Новини

​Доилни рекорди с DeLaval
​Доилни рекорди с DeLaval
02.11.2018 г.

Приключи изграждането на нов обор за майки и сухостойни крави в пловдивската ферма  ЕТ Боряна Златанова. Той е третият обор в стопанството след оборудването на първите два през 2015 г. -  за дойни крави с родилни боксове и доилна зала и обор за подрастващи животни.
Цялостното оборудване на оборите, технологичните решения за извеждане на течния тор, изграждането на силажни ями и и решения за хранене са от фирма Агритоп и предоставят един отличен начин за отглеждане на добре подбраните животни и достигане на техния производствен потенциал. Управителят на фермата д-р Мариел Мерджанов е изключително доволен резултатите, които постигат. За това съществен принос има внедрената доилна инсталация DeLaval,  в която се доят 20 крави едновременно и системата за управление на стадо AlPro, с която се следи ефективно всяко животно, за да може да бъде контролирана разгоненост, издоеното количество мляко, групиране според лактационния период, здравословното състояние и т.н.  Маситите в стопанството са сведени почти на нула. Хигената при доене и почистването на инсталцията се извършва с оригинални консумативи и препарати DeLaval. По този начин във фермата достигат завидния дневен млеконадой  - над 30 литра от крава. От програмата бързо се видя и рекордьорката с 17 300 литра мляко за 398 дни, което средно е към 44 литра на ден. При трета лактация, която е и върхова за породата животни във фермата има данни за дневен млеконадой от 65 до 75 литра от крава.
Технологично решение за новия обор отново извършва Агритоп. Той е с дълбока сламена постеля и почистването му ще се извършва с товарач Weidemann. Оборът е с достатъчно височина за да осигурява необходимото количество въздух и светлина. Микроклиматът е напълно оптимизиран още с ветрозащитни щори и вентилатори DeLaval. Хранителният фронт е с тилна преграда и фиксатори с много добър достъп до хранителната пътека, която е покрита с епоксидна смола. Предвиден е и отличен достъп до нужния брой групови и индивидуални поилки.
Във фермата Агритоп внедрява през 2015 фуражна кухня Riela, за която управителя на фермата казва „Без нея ние загиваме. Ежедневно храним с 3 тона фураж, които мелим с нея”, и допълни, че с фуражната кухня сами подготвят концентрирания фураж, тъй като могат да определят и променят състава на фуража съобразно нуждите на животните.
 
Почистването на торовата маса в другите два обора, които са с индивидуални боксове става чрез автоматизирани въжени скрепени линии, които отвеждат тора в надземна торова лагуна изградена от Агритоп. А оттам с цистерна за течен тор Joskin се използва за торене на земите върху които от фермата си отглеждат грубите фуражи. Това е оптималното решение за оползотворяване на оборския тор и възможност, от която фермите с добър мениджмънт се възползват.

Тук можете да разгледате цялата ферма

Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»