Новини

Поддържане на пасищата
02.10.2019 г.

Производството на качествен фураж трябва да отговаря  на много фактори: Трябва да съчетава фуражната стойност, вкусовите качества и степента на храносмилане с нуждите на животните, като същевременно отговаря на изискванията за рентабилност. Намирането на този баланс е специфична наука.
Тя изисква прилагане на подходящи селскостопански практики, но също и способността да се посрещнат многото външни фактори, които вредят на пасищата. Добре осъзнавайки това и финансовите последици, които могат да имат тези щети, JOSKIN разработи пълна гама инструменти за поддържане и обновяване на пасищата, за да се гарантира производството на достатъчно качествена тревна маса за фермерите. Изборът на оборудване никога не е лесен. Но аераторите Joskin са лесни за употреба и отговарят на нуждите Ви според Вашите спецификации на пасището и щетите върху него.
Желателно след излизане на животните от пасищата, те да бъдат аерирани. На пролет, преди пускането на  животните в пасищата, отново да вкарате аераторите, за да разскъсате чимовете и да може да влезете дисково вътре в самата почва, за да има по-добро братене и тревоустой.

повече»
Семейна ферма работи с DeLaval и повишава производителността
30.09.2019 г.

"С доилната инсталация DeLaval 2х4 започнахме да доим повече мляко, намалихме много времето на доене и разходите за труд"
В семейната кравеферма в плевенското село Милковица доят с DeLaval и произвеждат млечни продукти от 100% чисто и качествено краве мляко. Фермата на семейство Плоскови е с почти 20-годишна история. Фермерството е основната им дейност, днес вече стадото им е от 80 крави и 40 телета. Използват доилна инсталация DeLaval тип Рибена кост 2х4 и произвеждат млечни продукти 100% чисто и качествено краве мляко.

повече»
WEIDEMANN T6027 - Отличен избор от най-висок клас за големи и средни животновъдни и земеделски стопанства
18.09.2019 г.

Weidemann Т6027 e със странично разположен 2,5-литров, 4-цилиндров двигател Kohler с мощност 75 к.с., отговарящ на най-новите технологии и стандарти за вредни емисии Т4. Тази компактна машина постига товароподемност близо 3 тона на височина от 6 метра.

повече»
WEIDEMANN T4512 - Телескопичен товарач в компактни размери
17.09.2019 г.

Най-популярният и най-продаваният модел на българския пазар е WEIDEMANN T4512. Компактната машина се е незаменим работник в многобългарски ферми, справяйки се отлично с всяка работна задача.
WEIDEMANN T4512  е широк само 1,56 м. и висок 2,0 м., въпреки това товарачът може да повдигне 1,2 т до височина 4,5 м, благодарение на силната си телескопична стрела, което го прави подходящ също за малки и средни зърнопроизводствени бази, както и за всички ежедневни задачи в стопанствата - почистване,  транспортиране на материали и др.


 

повече»
Най-кономичният товарач - WEIDEMANN 1140
17.09.2019 г.

Фермерският товарач - WEIDEMANN 1140
Следните фактори определят товарачите Weidemann - ефективни решения за максимална доходност, добра инвестиция и сигурност.
Товарачите Weidemann изпълняват Вашата ежедневна дейност на високо ниво и се характеризират с ефективна работа, нисък разход на гориво и отлична цена.
ПО-ИКОНОМИЧНИ, ПО-МАНЕВРЕНИ И МНОГО ЕФЕКТИВНИ
Компактен дизайн, нисък център на тежестта, стегнат радиус на завиване и мощна работа - тези функции характеризират компактната серия товарачи на Weidemann...

повече»
Оборудване за производство и съхранение на зърно и фуражи от Агритоп
10.09.2019 г.

​Фирма Агритоп съвместно с експерти от немската фирма RIELA извършиха проектиране и доставка на следжътвено оборудване за нуждите на месодайна ферма край Ботевград.
Силозите са изработени от ламарина с цинково покритие и са подходящи за съхранение на всички насипни фуражи и шрот, зърнени култури, царевица, рапица, бобови култури, стоково или посевно зърно.  Оборудването за съхранение на фуражи е с елеватори, зърнопочистваща машина, аериращ вентилатор и индивидуално модулно разтоварище.

повече»
Нова ефективна трансмисия от Weidemann - Power Drive 370
10.09.2019 г.

Иновативното задвижване Power Drive 370 е безстепенна хидростатична скоростна кутия, която постига по-високи теглителни сили и скорости на движение, като запазва всички предимства на предишните задвижващи системи по отношение на компактност,  комфортът на оператора и икономичното използване на енергията. Също така повишава и здравината и облекчава обслужването и разходите за целия задвижващ механизъм.
 
 

повече»
DELAVAL помага на млекопроизводителите с дългогодишна история от иновации
10.09.2019 г.

За DeLaval научните изследвания и иновациите са от основно значение за постоянния успех на млекопроизводителите. С близо 1800 патента и над 320 изобретения DeLaval има задължение като лидер на пазара да допринася за по-ефективни и устойчиви практики на доене с цел да помогнат на земеделските производители в ежедневните им предизвикателства. И те се справят отлично с това, като помагат на фермерите да бъдат по-печеливши и ефективни, като ги държат на челно място в хуманното отношение, производството на мляко и безопасността на храните.

повече»