Новини

АГРИТОП със златен медал за иновация в животновъдството за STROHMATIC-SYSTEM
27.02.2019 г.

РЕВОЛЮЦИОННАТА АВТОМАТИЗИРАНА СИСТЕМА ЗА НАСТИЛАНЕ НА СЛАМЕНА ПОСТЕЛЯ SCHAUER STROHMATIC-SYSTEM ВНЕДРЕНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ ОТ АГРИТОП.

Фирма Агритоп съвместно с австрийската компания SCHAUER AGROTRONIC завърши проектирането и изграждането на уникална за нашето животновъдство автоматизирана система за разпръскване на слама в легловите зони на животните. Една от най-модерните месодайни ферми в България избра да работи с уникалния метод за настилане в новия си обор за угояване на телетата, защото системата е изключително рентабилна - водеща до икономия на труд, намаляване на количеството слама и оптимизиране управлението на фермата. Другите плюсове за земеделския производител са драстично намаляване драстично намаляване на разхода на ел. енергията и обезпрашаването, а крайният резултат е отглеждане на по-здрави и перспективни животни.

Strohmatic е нова система за настилане на леглата в оборите. Сламата се раздробява надеждно на ситно, балите се обработват автоматично, животните са по-здрави и по-ефективни.

 

повече»
Високопроизводителни машини и нови технологии от JOSKIN на EuroTier 2018
11.12.2018 г.

Селскостопанските ремаркета JOSKIN впечатлиха посетителите на EuroTier 2018 с още по-високи технологии за печелившо земеделие
Много силно впечатление направи световният лидер в производството на селскостопански ремаркета и цистерни JOSKIN по време на EuroTier 2018. Земеделието се развива, така е и с JOSKIN! Белгийският бранд представи няколко иновации и подобрения в своите машини по време на изложението. За първи път фермерите успяха да видят ремаркето за сух тор JOSKIN SIROKO с променена рамка с шнекове за разпръскване. Серията SIROKO се характеризира с това, че гумите са монтирани отстрани на корпуса на ремаркето. Монтирането на гуми с голям диаметър подобрява сцеплението и намалява утъпкването на почвата. Стесненият му корпус, със самоносеща конструкция, увеличава стабилността при наклонени терени. Моделите SIROKO са от категорията „малък обем“, което ги прави особено подходящи за малки и средни стопанства, както и за работа с трактори с максимална мощност до 130 к.с. SIROKO е изцяло галванизиран, от теглича до рамката с шнековете, което гарантира дългогодишна употреба.

повече»
Ферма без мастити с качествените продукти за хигиена от DELAVAL
06.12.2018 г.

„Не винаги броя на животните определя количеството на млякото, просто трябва да доите по-ефективно.“, това кава Пол Макнамара, Мениджър доилни системи в DeLaval.

Добрите практики за хигиена при доене трябва да бъдат важна част от ежедневната програма във фермата, за да се постигнат по-високи резултати. Стимулирането на вимето чрез почистване и изсушаване увеличава добива на мляко. Подготовката на вимето с продукти, специално предназначени за тези ежедневни процедури, запазва вимето на животните здрави и в добро състояние, осигурявайки ефективно производство на мляко. Меките и гладки цицки са по-лесни за доене и са по-малко склонни към замърсяване.
Утвърдените почистващи препарати за хигиена DeLaval предотвъртяват маститните заболявания, което гарантира здрави животни и  не на последно място те са много икономични и ефикасни.

 

повече»
Момчил Тасков, търговски мениджър на фирма Агритоп е новият председател на Националния съюз на Зооинженерите в България.
03.12.2018 г.

Зооинженер Момчил Тасков, търговски мениджър на фирма Агритоп е новият председател на Националния съюз на Зооинженерите в България.
„Изключително горди сме, че Момчил Тасков огласи съюза на зооинженерите в България. Това показва, че богатият опит, който той натрупа за тези близо 15 г. във фирма Агритоп се вижда и е още една оценка за цялата фирма и работата ни в посока развитие на българското животновъдство. Зооинженерите имат ключова роля в това развитие и тази професия трябва да се популяризира и развива.“, съобщиха от фирма Агритоп.
Новото ръководство беше поздравено от г-н Михайлов от НСГБ, който им каза: "Поздрави за новия председател г-н Тасков. Нека и тук да работи така всеотдайно както и във фирма Агритоп. Направете така, че името зооинженер да се чува в цялата страна и хората да знаят какво правим."

повече»
Дни на отворени врати в животновъдни ферми пред бъдещи агро специалисти
08.11.2018 г.

