Новини

​Ново измерение от Weidemann – товарачът 9080
​Ново измерение от Weidemann – товарачът 9080
02.01.2018 г.

Специалистът в животновъдните ферми представи по време на Agritechnica 2017 товарач в тежка категория с работно тегло 11 тона.
Weidemann представи изцяло нов колесен товарач модел 9080. Той е оборудван с мощен 4-цилиндров двигател Deutz с 156 к.с. Максималният повдигащ капацитет е до 5,3 тона, а максималната височина е 4,26 метра. Weidemann 9080 е с хидростатична трансмисия и развива до 40км/ч.
Неограничена мощност - Weidemann 9080 са мощни и функционални, със здрава конструкция, много добра стабилност и висока производителност. Натоварването, натискът и повдигащата сила определят нови стандарти.
Досега товарачите Weidemann, които фирма „Агритоп“ предлага на българския пазар, бяха до 7-тонен колесен товарач и 7,2-тонен телескопичен челен товарач. Сега с новите два модела Weidemann вече покрива и най-високия клас. Тези внушителни машини са особено подходяща за по-тежки манипулации, каквито се случват постоянно в средните и големите стопанства - например  силозни стопанства, инсталации за производство на биогаз и големи зърнопроизводствени бази.

С пускането на пазара на товарачите 9080 и 9080Т Weidemann въвежда ново измерение и разширява продуктовата гама нагоре. "Завършването на продуктовата гама отдавна е основна цел за нас и положихме много усилия в разработването на новата серия. Сега с пускането на модела 9080 навлизаме в класа на тежкотоварачите", обясни изпълнителният директор на Weidemann Бернд Апфелбек за тази продуктова иновация, която ще бъде на пазара в средата на 2018 г. Също както и при другите модели товарачи Weidemann, новата серия ще бъде снабдена с много добро стандартно оборудване. Като двигателят, задвижването, кабината на водача или хидравликата могат да бъдат конфигурирани индивидуално в зависимост от приложението и предпочитанията на клиента.
Моделът 9080 се изпълнява като челен товарач с товарно рамо, което достига максимална височина от 4,26 м. и максимален капацитет на повдигане с кофа - 5,290 кг. Общото тегло е 10,7 т. Рамото на товарача е проектирано, така че операторът да има много добър директен изглед над него. Серията 90 ще включва и телескопичен челен товарач с  общо тегло от 11,2 т и натоварване с товар от 6,594 кг.
Новите модели предлагат версии на двигателя в два класа мощност. В стандартната версия машината се задвижва от 3,6 литров двигател на Deutz от 100 кВт / 136 к.с. С този двигател изгорелите газове се обработват, като се използва система DOC / SCR в съответствие с настоящия стандарт на ЕС за емисиите Етап IV. Като опция е налице DPF вече е сертифициран по стандарта на ЕС V, който ще е валиден от 2020 г. нататък. За допълнителен вариант може да бъде избран двигател Deutz с мощност от 4.1 л, 115 кВт / 156 к.с. Той е оборудван със система DOC / DPF / SCR за последваща обработка на отработените газове, която вече отговаря и на стандарта Етап V. Ето защо подходът на мислене за бъдещето на тази нова серия модели е ясен дори при версиите на двигателя. И двата вида машини са оборудвани с шарнирен мост отзад.
Акцент е и просторната кабина, която е според най-новите изисквания за ергономичност и видимост. Всички контролни уреди са лесни за работа и с лесен достъп. Шофьорът има голям цифров 7-инчов дисплей, за постоянен поглед над машината и най-важните й функции.
Ако е необходимо, дебитът може да бъде регулиран чрез управление "Jog Dial" -  хидравличното масло може да се регулира ръчно. Това е предимство, когато машината задвижва хидравлично приспособление, което не изисква пълната хидравлична мощност на машината. За лесното поддържане и сервизиране на товарача също е мислено по време на разработването. Капакът на двигателя може лесно да се отвори нагоре, а кабината може да бъде наклонена наполовина. Калниците са подвижни и заедно с други лесно достъпни панели позволяват обслужването да се извършва бързо. Това позволява бърз достъп до двигателя, хидравличната система и електрическата система. Благодарение на огромното разнообразие от различни прикачни инструменти Weidemann 9080 става мултифункционален товарач. Има богат избор на налични тегличи за прикачане на ремаркета.
Серията 90 е оборудвана с усилена трансмисия. Задвижващият механизъм 370 (PD 370) е с безстепенно хидростатично предаване, което позволява по-високи теглителни сили и скорости на движение. Достигането до скорости от 40 км/ч е възможно без превключване. Това позволява комфортен стил на шофиране и лекота на управление. Важно е, че този мощен модел е с оптимална компактност. Общата дължина на  9080 с кофа е 7,10 м, а широчината със стандартните гуми е 2,39 м. Височината на товарача е 3,10 м.
Немската фирма Weidemann е един от водещите производители на товарачи и телехендлери. Машините на Weidemann са синоним на надеждност, икономичност и компактност. Брандът отлично познат в Германия и Австрия, заема все по-голям пазарен дял и в България. Фирма „Агритоп“, официален предстaвител на Weidemann за България, разполага с голяма сервизна база обхващаща цялата страна. Фирмата има обучени специалисти, които ежегодно преминават обучения в завода на Weidemann, поддържат се резервни части и консумативи на склад. „Агритоп“ предлага гъвкаво финансиране за закупуване на земеделска техника.

Актуални промоции

'
ЕЛЕКТРОПАСТИРИ
ЕЛЕКТРОПАСТИРИ

ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ЕЛЕКТРО ПАСТИРИ НА СУПЕР ЦЕНИ Електропастирни пакети по задание на клиента ...

повече»
ПРОДУКТИ ЗА ПАКЕТИРАНЕ НА БАЛИ НАЛИЧНИ НА СКЛАД!
ПРОДУКТИ ЗА ПАКЕТИРАНЕ НА БАЛИ НАЛИЧНИ НА СКЛАД!

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА БАЛИРАНЕ! ПРОДУКТИ ЗА ПАКЕТИРАНЕ НА БАЛИ НАЛИЧНИ НА СКЛАД! Качеството винаги е...

повече»