нея ще бъдат напълно изчерпани. Оптималното оползотворяване на естествения оборски тор означава адекватно подбиране и разпръскване на естествените торове с подходяща техника.
Фирма АГРИТОП, официален представител на JOSKIN за България, предлага цистерни, ремаркетата и торовнасящи инструменти за оползотворяването на тора от фермите за екологично чисто, и в същото време икономически изгодно приложение. Дългосрочните инвестиции с цел рационалната употреба на естествените торове е неразделна част от мениджмънта на съвременния фермер.
Ремаркетата за сух тор JOSKIN са с уникална концепция - разпръскваща система за равномерно и широко разпръскване и  сваляема секция с шнековете, позволяваща ремаркетата да се използват и за транспорт на различни материали.

повече»
Регулярни посещения, постоянство и надграждане създават ефективност във фермата
19.06.2018 г.

В края на миналата седмица екип на фирма „Агритоп“, заедно със своя немски партньор Томас Фритше, посетиха ферма за отглеждане на месодайни породи говеда в с. Ковачица, обл. Монтана.
Това посещение е част рутинната дейност на „Агритоп“, включваща регулярни посещения на стопанствата проектирани и оборудвани от фирмата. По време на посещението се извърши оглед на новоизграждащия се обор за угояване на мъжки телета. Технологията по проекта е изцяло немска, разработена от „Агритоп“ съвместно с немския консултант Томас Фритше.

повече»
Агритоп беше домакин на открит ден, посветен на технологии за минимални почвообработки в стопанството на Венцислав Върбанов
15.06.2018 г.

​На 13.06.2018г.  се проведе ден на отворените врати, посветен на технологии за минимални почвообработки с участието на екипа по проект „Опазване на почвите в България“. Полевите демонстрации се проведоха в  стопанството на г-н Венци Върбанов, председател на Асоциация на земеделските производители в България, а теоретичната част и дискусиите с участниците в търговския център на фирма Агритоп гр. Долни Дъбник.

повече»
Месодайна ферма в с. Ковачица - образец на най-съвременното европейско животновъдство
07.06.2018 г.

Традицията за отглеждане на специални месодайни породи говеда в България бавно се установява. Расте и броят на фермерите, които са открили потенциала на този вид животновъдство. Пример за това е животновъдния комплекс на фирма ЕТ Митко Боев. Търсейки работещи решения за условията и средата, в които работят те успяват да създадат ферма-образец, отговаряща на най-модерните тенденции за месодайно говедовъдство в Европа. 
Фермата се намира в Северозападна България в село Ковачица, област Монтана. В нея се отглеждат около 650 животни -  500 майки, които формират репродуктивното стадо и около 150 телета за угояване. Животните в стопанството са от породите Абърдийн Ангус и Лимузин, които са вписани в родословната книга към НАМГБ и стада с педигре животни от породите Кианина и Маркиджана. 

повече»
​Експертът говори: Постигаме европейска продуктивност в българските ферми следвайки немските стандарти
06.06.2018 г.

Експертът говори: Постигаме европейска продуктивност в българските ферми следвайки немските стандарти
Интервю с Томас Фритсше, немски консултант по проектиране и оборудване на животновъдни стопанства
„Заедно с „Агритоп“ проектирахме и изградихме много и различни по вид животновъдни ферми, които в момента са рентабилни на пазара и продължават да се развиват. Ние правим цялостно консултиране на клиента - преди и по време на проектирането и изграждането на фермата, като работата ни с него продължава и след въвеждането в експлоатация. Регулярно правим посещения на фермите, които вече са избрали „Агритоп“ за техен партньор.”
 

повече»

Актуални промоции

'
Сезонни продукти на ТОП ЦЕНА
Сезонни продукти на ТОП ЦЕНА

Zill...вземи най-доброто Фолио, сезал и мрежа за балиране и силажиране...

повече»
Ремаркета и цистерни Joskin
Ремаркета и цистерни Joskin

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЗА МАШИНИ JOSKIN АТРАКТИВНИ ЦЕНИ ЗА НА...

повече»