Реализирани проекти

Доилна зала DeLaval Parallel 2x24
Доилна зала DeLaval Parallel 2x24
01.07.2020 г.

В същвствуваща модерна кравеферма, в която се отглеждат 500 дойни крави, екипът на Агритоп изпълни планиране и монтиране на високотехнологична доилна зала DeLaval Parallel 2x24.
Доилната зала е с автоматично отнемане на доилните апарати, електронно измерване на млякото, отчитане на кръв и електропроводимост и функция комфорт старт за доилните апарати.

Доилната зала е с пълна автоматизация и система за управление на стадо DeLaval DelPro. DelPro дава най-точната и надеждна информация за активността на животните. DeLPro е изключително точната система относно разгоненост, с което се повишава успеваемостта при осеменяването.

Доилната система е с висококачествена вакуум система. Вакуум помпите DeLaval осигуряват надежден вакуум за ефективно извличане и транспортиране на млякото, както и за ефективното почистване на цялата система. Вакуум системите DeLaval гарантират, че вакуум регулаторите, пулсаторите и апаратите функционират оптимално в гладък и прецизен процес на доене, благодарение на стабилното ниво на вакуум.

Ключови предимства:

  • По-добро качество на млякото и по-висока производителност в стопанството.
  • По-дълъг живот;
  • По-безшумни;
  • Ваккум помпите DeLaval са с намалена консумация на електроенергия от 30% до 60%;

Доилната зала е оборудвана с чакалня, селекционна врата DeLaval  и автоматизиран подкарвач с пневматично задвижване.
Доилната зала е оборудвана и със селекционна врата, която след доенето може да отдели лесно и бързо кравите към селекционната зона за извършване на съответните манипулации с тях. 

Доилните зали Parallel на световния лидър DeLaval са решение за прогресивно млечно животновъдство и се отличават със здрав и функционален дизайн и дългогодишна употреба – конструкцията е от здрава нерърждаема стомана.

Ключови предимства:
  • По-висока производителност;
  • Оптимален комфорт за кравите;
  • Здрав и функционален дизайн;
  • Надеждна система и лесно за обслужване;