Новини

Готови ли сте да увеличите ефективността на органичните торове?
19.04.2021 г.

Оборският тор - Kафявото злато на фермерите!
По-рано считана за обикновен отпадък, оборският тор постепенно придобива статут на кафяво злато сред фермерите. И с основателна причина: това е богат природен ресурс, с невероятен потенциал за наторяване, който позволява да се увеличи добивът на пасищата и обработваемите площи и то с намалени разходи. Разпръскването му обаче изисква използването на подходящо оборудване, с което да се запази максимално естествените свойства на суспензията (органични вещества, азот, фосфор, луга, магнезий и др.), като ги разпределя равномерно. 

повече»
Следващото поколение на успешния компактен телескопичен товарач Weidemann Т4512
25.03.2021 г.

През 2010 г. Weidemann беше един от първите производители, който пуска на пазара малък компактен телескопичен товарач.
„Тогава нашите конкуренти ни питаха какво искаме да променим с тази малка играчка“, казва с усмивка търговският директор Бернд Апфелбек
„През следващите години машината запълни истинска пазарна ниша и през последните 10 години се превърна в един от най-големите ни бестселъри в нашата разнообразна продуктова гама. 

повече»
Знаете ли как да съхраните силажа евтино и качествено?
24.03.2021 г.

Доверете се на BUDISSA BAGGER® - ефективна, гъвкава и екологична система
Навсякъде по света фермерите имат нужда да съхраняват своите фуражи. С нарастване на нуждата за оптимизиране разходите и по-ефикасно изхранване на животните, както и по-големите амбиции на Европа за едно “по-зелено” земеделие, фермерите започнаха да търсят все по-икономически ефективни, гъвкави и екологични решения дори и при съхранението на фуража.

​BUDISSA BAG предлага на българския пазар такова решение. Компанията, базирана в Германия, предлага най-модерната технология за консервиране и съхранение на силаж в полиетиленови чували

повече»
Проектирането на ферми с Агритоп е решение за днес, за утре и за бъдещето
15.03.2021 г.

​„Хуманното отношение към животните, количеството и качеството на крайния продукт (месо/мляко) и оползотворяване на оборския тор са сред най-важните аспекти при планирането на устойчива и модерна ферма. Решенията, които Агритоп предлага са рентабилни и възвръщаеми, защото работят безупречно години наред не само за ден, два или година.“, казва Момчил Тасков, Мениджър продажби в Агритоп.
Момчил Тасков е зооинженер по образование с над 15 годишен опит в планирането и проектирането на животновъдни ферми в Агритоп. От 2018 година той е и председател на „Националния съюз на зооинженерите в България“.
Пред екипа на Агри.БГ той говори за това как да подходим при проектирането на една съвременна и ефективна ферма.

повече»
Централният офис на фирма Агритоп е на нов адрес
01.02.2021 г.

Уважаеми клиенти и партньори,

От днес 1 феврувари 2021 г. централният офис на фирма Агритоп ЕООД е на нов адрес: гр. София 1582, ул. Хайделберг № 2, вх. Б.

Натиснете тук за да видите на картата

Тел.:02/971 26 20
Факс:02/971 26 21
GSM:   0887702714
E-mail: info@agritop-bg.com
 

повече»
Как да намалим мастита и повишим млеконадоя в стадото?
13.01.2021 г.

Как различните практики при доене влияят на чистотата, стимулацията и състоянието на вимето на вашето стато?

Една от основните области, над които DeLaval работи е повишаването на цялостното благосъстояние на животните и увеличването на производството на мляко в млечната ферма.
 

повече»
Хуманното отношение към животните е ключово за DeLaval
30.11.2020 г.

Хуманното отношение към животните е ключово във фермата Hamra. Благосъстоянието на животните във фермата Hamra винаги е приоритет номер едно за Линда Тулин, мениджър на стадото и нейния екип. Тук тя споделя как работят за осигуряване на добро хуманно отношение към животните във фермата.

повече»
Как да увеличите млечната производителност на животните?
23.11.2020 г.

Доилната инсталация е сърцето на млечната ферма. За да се извлекат най-много ползи от технологията на доене, изборът на оборудване и доставчик е от съществено значение.
Доилната зала е най-големият актив на всяка млечна ферма. Това е машината, която вероятно ще натрупа повече работни часове на година от тракторите или товарачите в стопанството. Една 10-годишна доилна зала DeLaval е все още нова, въпреки че тя ще има повече от 18 000 работни часа при доене от 2-2,5 часа всеки ден, защото качеството в производството е безупречно.  Доилните зали DeLaval могат да се използват още толкова, дори два пъти по толкова, само с нужната поддръжка, включваща оригинални консумативи.

повече»