Новини

Две ферми за отглеждане и угояване на крави изгради Агритоп
Две ферми за отглеждане и угояване на крави изгради Агритоп
26.11.2015 г.

Новите кравеферми са в района на Монтана и Ботевград. Това са ферми проектирани и оборудвани от Агритоп съгласно най-модерните европейски норми и стандарти, гарант за качествена продукция, съобразена изцяло с хуманното отглеждане на животните.
Първата животновъдна ферма е ферма за отглеждане и угояване на 350 крави и 125 млади животни, порода Абердин Ангус. Тя се намира близо до Монтана. Този обект изцяло проектиран и оборудван от Агритоп се състои от четири обора за крави и телета.
Проектирането на една животновъдна ферма е водещата стъпка от процеса на изграждане и оборудването й. За това фирма Агритоп затваря цикъла като предлага на клиентите си всички услуги от една ръка. Всяка технология на отглеждане на различните видове животни налага спазване на определени стандарти по отношение строителство, оборудването и експлоатация.
Висококвалифицираните кадри във фирмата съвместно със своите чуждестранни партньори извършват проектирането на обектите и оборудването за постигане на оптимална ефективност.
Оборите в тази кравеферма са оборудвани с групови боксове за свободно боксово отглеждане с дълбока несменяема постеля. Монтирани са фиксатори на хранителната пътека, автоматизирани ветрозащитни щори. Храненето на животните се извършва с 20 м³ фуражораздаващо ремарке Zago. Почистването става с телескопичен немски товарач Weideman 4512.
Втората ферма е край Ботевград и представлява ферма за отглеждане и угояване на 150 телета. Това също е цялостен проект на Агритоп, като проектиране и оборудване. Интересното тук е, че фермата е изградена изцяло от дърво. Предвидена е за свободно боксово отглеждане с монтирани групови боксове. За максимален комфорт и здравето на кравите са монтирани автоматични ветрозащитни щори, коритни поилки и чесалки  Delaval.
Фирма Агритоп е с доказан опит в сферата животновъдството и залага на доказана шведска технология за доене. Също и на висококачествено оборудване на немски брандове в изграждането на животновъдни ферми.
Богатият ни опит в планирането, строителството и оборудването на кравеферми, овцеферми, козеферми и свинеферми и големия брой модерни животновъдни обекти, които сме изпълнили, са нашата визитка и гарант за качество!