Реализирани проекти

Ферма ЕРБУЛЛ, Банско
Ферма ЕРБУЛЛ, Банско
14.12.2020 г.

Във фермата се отглеждат 180 животни – млечно и месодайно направление. Животните са от породите Симентал и Лимузин. Обработват земеделска земя, на която отглеждат царевица, зърно и други земеделски култури за изхранване на животните и пасища.

Във фермата Агритоп реализира - външна хранителна пътека с фиксатори по хранителния фронт, станок за ветеринарни манипулации за млечни крави, чесалка за крави DeLaval, товарачи Weidemann и фуражен цех Riela.


Моделът Weidemann Т5522 е много компактен  и маневрен. Във фермата го използват за всички дейности  свързани с животните, особено за дейностите вътре на затворено. С ширина 1,80 м. и височина 1,95 м. е идеален за почистване на легловите зони на животните или раздаване и прибутване на храната по хранителните пътеки. Използваме го също и за почистване на всички площи в стопанството.“

Weidemann 3080 CXT се използва за всички по-тежките работи свързани със земеделието, животновъдството и транспортните дейности. Той се използва за прибиране на зърното и зареждане на фуражораздаващото. Също така активно е включен в процеса на  силажиране и балиране. Оборудван със строителна кофа той е с впечатляващи възможности за извършване на прехвърлянето на пясък и други материали в камиони, за заравняване на площи и за транспорт на строителни материали.

„Преди използвахме различни други машини, но не отговаряха на всичките ни нужди, които произтичат в животновъдната работа. Ежедневните дейности се извършваха предимно от  работниците. След като Weidemann T5522 започна да върши всичко сам и аз, и работниците ми сме изключително доволни. За това реших да купя още един по-голям телескопичен модел. Вече сме собственици на модела Weidemann 3080Т.
Много съм доволен от марката Weidemann, вече съм абсолютен неин фен. Качеството им е безупречно, а още по-важното е, че поддръжката и сервизирането от Агритоп са отлични и реакцията им е много бързa.“


Фуражният цех е с с капацитет 1,5 т/ч и включва: приемен бункер с предварително претегляне, вертикален смесител с транспортиращ шнек за готовите фуражи, шнек за пълнене на металните клетки за готов фураж с капацитет 7,8 т. и контролно табло за управление.