Новини

Дни на отворени врати в животновъдни ферми пред бъдещи агро специалисти
08.11.2018 г.

На 1 ноември стартира проектът „Дни на отворени врати в животновъдни ферми“, част от „Академия 2018“, организирана от „Национален център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“, Тракийски университет, с подкрепата на фирма „Агритоп“ ЕООД.
Целта на събитието е запознаване на студентите от специалности „Аграрно инженерство“ и „Зооинженерство“ към  Аграрен Факултет „Тракийски университет“ със съвременните технологии  внедрени в български ферми.
Фермите, които отвориха вратите си пред бъдещите агроинженери са кравеферма „ЕТ Боряна Златанова“ в с. Желязно; говедовъдна ферма на семейство Малеви в с. Самуилово; овцевъдно стопанство в гр. Долни Дъбник и овцеферма в гр. Белене. Част от ефективните технологични решения бях представени от търговския мениджър на фирма Агритоп Момчил Тасков. Той акцентира върху внедрените от фирмата решения, които допринасят за по- висока работна ефективност, облекчаване на работните процеси и ефективен мениджмънт  във фермите.

повече»
​Доилни рекорди с DeLaval
02.11.2018 г.

Приключи изграждането на нов обор за майки и сухостойни крави в пловдивската ферма  ЕТ Боряна Златанова. Той е третият обор в стопанството след оборудването на първите два през 2015 г. -  за дойни крави с родилни боксове и доилна зала и обор за подрастващи животни.
Цялостното оборудване на оборите, технологичните решения за извеждане на течния тор, изграждането на силажни ями и и решения за хранене са от фирма Агритоп и предоставят един отличен начин за отглеждане на добре подбраните животни и достигане на техния производствен потенциал. Управителят на фермата д-р Мариел Мерджанов е изключително доволен резултатите, които постигат. За това съществен принос има внедрената доилна инсталация DeLaval,  в която се доят 20 крави едновременно и системата за управление на стадо AlPro, с която се следи ефективно всяко животно, за да може да бъде контролирана разгоненост, издоеното количество мляко, групиране според лактационния период, здравословното състояние и т.н.  Маситите в стопанството са сведени почти на нула. Хигената при доене и почистването на инсталцията се извършва с оригинални консумативи и препарати DeLaval. По този начин във фермата достигат завидния дневен млеконадой  - над 30 литра от крава. 

повече»
WEIDEMANN T6027 - комбинация от компактност, маневреност и икономичност
02.11.2018 г.

За Weidemann качеството познава само един стандарт, който се вижда в края на производството на всяка една машина. Зад всеки един Weidemann стоят най-модерните производствени процеси за телехендлери и колесни товарачи в Европа. Заводът в Корбах, Германия гарантира постоянното високо качество на машините. Това води до безопасност, комфорт и икономическа ефективност.
Компактен дизайн, нисък център на тежестта, малък радиус на завиване и мощна работа - тези функции характеризират машините Weidemann. Товарачите Weidemann с лекота изпълняват всякаква работна задача, независимо дали фермата е малка или голяма. Te   работят бързо, гъвкаво и безопасно и правят всеки работен процес  по-продуктивен. Освен високото ниво на функционалност, комфортът при работа и отличните стандарти за безопасност, те са перфектното решение за сила и издръжливост.

повече»
Висококачествени електропастири от Агритоп
27.07.2018 г.

​Всеки фермер, отлично знае, че най-ефективният и удобен метод за контрол  на добитъка е електрическата ограда. Електропастирите DeLaval са мощни, надеждни и ефективни.
Електрическата ограда не е нещо ново, но не е лесно да се изгради и поддържа ограда, която е работи отлично, при всякакви условия. Това е така, защото редица фактори могат да намалят нейната ефективност, като например: дължината на оградата, терена или количеството на растителност.

повече»
Интервю: Иван Данчев, Биофермер с. Добродан, Троян
06.07.2018 г.