На 1 ноември стартира проектът „Дни на отворени врати в животновъдни ферми“, част от „Академия 2018“, организирана от „Национален център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“, Тракийски университет, с подкрепата на фирма „Агритоп“ ЕООД.
Целта на събитието е запознаване на студентите от специалности „Аграрно инженерство“ и „Зооинженерство“ към  Аграрен Факултет „Тракийски университет“ със съвременните технологии  внедрени в български ферми.
Фермите, които отвориха вратите си пред бъдещите агроинженери са кравеферма „ЕТ Боряна Златанова“ в с. Желязно; говедовъдна ферма на семейство Малеви в с. Самуилово; овцевъдно стопанство в гр. Долни Дъбник и овцеферма в гр. Белене. Част от ефективните технологични решения бях представени от търговския мениджър на фирма Агритоп Момчил Тасков. Той акцентира върху внедрените от фирмата решения, които допринасят за по- висока работна ефективност, облекчаване на работните процеси и ефективен мениджмънт  във фермите.

повече»
​Доилни рекорди с DeLaval
02.11.2018 г.

Приключи изграждането на нов обор за майки и сухостойни крави в пловдивската ферма  ЕТ Боряна Златанова. Той е третият обор в стопанството след оборудването на първите два през 2015 г. -  за дойни крави с родилни боксове и доилна зала и обор за подрастващи животни.
Цялостното оборудване на оборите, технологичните решения за извеждане на течния тор, изграждането на силажни ями и и решения за хранене са от фирма Агритоп и предоставят един отличен начин за отглеждане на добре подбраните животни и достигане на техния производствен потенциал. Управителят на фермата д-р Мариел Мерджанов е изключително доволен резултатите, които постигат. За това съществен принос има внедрената доилна инсталация DeLaval,  в която се доят 20 крави едновременно и системата за управление на стадо AlPro, с която се следи ефективно всяко животно, за да може да бъде контролирана разгоненост, издоеното количество мляко, групиране според лактационния период, здравословното състояние и т.н.  Маситите в стопанството са сведени почти на нула. Хигената при доене и почистването на инсталцията се извършва с оригинални консумативи и препарати DeLaval. По този начин във фермата достигат завидния дневен млеконадой  - над 30 литра от крава. 

повече»
WEIDEMANN T6027 - комбинация от компактност, маневреност и икономичност
02.11.2018 г.

За Weidemann качеството познава само един стандарт, който се вижда в края на производството на всяка една машина. Зад всеки един Weidemann стоят най-модерните производствени процеси за телехендлери и колесни товарачи в Европа. Заводът в Корбах, Германия гарантира постоянното високо качество на машините. Това води до безопасност, комфорт и икономическа ефективност.
Компактен дизайн, нисък център на тежестта, малък радиус на завиване и мощна работа - тези функции характеризират машините Weidemann. Товарачите Weidemann с лекота изпълняват всякаква работна задача, независимо дали фермата е малка или голяма. Te   работят бързо, гъвкаво и безопасно и правят всеки работен процес  по-продуктивен. Освен високото ниво на функционалност, комфортът при работа и отличните стандарти за безопасност, те са перфектното решение за сила и издръжливост.

повече»
Висококачествени електропастири от Агритоп
27.07.2018 г.

​Всеки фермер, отлично знае, че най-ефективният и удобен метод за контрол  на добитъка е електрическата ограда. Електропастирите DeLaval са мощни, надеждни и ефективни.
Електрическата ограда не е нещо ново, но не е лесно да се изгради и поддържа ограда, която е работи отлично, при всякакви условия. Това е така, защото редица фактори могат да намалят нейната ефективност, като например: дължината на оградата, терена или количеството на растителност.

повече»

Актуални промоции

'
WEIDEMANN Т4512 САМО ЗА 27ЛВ/ДЕН
WEIDEMANN Т4512 САМО ЗА 27ЛВ/ДЕН

ТЕЛЕХЕНДЛЕР Т4512 СЪЗДАДЕН ЗА РАБОТА С ДРАСТИЧНО НИСЪК РАЗХОД НА ГОРИВО УНИКАЛНA КОМБИНАЦИЯ ОТ Г...

повече»
Weidemann 1140 само за 13лв/ден
Weidemann 1140 само за 13лв/ден

СУПЕР ИКОНОМИЧНИ, МНОГО МАНЕВРЕНИ И КОМПАКТНИ Компактен дизайн, нисък център на тежестта, стегна...

повече»