Реализирани проекти

Био кравеферма, с Добрoдан, Троян
Био кравеферма, с Добрoдан, Троян
24.06.2017 г.

"Най-важното за фермерите е накрая кой застава зад тях - сервиз, поддръжка и отношение, а аз намирам "Агритоп" за коректна компания, Иван Данчев, собственик на биоферма с Добродан.
"Weidemann е марка, която си държи на качеството, а „Агритоп“ в ролята си на търговец, е изключително коректна компания. Работя с тях от 2012 г. и си имаме взаимно доверие, каквото се каже, се изпълнява.",
Иван Данчев

Във фермата фирма Агритоп прави реконструкция на стар обор, внедрени са делители и индивидулани боксове, поилки, чесалки Delaval, скрепери и  субщанга на DeLaval, доилни инсталация DeLaval, охладителен танк DeLaval.
Биофрмерът има закупени от фирмата 2 броя товарача Weidemann, цистерна за течен тор Joskin.
Модерен фуражен цех Riela, с който механизирано се извършва смилането, смесването и цялостното приготвяне на фуражите. От шнековете направо  се зарежда фуражораздаващото ремарке. Машина за консервиране на фуражи в полиетиленови чували.

Част от интервю с Иван Данчев пред екипа на фермер.Бг 

Weidemann е марка, която си държи на качеството, а „Агритоп“ в ролята си на търговец, е изключително коректна компания. Работя с тях от 2012 г. и си имаме взаимно доверие, каквото се каже, се изпълнява. Това е най-важното за фермерите, не само афишите и рекламата, те са силни на всички фирми, но е важно накрая кой застава зад тях – сервиз, поддръжка и отношение. 
„Weidemannпросто си държи на качеството и са си утвърдена марка. При тях доставката е навременна, обслужването е коректно и сервиза е на ниво“, коментира Данчев пред екип на Фермер.БГ.
Търговските представители на Агритоп са експерти, които те  консултират  при кои условия дадена машина е подходяща за теб, не просто да гледа да ти продадат, те предлагат машини и решения, които са напълно приложими за конкретното стопанство. Забелязал съм другите търговци те оставят сам да прецениш какво ти трябва само от разглеждане на каталози…“, обясни фермерът.
„Притежавам телескопичен товарач WeidemannT4512, който е направен по такъв начин, че и при много ниски температури  минус 25, минус 35 градуса, караш ли го с качествено гориво, проблем – няма. В същото време тези товарачи са много икономични, на 10 часа работа, получаваш 2 като бонус“, каза Данчев.
„От 2012 г. работя с WeidemannT4512 и имам 6 хил. работни часа, а машината не е имала никакви проблеми. Имам колеги, които работят с Weidemann-и на по 10 хил. часа,машини, които са постоянно са в експлатация  и работият без никакъв проблем. Освен това машината е мултифункционална, има множество работни инструменти – щипки за бали, за силажи, скрепери за почистване, всякакви кофи и какво ли още не. След като си я закупиш, получаваш поне 5 машини в едно, важното е да знаеш какво поръчваш“, категоричен е Иван Данчев. “Преди време закупих и новия телескопичен товарач WeidemannT6027 и с него нямаме никакви проблеми. Сервизът на “Агритоп“ също е на отлично ниво. 
„По мярка 121 осъществихме два проекта с „Агритоп“ – за оползотворяване на оборския тор и за модернизиране на стопанството. И по мярка 4.1 в момента реализирахме още един проект, който завърша точно в срок и доставки, и монтажи. Човек никога не трябва да спира да гради. Синът ми навърши 21 години и след 2 месеца би трябвало да реализираме проект, този път за оборудване“, разясни фермерът.
Една от последните инвестиции на животновъда е за изграждането на малък фуражен цех от „Агритоп“.
„Заедно с животните обработвам и близо 2000 дка земя, като 1200 от тях е обработваема. Произвеждам зърно за храна на животните ми, а близо 800 дка са ливади и пасища. Цехът ще облекчи значително ще работата ни. В момента с това са ангажирани няколко души, а след внедряването на фуражния цех, работата ще се извършва механизирано - смилането, смесването и цялостното приготвяне на фуражите. От шнековете направо ще се зарежда фуражораздаващото“, каза той.
Иван Данчев е закупил и машина за пълнене на растителна маса от „Агритоп“.
„Надяваме се с нея ще консервираме фуражи и да получим още по-добро качество на силажа. С този пакетаж в чували силажа се получават като салам - отрязваш колкото ти е нужно, а другото се съхранява. Така запазва качеството на силажа и е почти без никакви загуби.  А и съм сигурен, че като е немско ще работи добре“, коментира още биопроизводителят....