Интервю:
Иван Данчев, Биофермер, с. Добродан, Троян

 
“Много съм доволен от уникалния метод на силажиране с  Budissa BAG - много бързо и без никакви загуби. Качеството на силажа е отлично. Направихме тест на качествата на силажа в немска лаборатория, резултатът ни е почти равен с най-добрия за Германия“


Г-н Данчев, от колко години работите с фирма „Агритоп“?
            - Работя с фирма „Агритоп“ от 2010 г. Тогава закупих от тях две машини за оползотворяване на тора JOSKIN. Цистерна MODULO 8400 и тороразхвърлящо ремарке Ferti-CAP. С цистерната всичко става много бързо. На ден пренася по 200 тона течен тор. Цялостната структура е много технична, само се закача маркуча и разпръскваш.
            Закупих и товарач Weidemann 4512, това е незаменима машина, непрекъснато е в експлоатация, много маневрена и здрава, с минимален разход на гориво. През тези години при много натоварване не съм правил нищо друго освен обслужване. За това през 2016 г. купих още един Weidemann - по-големия модел Т6027.
След това реализирахме и още един проект по мярка 4.1. Всичко беше изпълнено в срок и доставки, и монтажи.

повече»
Защо и как да поддържаме пасищата?
06.07.2018 г.


Много важно е да се използват аератори за обработка на пасища в началото на сезона и малко след края на пашата. Лекото и повърхностно аериране на почвата може да е много печелившо. Нещо повече при дъждовно и влажно време ефективността на аератора се повишава и спомага за проникване на росата при по-сухите периоди.
В случай, че сте наторили пасището със сух оборски тор, раздробете големите остатъци тор преди аерирането. Това важи и за тора от пасящите животни. В противен случай, буците тор ще се задържат в работните органи на аератора и няма да се разпространят правилно. Ето защо е добре да комбинирате аератора с чопърите и топерите JOSKIN, които разбиват буците тор и пръст. Също така чопърите и топерите подрязват и раздробяват тревата: по този начин тревните останки се превръщат в тор. Освен това нарязаният остатък се смила по-добре от животните. Многофункционалните и здрави топери/чопъри JOSKIN в комбинация с пасищните аератори ускоряват растежа на зелената тревна маса и запазват кореновата й система без да я увреждат.  

повече»
Оползотворяване на оборския тор – добавена стойност към земеделското стопанство
05.07.2018 г.

Все по-категорично става твърдението, че модерното земеделие и животновъдството вървят ръка за ръка. Торенето с  естествен оборски тор и компост на обработваемите площи е превъзходен органичен подобрител на почвата, допринасящ добавена стойност към земеделското стопанство.
Ако за 10 поредни години почвата не се обогатява с естествен тор, органичните съставки в нея ще бъдат напълно изчерпани. Оптималното оползотворяване на естествения оборски тор означава адекватно подбиране и разпръскване на естествените торове с подходяща техника.
Фирма АГРИТОП, официален представител на JOSKIN за България, предлага цистерни, ремаркетата и торовнасящи инструменти за оползотворяването на тора от фермите за екологично чисто, и в същото време икономически изгодно приложение. Дългосрочните инвестиции с цел рационалната употреба на естествените торове е неразделна част от мениджмънта на съвременния фермер.
Ремаркетата за сух тор JOSKIN са с уникална концепция - разпръскваща система за равномерно и широко разпръскване и  сваляема секция с шнековете, позволяваща ремаркетата да се използват и за транспорт на различни материали.

повече»
Регулярни посещения, постоянство и надграждане създават ефективност във фермата
19.06.2018 г.

В края на миналата седмица екип на фирма „Агритоп“, заедно със своя немски партньор Томас Фритше, посетиха ферма за отглеждане на месодайни породи говеда в с. Ковачица, обл. Монтана.
Това посещение е част рутинната дейност на „Агритоп“, включваща регулярни посещения на стопанствата проектирани и оборудвани от фирмата. По време на посещението се извърши оглед на новоизграждащия се обор за угояване на мъжки телета. Технологията по проекта е изцяло немска, разработена от „Агритоп“ съвместно с немския консултант Томас Фритше.

повече»

Актуални промоции

'
Сезонни продукти на ТОП ЦЕНА
Сезонни продукти на ТОП ЦЕНА

Zill...вземи най-доброто Фолио, сезал и мрежа за балиране и силажиране...

повече»
Ремаркета и цистерни Joskin
Ремаркета и цистерни Joskin

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ СПЕЦИАЛНИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЗА МАШИНИ JOSKIN АТРАКТИВНИ ЦЕНИ ЗА НА...

повече»