Новини

Ферма без мастити с качествените продукти за хигиена от DELAVAL
Ферма без мастити с качествените продукти за хигиена от DELAVAL
06.12.2018 г.


„Не винаги броя на животните определя количеството на млякото, просто трябва да доите по-ефективно.“, това кава Пол Макнамара, Мениджър доилни системи в DeLaval.

Добрите практики за хигиена при доене трябва да бъдат важна част от ежедневната програма във фермата, за да се постигнат по-високи резултати. Стимулирането на вимето чрез почистване и изсушаване увеличава добива на мляко. Подготовката на вимето с продукти, специално предназначени за тези ежедневни процедури, запазва вимето на животните здрави и в добро състояние, осигурявайки ефективно производство на мляко. Меките и гладки цицки са по-лесни за доене и са по-малко склонни към замърсяване.
Утвърдените почистващи препарати за хигиена DeLaval предотвъртяват маститните заболявания, което гарантира здрави животни и  не на последно място те са много икономични и ефикасни.

Почистващата пяна DeLaval Biofoam ™ комбинира технологиите за подобряване на почистването (CIT) с патентовано пянообразно решение от естествени съединения за оптимално почистване на цицките. Този разтвор за хигиенично третиране преди доене е специално разработен, за да осигури високо качество на млякото и отлично здраве на животните. DeLaval Biofoam поддържа вимето здраво. С  нея почистването и премахването на мръсотията е много ефективно. По този начин се намаляват бактериите и се предотвратява разпространението им. В допълнение патентованата пяна от естествени съставки на DeLaval поддържа кожата мека и еластична, подготвяйки я за гладко и ефикасно доене. Почистването на вимето преди доене с пяна е изключително подходящо в студените зимни месеци, когато трябва да се ограничи използването на вода. Богатата и висококачествена пяна поддържа кожата на вимето в отлично състояние и е естествена бариера срещу инфекции. При ниски температури друго много важно нещо е да се предпазва вимето от изсушаване. DeLaval Biofoam ™  съдържа глицерин и алантоин, които са отлични емолиенти с овлажняващи качества. Етанолът и изопропанолът увеличават ефикасността на течността и подобряват времето за изсъхване на зърното.
 
Използването на
сухи кърпи DeLaval Softcel™ подобрява почистващия ефект, като същевременно релефната им повърхност от двете страни подпомага стимулацията на цицките. Те са трислойни, изключително здрави и меки кърпи.
 

 
През зимата е добре да се използва запечатка с високо ниво на емолиент. DeLaval IodoFence ™ е запечатка за виме след доене, която отговаря на това изискване. Тя е разтвор базиран на йод, който се състои от две уникални технологии - I-Tech и Advanced Conditioning Technology (ACT). Те осигуряват не само продължителна дезинфекция, но и отлична грижа за вимето. Технологията ACT помага за хидратиране и омекотяване на кожата на цицките, а I-Tech предлага високо ниво на свободен йод за бърза дезинфекция. IodoFence ™ също така образува устойчив бариерен филм, който остава на цицките няколко часа след доене. С употребата на IodoFence ™ се гарантира отлична защитна бариера, която спомага за намаляване на случаите на мастит.
Възползвайте се от промоционалната оферта за DeLaval Biofoam ™ и  DeLaval IodoFence ™, и вземете своя подарък - вижте тук
Създаването на гладка програма за доене, използването на оригинални консумативи и препарати, редовното проверяване на оборудването и добрият мениджмънт са част от цялостното оптимизиране на процесите във фермата.