Новини

Агритоп даде възможност на овцевъдите нагледно да видят как да модернизират стопанства си
Агритоп даде възможност на овцевъдите нагледно да видят как да модернизират стопанства си
09.05.2016 г.

Като партньор на петото юбилейно издание на  Националния събор на овцевъдите, Агритоп даде възможност на животновъдите да видят как да модернизират своите стопанства и да селектират животните си.
В интервю пред fermer.bg, президентът на Асоциацията на овцевъдите от Австрия, Йозеф Щокъл разказа подробно за съвместната дейност на фирма Агритоп и австрийската асоциация за експорт на селектирани животни:
„През последните две години усилено работим с България в областта на експорта на селектирани животни, които са преминали всички ветеринаромедицински изисквания и са с пълен набор документи. Успешно работим с фирма АГРИТОП ЕООД, като през изминалите две години със съвместни усиия беше организирана доставка на селектирани животни за козеферма Юстина, кито закупиха млади женски и мъжки животни от породата боар – месно направление.
Чрез нашата асоциация и съвместно с нашите партьори в България българските фермери имат възможност да получат достъп до селектирани животни с високи показатели и здравен статус отглеждани в специализирани развъдни ферми в Австрия. Асоциация на овцевъдите от Австрия има възможност да предложи животни от млечно и месно направление от няколко породи овце, кози и говеда. Всички те имат своите необходими и задължителни документи. Най-важното за Асоциация на овцевъдите от Австрия е обмяната на знания и опит, което да ни помогне да бъдем успешни на пазара и да предлагаме една качествена продукция.“
Националния събор на овцевъдите в България, което се проведе от 6 до 8 май край Петропавловския манастир, беше посетено от над 100 000 души, а щандът на Агритоп отново беше един от най–атрактивните.
На изложбената площ на фирмата бяха предствени техника и оборудване, изключително подходящи за овцеферми и козеферми. Мострена доилна инсталация Delaval за овце и кози, която предизвика силен интерес сред животновъдите, посетили изложението. Компактните товарачи Weidemann, оборудване за овцеферми – боксове, фиксатори, хранилки и поилки.
Цялото интервю на Йозеф Щокъл можете да прочетете тук