Новини

13.01.2021 г.

Как различните практики при доене влияят на чистотата, стимулацията и състоянието на вимето на вашето стато?

Една от основните области, над които DeLaval работи е повишаването на цялостното благосъстояние на животните и увеличването на производството на мляко в млечната ферма.
 

повече»
Хуманното отношение към животните е ключово за DeLaval
30.11.2020 г.

Хуманното отношение към животните е ключово във фермата Hamra. Благосъстоянието на животните във фермата Hamra винаги е приоритет номер едно за Линда Тулин, мениджър на стадото и нейния екип. Тук тя споделя как работят за осигуряване на добро хуманно отношение към животните във фермата.

повече»
Как да увеличите млечната производителност на животните?
23.11.2020 г.

Доилната инсталация е сърцето на млечната ферма. За да се извлекат най-много ползи от технологията на доене, изборът на оборудване и доставчик е от съществено значение.
Доилната зала е най-големият актив на всяка млечна ферма. Това е машината, която вероятно ще натрупа повече работни часове на година от тракторите или товарачите в стопанството. Една 10-годишна доилна зала DeLaval е все още нова, въпреки че тя ще има повече от 18 000 работни часа при доене от 2-2,5 часа всеки ден, защото качеството в производството е безупречно.  Доилните зали DeLaval могат да се използват още толкова, дори два пъти по толкова, само с нужната поддръжка, включваща оригинални консумативи.

повече»
Инвестиции за поколения
03.09.2020 г.

Младите в животновъдството – Яман Хюсмен, управител на ферма „Караджа-ФАГ“ ООД

„С Агритоп работим от 2006 г. Съвместните ни проекти продължават и до днес, защото са коректни и ни предлагат качествени продукти“, казва управителят Яман Хюсмен.


Основната дейност на фирма „Караджа-ФАГ“ ООД е свързана със земеделие и животновъдство и датира от 1993 г. Основоположник и управител на е господин Гюнай Хюсмен. Той и съпругата му г-жа Махмуре Хюсмен са дипломирани агрономи, отдадени на селското стопанство от близо 30 години. През тези години, с неуморен труд и постоянство, г-н Хюсмен изгражда днешния модерен облик на земеделското стопанство.

 

повече»
Ветрозащитни щори и ролетни врати Агритоп - правилното решение за всеки тип обор
16.06.2020 г.

​Да се осигури оптимален климат и светлина за оборно отглежданите животни са едни от най-важните неща в управлението на фермите.
Отварянето на страничните стени на сградите е най-доброто решение, което все по-често се практикува и у нас. Ако преди 10  и повече години ветрозащитните щори, монтирани на сградите, в които се отглеждат животни бяха новост и на тях се гледаше като на ненужен лукс, то днес е жизнена необходимост за ефективното животновъдство, която вече се  прилага в почти всяка българска ферма.
Но как да сте сигурни, че инвестицията, която правите за оптимизиране на климата за Вашите животни, е рентабилна и наистина ефективна?

повече»
JOSKIN BETIMAX С ТРИ НОВИ МОДЕЛА ПРЕГРАДИ
15.06.2020 г.

Нови удобни и функционални външни прегради за ремаркета BETAMAX
Новите прегради за ремаркетата за животни Joskin Betimax са насочени към комфорта и безопасността на животните ... и на фермера! Удобството и безопасността на животните са основна грижа за фермерите. Това е причината, поради която подът на ремаркета за животни JOSKIN Betimax е покрит материал против подхлъзване, задните врати се отварят по цялата ширина на ремаркето и ръбовете са заоблени. Моделът RDS е оборудван с амортисьорен теглич и система за наклон. Дори цветът на ремаркетата e съобразен 

повече»
Решения за здравето на стадото от DeLaval
03.06.2020 г.

Правилната грижа за вимето е номер едно защита срещу мастит.
DeLaval разбира, че дезинфекцията и здравето на вимето са ключови компоненти за предотвратяване на инфекциите. Висококачествените запечатки за виме водят до по-доброто им състояние - подобрява се потока на млякото при доене и се намаляват местата където застояват бактерии, което води до повече и по-качествено мляко, по-кратко време на доене и по-малко мастити.
Като лидер в сектора DeLaval разработват решения, които са ДОСТЪПНИ и СИГУРНИ за предотвъртяване на мастит.
Решенията за здраве на вимето на DeLaval са подкрепени от обширни проучвания и тествани от фермери,  гарантирайки оптимална ефективност в унищожаването на бактериите, подобряване състоянието на вимето и здравето на животните. Асортиментът от запечатки DeLaval се произвежда по модерни технологии.​

повече»
Умни решения - Мобилни текстилни прегради за насипни материали
29.05.2020 г.

Мобилни текстилни стени за съхранение и разделяне на складове за земеделски култури

Мобилните стени за насипни материали TexWall са специално разработена концепция, с която можете да увеличите площите си за съхранение.

Отлична защита на вашата продукция, удобни и ефективни с неограничени възможности за монтаж в наличните пространства и според Вашите необходимости

повече»