Новини

Агритоп партнира отново на най-мащабното изложение за месодайно говедовъдство – СТЕКСПО 2017
01.09.2017 г.

Агритоп партнира отново на най-мащабното изложение за месодайно говедовъдство – СТЕКСПО 2017
 
Агритоп отново застава зад форума организиран от Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ), който има за цел да събере на едно място представители на всички участници във веригата на производството и реализацията на качествено телешко и говеждо месо у нас.
Основна цел на фирма „Агритоп“  е да помагат на фермерите да развиват ефективно животновъдство. Силно заложено в политиката на фирмата е инвестиране в знание и практически опит на българските фермери, спомагайки за развитието на българското животновъдството като цяло.
Немски експерт-консултант по проектиране и оборудване на животновъдни стопанства, който е партньор на фирма „Агритоп“,  ще запознае присъстващите с правилното оборудване на съвременната месодайна ферма – сгради и инфраструктура.
Michael Franke, регионалния мениджър на Weidemann в Източна Европа, ще презентира предимствата на немските товарачи в животновъдството, които ще бъдат представени и в демонстрация във фермата на 13 септември.
 

повече»
Петър Йолов: Постигнах отлични добиви с високотехнологичната система за напояване от АГРИТОП
26.07.2017 г.

Фирма „АГРО ИНВЕСТ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ се довери за напояването на царевицата изцяло на АГРИТОП. Земеделските земи на фирмата се намират се в село Мало Село, западна България. 
​„АГРО ИНВЕСТ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ обработват над 6500 дка земя, на около 700 дка от тях отглеждат царевица за зърно. Като решение за напояване на тази култура Петър Йолов, собственик на фирмата, избира поливна система Irtec. Напоителната система включва две макари, 1000 метра тръбна линия и агрегат, който може да захранва и двете макари.
 

повече»
​АГРИТОП организира работна среща с немски и френски експерти на терен
03.07.2017 г.

На 29 юни фирма Агритоп организира работна среща с немски и френски експерти в сферата на проектиране и оборудване на животновъдни ферми в Европа.
Срещата се проведе във ферма за отглеждане и угояване на крави и телета в с. Ковачица, Монтана, по време на която се обсъдиха темите: Автоматични системи за управление на месодайни ферми - система за измерване на тегло с компютърен модул. Софтуер, позволяващ да се наблюдават промените в теглото на животните в различните групи и тяхното поведение, с цел проследяване, планиране и прогнозиране.
Електронни устройства, четци, различни видове станоци,  пасищен мениджмънт, електропастири и др.
 

повече»
Колко струва топлинният стрес в стадото?
24.06.2017 г.

Имате ли план за справяне с него? Защото охладените крави дават повече мляко!
Настъпиха летните горещини и рискът от топлинен стрес при кравите е вече факт. Топлинният стрес влошава общото състояние на животните, намалява производството на мляко и маслеността му, намалява и репродуктивността на животните. Затова фермерите трябва да знаят как да решат проблемите свързани с него.
Млечната крава, подложена на топлинен стрес, е в режим на оцеляване. Нейният прием на храна може да намалее с 35%. Засегнатите животни ще се опитват да се охладят, това означава, че те ще предпочетат да стоят прави, вместо да лежат, което, от своя страна, води до усложнения с копитата и със здравословното състояние на вимето.
Влиянието на температурата върху животното се засилва с увеличаване на влажността на въздуха. Особено опасни за кравите са комбинациите както на ниска, така и на висока температура с висока влажност. Когато температурата на въздуха надвиши 22°c, кравите започват да показват признаци на топлинен стрес. Производството на мляко може да намалее дори и при температура по-ниска от 22°c, ако кравата е изложена на топлина за дълъг период от време.
От всички фактори температурата и влажността са най-важните. Първото и най-важно нещо, което трябва да осигури сградата на една говедовъдна ферма, е именно ефективно и с минимални разходи поддържане на оптимални температура и влажност. Продуктивността на животните зависи не само от нивото и пълноценността на храненето, микроклиматът може да повлияе до 30-40 % върху продуктивността на животните.
Съвет от нашите специалистите:

повече»
Информационен семинар за животновъди от програмата на областна експертна комисия по животновъдство Бургас
16.06.2017 г.

По покана на Областна дирекция "Земеделие", фирма "Агритоп" взе участие в информационен семинар съгласно Програмата на Областна експертна комисия по животновъдство Бургас за 2017 г. Семинарът се проведе на 13 юни 2017г., в гр. Средец, в присъствие на 35 говедовъди и овцевъди от района на Община Средец.
Лектор беше г-н Момчил Тасков, търговски мениджър на фирма "Агритоп". Той е зооинжинер по образование и експерт в сферата на проектиране проектиране и оборудване на животновъдни стопанства и отглеждането на животните.
Г-н Тасков подробно запозна фермерите с необходимостта от правилното планиране, изграждане и оборудване на говедовъдните и овцевъдни ферми, за да може успешно и качествено да се управлява животновъдния бизнес. 

повече»
​Имате ли план за превенция на топлинния стрес?
13.06.2017 г.

С наближаване на летните горещини се повишава и рискът от топлинен стрес при кравите. Топлинният стрес влошава общото състояние на животните, намалява производството на мляко и маслеността му, намалява и репродуктивността на животните. Затова фермерите трябва да знаят как да решат проблемите свързани с него.
Млечната крава, подложена на топлинен стрес, е в режим на оцеляване. Нейният прием на храна може да намалее с 35%. Засегнатите животни ще се опитват да се охладят, това означава, че те ще предпочетат да стоят прави, вместо да лежат, което, от своя страна, води до усложнения с копитата и със здравословното състояние на вимето.
Влиянието на температурата върху животното се засилва с увеличаване на влажността на въздуха. Особено опасни за кравите са комбинациите както на ниска, така и на висока температура с висока влажност. При температура 35°С и влажност на въздуха 45% кравата намалява до 15% млечна си продуктивност.
 

повече»
​АГРИТОП Е ПАРТНЬОР НА ПЪТУВАЩИЯ СЕМИНАР ЗА ОВЦЕВЪДИ И КОЗЕВЪДИ
03.04.2017 г.

Отново заставаме зад формат, който има за цел да повиши знанията и възможностите на родните фермери. Този път форматът, който подкрепяме е насочен към овцевъдите и козевъдите и под наслов: “Повече знания за овцете и козите – залог за просперитет на сектора“.

Пътуващият семинар се организира от Национален център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“ при Тракийски университет – гр.Стара Загора и “Национална Овцевъдна Асоциация“

Темата на лекцията на фирма Агритоп е „Внедряване на нови технологии за устойчиво овцевъдство и козевъдство“.
Лектор ще бъде Момчил Тасков, търговски мениджър на АГРИТОП, зооинженер и експерт в сферата на проектиране и оборудване на животновъдни стопанства.
 

повече»
Консумативите на DeLaval  предлагат оптимални условия за увеличаване на млеконадоя и високо качество на млякото.
29.03.2017 г.


Осигурете си повече и по-качествено мляко  с оригиналните консумативи на DeLaval


Ако доилната инсталацията не се почиства правилно, Вие вероятно няма да успеете да го видите. Това е така защото мастните наслоявания и мазнини се натрупват на места, на които не могат да се видят. В резултат на това се увеличават бактериите, което води  до понижаване на качеството на млякото . За да се предотварти всичко това има основни правила, които тряба да се спазват.
Качественото доене зависи от добрата подготовка на вимето преди издояване:  стимулиранена вимето за максимално издояване,  висок поток на млякото, бързо издояване и защитата му чрез правилно съхранение.
 

повече»