Реализирани проекти

Овцеферма, с. Петърница, Плевен
Овцеферма, с. Петърница, Плевен

ЗП Галина Мирчева отглежда 320 овце и 11 коча Асаф - "За мен е много важен прекият контакт с хората, с които работя. А от АГРИТОП те насочват, съветват те, влизат ти в положението. Освен това за високотехнологичните система е много важно обслужването, а те го правят перфектно, обяснява Галина. Животновъдите могат да разчитат на АГРИТОП, а аз ще продължа да работя с тях и в бъдеще"Овцефермата е изцяло оборудвана от Агритоп.
Оборудването включва доилна зала DeLaval  2Х12 SG паралел за овце, снабдена със система за управление на стадото ALPRO.
Системата за управлениеALPRO на DeLaval осъществява пълен контрол на стадото.
Всяко доилно място разполага с индивидуален доилен апарат и затова няма нужда от изчакване. След издояването - до последна капка мляко, доилният апарат се отделя автоматично. За всяко доилно място има индивидуален електронен млекомер, който показва количеството суровина, потокът на млякото по време на доенете, както и времето за което е издоено. Системата събира индивидуални данни за животните 24 ч. в денонощието, 7 дни в седмицата. 
По този начин овцевъдът е наясно вденага с всяка промяна в млеконадоя на всяко животно  и при проблем може да реагира веднага.
В дългосрочен план системата ALPRO спомага за селекцията на стадото - неефективните животни отпадат.
В овцефермата през 2017 се монтираха двете хранителни ленти за овце. Предимствата, които изброяват от фермата са - облекчаване на работния процес и намаляване на ръчния труд. Почти никакви загуби на фураж, възможност всички животни да се хранят едновременно, което е важно при овцете. Отлично решение за оптимизиране на пространството, също и за стари и реконстуирани обори. 

Актуални промоции

'
WEIDEMANN Т4512 САМО ЗА 27ЛВ/ДЕН
WEIDEMANN Т4512 САМО ЗА 27ЛВ/ДЕН

ТЕЛЕХЕНДЛЕР Т4512 СЪЗДАДЕН ЗА РАБОТА С ДРАСТИЧНО НИСЪК РАЗХОД НА ГОРИВО УНИКАЛНA КОМБИНАЦИЯ ОТ Г...

повече»
Weidemann 1140 само за 13лв/ден
Weidemann 1140 само за 13лв/ден

СУПЕР ИКОНОМИЧНИ, МНОГО МАНЕВРЕНИ И КОМПАКТНИ Компактен дизайн, нисък център на тежестта, стегна...

повече»