Новини

Електрически, без емисии и иновативен както винаги - Weidemann 1190e
Електрически, без емисии и иновативен както винаги - Weidemann 1190e
12.10.2022 г.

Новият напълно електрически Weidemann Hoftrac 1190e с литиево-йонна батерия.

 
Weidemann създадоха втори модел товарач с електрическо задвижване. Моделът 1190е от компактната серия Hoftrac позволява да се работи без никакви въглеродни емисии и със значително намаляване на шума.
Компактният, изцяло електрически задвижван челен товарач вече има традиция във Weidemann: Първият електрически модел Weidemann 1160 се произвежда успешно от 2015 г. Много клиенти съзнателно са избрали предимства му през годините и определено вече не искат да работят без електрическите машини в ежедневната им работа.
С 1190e Weidemann въвежда цялостна преработка на модела на пазара с литиево-йонна батерия. 48-волтовата литиево-йонна батерия се предлага с три различни мощности, така че времето за работа и зареждане може да бъде оптимално координирано към вашите работни изисквания.
Предимствата на Weidemann 1190e Hoftrac: Този модел се предлага с няколко различни кабини, персонализирани за различни цели: Фиксиран сенник на оператора, сгъваем сенник на оператора eps (Easy Protection System), който е предвиден за ниски просвети.
 
Нова батерия и технология за зареждане
Мощна литиево-йонна батерия и вградено зарядно устройство

Можете да изберете подходящия размер нa батерията в зависимост от областта на приложение и целта на изпозлване. Налични са общо три литиево-йонни батерии, които не изискват поддръжка: стандартната е 14,1 kWh, опционално се предлагат 18,7 kWh и 23,4 kWh. В допълнение към това стандартно е монтирано бордово зарядно устройство с мощност 3 kW. Второ вградено зарядно устройство от 3 kW може да бъде избрано като допълнителна екстра, което би увеличило мощността на зареждане до общо 6 kW.Система за управление на батерията (BMS)
Литиево-йонната батерия се наблюдава непрестанно от интегрираната електронна система. Системата за управление на батерията (BMS) наблюдава непрестанно и температурата на батерията, мощността и силата на тока. Освен това батерията винаги е предварително загрята до идеалната работна температура. Следователно BMS повишава ефективността и безопасността на батерията и изключва възможността от дълбоко разреждане.
 


Винаги подходящото време за работа
В зависимост от размера на батерията е възможно да се постигне време на работа до 8 часа без прекъсване. При това времето на работа на батерията зависи от съответните условия на приложение, работната задача и начина на шофиране. Това също може да означава, че може да се постигне значително по-дълго време на работа.
 
 


Изгодна гаранция
1190е има гаранция от 36 месеца и/или 900 цикъла на зареждане (мин. 80% оставащ капацитет на батерията) като стандарт за литиево-йонни батерии.
 
 
 
 


Правилно изпълнение
В машината са използвани два отделни електродвигателя: един за задвижване на машината и един за задвижваща система на работната хидравлика. Това минимизира консумацията на енергия, тъй като производителността се използва само когато е наистина необходима. Електрическият двигател за задвижването също позволява динамично и мощно стартиране на машината. Това се усеща при всеки процес на ускорение.
Изберете вашата шофьорска кабина
Предлагат се фиксиран предпазител над главата, сгъваем предпазител над главата eps (Easy Protection System) и кабина. Изборът на правилната шофьорска кабина позволява максимално ниво на гъвкавост за различни приложения и рамкови условия.
Стандартен предпазен покрив
Максимална безопасност, която е най-съвременна. Като стандарт Weidemann монтира сенник със система за задържане на всички модели Hoftrac. Сенникът и ограничителната система за оператора отговарят на действащата европейска директива за машини (2006/42/EC) за ROPS и FOPS защита.
 Система за лесна защита (eps)
Като опция, Weidemann Hoftracs могат да бъдат оборудвани със сгъваем предпазител над главата eps (Easy Protection System). EPS също отговаря на текущата европейска директива за машини (2006/42/EC) за ROPS и FOPS защита. С няколко движения на ръката eps (Easy Protection System) може да бъде подготвена за ниска свободна височина. Научете повече за eps тук »
 Кабина
Просторна кабина, отговаряща на текущата европейска директива за машини (2006/42/EC) за ROPS и FOPS защита и предлага голямо пространство за главата и свобода на движение. Благодарение на цялостното остъкляване, операторът има отлична видимост над цялата работна зона.
 
 


Кабината на 1190e позволява целогодишно използване на машината, напр. и за зимна служба. Той е оптимизиран за изискванията на оператора, предоставя набор от нови функции и позволява безопасна и удобна работна среда:
 

  • Въпреки компактния дизайн, има достатъчно място за оператора.
  • Дълбоките предни стъкла на машината и скъсеният заден капак осигуряват най-добрата видимост във всички посоки.
  • Електрическо отопляемо предно и задно стъкло за оптимална видимост при всяко време.
  • Добра вентилация, дори без климатик.
  • Лесно влизане и излизане със стъпала против плъзгане.
  • Многофункционален джойстик: всички важни функции в една ръка.
  • Обмислен дизайн на отоплението за всички изисквания: стандартно отопление, комфортно отопление с още повече мощност, отопление на покривния панел, отопляема седалка.
  • Авариен превключвател осигурява високо ниво на безопасност.
  • Нов интериор: цветно ориентирана концепция за работа и ергономично подреден дисплей позволяват безопасна и удобна работна среда
  • DAB+ радио, десен подлакътник с регулируема височина, регулируема кормилна колона, удобна седалка на оператора (отопляема седалка / въздушна възглавница).