Новини

DeLaval разширява фермата си с нови свръхмодерни сгради
DeLaval разширява фермата си с нови свръхмодерни сгради
10.05.2021 г.

Hamra Farm, фермата на DeLaval е разположена на красив хълм близо до централата на DeLaval, южно от Стокхолм, Швеция. „Фермата е в основата на DeLaval. Ние непрекъснато се опитваме да намерим нови и подобрени начини, за да помагаме на нашите фермери да управляват по-устойчиви млечни ферми с нови и по-добри решения и нашата ферма е важна част от тази работа.
Ние също сме фермери и Hamra Farm е сред най-продуктивните млечни ферми в Швеция със среден добив от 12 100 кг мляко на година от крава “, казва Ларс Йохансон, корпоративни комуникации и устойчиво развитие.

Планът е да се удвои броя на млечните крави, от 260 на 550. „Постоянно имаме множество проекти за научноизследователска и развойна дейност във фермата и инвестицията ще даде възможност за допълнителни възможности за тестване на софтуери и усъвършенствани системи и за демонстриране на някои от най-новите решения на DeLaval “, Казва Йохансон. „В допълнение, Hamra Farm в продължение на много години е и демонстрационна ферма за клиенти и други ключови хора във веригата за създаване на добавена стойност на млечни продукти, с около 3000 посетители всяка година.“

Планът за развитие включва нов обор за роботизирано доене с роботи DeLaval VMS™ V300, модернизирани обори за телета и юници и актуализирани зони за посетители, всички разположени в съществуващата ферма.

Стартът започва през пролетта на 2021 г., а новите автоматизирани сгради трябва да бъдат готови през втората половина на 2022 г.