Новини

АГРИТОП партньор на първия форум за месодайно говедовъдство СТЕКСПО
АГРИТОП партньор на първия форум за месодайно говедовъдство СТЕКСПО
04.10.2016 г.

По време на СТЕКСПО Агритоп  презентира товарачите Weidemann. Това са товарачи, които са специализирани за животновъдни ферми.  Представени бяха три от най-ефективните модела на немската фирма Weidemann 4512, 1260 и 3070. 

Събирането на животновъди, браншови организации и търговски фирми от сектора с една обща цел -  развитието на месодайното говедовъдство с повишаване на производителността и ефективността на месодайните ферми, водеща до качествен краен продукт, направи форума така успешен.
Фирма Агритоп е с над 10 години опит в сектор животновъдство. Дейността им основно е насочена към животновъдния сектор, към фермерите и към техните сдружения. 

Приехме да подкрепим СТЕКСПО, защото сме уверени, че има бъдеще в месодайното говедовъдство, когато се базира на качество и ефективност . Гордеем се с фермите за угояване, които изцяло сме изградели и оборудвали и в монета са един рентабилен бизнес. Смятам, че има с какво бъдем полезни на животновъдите от месодайния сектор.
Големия интерес и посещаемост на СТЕКСПО показва, че това е верния път по който трябва да вървим. В Европа повечето форуми протичат точно така, в реални условия за да може да се види фермата, животните, хората проектирали фермата, доставчиците на машините, сервиза. Защото в животновъдството се работи 24 часа, 365 дни в годината.
Подкрепям идеята на организаторите да има повече конкурентни фирми по време на форума, по този начин фермерите могат по добре да опознаят пазарната среда. Както и това, че можем да видим крайния резултат - хубаво и качествено българско телешко месо от добре гледани животни.
Надявам се фермерите да разберат  значимостта на правилното хранене и правилното отглеждане на животните. Мисля, че България ще има голям потенциал в следващите няколко години да продава качествено телешко и говеждо месо“
По време на СТЕКСПО Агритоп  презентира товарачите Weidemann. Това са товарачи, които са специализирани за животновъдни ферми.  Представени бяха три от най-ефективните модела на немската фирма Weidemann 4512, 1260 и 3070.
Ширина на Weidemann 1260 е по-малко от1 метър и му позволява да преминава през по-тесни врати и да работи безпроблемно и в по-тесни пространства, както в обора, така и в откритите пространства във фермата. Дизеловият мотор е с мощност от 35 к.с. и в съчетание с ефективната хидравлична система осигурява капацитет за повдигане на товари до 1357 кг при височина от над 2.8 м.
Добре познатия на българския пазар компактен телехендлер на Weidemann 4512, който е незаменим помощник в почти всички ферми на наши клиенти, успя да очарова фермерите посетили СТЕКСПО. Той е с  радиус на завиване от 821 см и височина на повдигане над 4 метра.
Weidemann 3070 е представител на по-мощната серия. Подходящ е за работа в по-големи стопанства и се справя с лекота с големи квадратни и кръгли бали, зърно и насипни материали. Машината има висока продуктивност при работа в биогаз инсталации. Моделът, който беше представен на форума, е модификация с телескопично рамо.
Първият  форум „СТЕКСПО 2016 – тенденциите в месодайното говедовъдство на живо“, организиран от АРМПГБ, с любезното домакинство на Агролес Димов ЕООД се проведе от 30 септември до 2 октомври в село Стефан Караджово.