Приложения в различните индустрии

Горска и дърводобивна промишленост

Универсалният инструмент за дърва

Товарачите Weidemann са широко разпространени от десетилетия в селското стопанство - очевидно е, че използването им в дърводобивната промишленост произтича от това. Ако една машина е вече част от машинния Ви парк, естествено ще искате да извлечете пълния ѝ потенциал. С правилните работни инструменти, работата в дърводобивната промишленост не е проблем.


Товарачи за дърбодобивната промишленост - основни или допълващи машини 

Със своята маневреност, компактен дизайн и ниска консумация, машините Weidemann допълват големите машини, извършващи тежката работа в дъскорезниците. Всичко дейности по товаро-разтоварните работи, подреждането и пълнене на системите за рекуперация на енергия с Weidemann и подходящия инструмент.


Някои от приложенията на товарачите Weidemann в горската и дърводобивната промишленост:

Транспортни дейностиТранспортни дейности

С щипките за дърводобив, товарачите Weidemann са много подходящи за пренасяне, подреждане и транспортиране на дървени трупи. Функцията за захващане на щипките осигуряват задържане на дървесния материал с движенията на задвижване и повдигане.


Цепене на дърваЦепене на дърва

Мощните товарачи Weidemann, с тяхното голямо накланяне и/или полезен товар, перфектно и ефикасно изпълняват работните дейности по професионалното цепене на дърва - естествено последващото зареждане на сандъци за дърва е включено.


Редене на купчиниРедене на купчини

В един дървообработващ цех обработката на дървени трупи в организирани по дължина купчини в складовото съоръжение е ежедневна повтаряща се задача. За това от работната машина се изисква пълна стабилност и висок полезен товар, както и добър обхват на телескопичното рамо.


Системи за пълненеСистеми за пълнене

Използването на дървени стърготини от заграждението е обичайна практика в дървообработващите цехове. Следователно обемът на кофата, стабилността на машината и видимостта нагоре са от еднакво значение за системите за пълнене.


Товаро-разтоварни работни дейностиТоваро-разтоварни работни дейности

Пространството за съхранение на готови стоки е ограничено по такъв начин в дървообработващите цехове, че камионите често трябва да се товарят от едната страна. Това не е проблем за телескопичните товарачи Weidemann, тъй като рамото на машината може да достигне до най-отдалечения ред на товарната площ.

Работа по подрежданеРабота по подреждане

В един дървообработващ цех товарачите Weidemann поддържат сигурното подреждане на готови продукти. Тук Weidemann отговаря на взаимодействието между височина на повдигане, стабилност и маневреност, което ги прави идеалният тип машина.


Зимни работни дейностиЗимни работни дейности

В зависимост от модела, товарачите Weidemann могат да бъдат оборудвани с различни дъски за снягмалък или голям разпръсквач и снегорини. Така Вие ще получите ценна подкрепа по време на зимните Ви работни дейности по почистване на обекта от сняг и лед.


ПочистванеПочистване

Отстраняването на дървесни отпадъци може да се извърши лесно с помощта на различни метли и почистващи машини. Превърнете Вашия Weidemann в многофункционален инструмент и в зависимост от размера и състоянието на дървения отпадък, изберете правилният работен инструмент за работната задача.


Поддръжка на теренаПоддръжка на терена

За косене на зелени площи се препоръчва товарача Weidemann да е оборудван с роторна косачкамулчермулчер с контейнер или косачка. По същия начин за подрязване на живи плетове, храсти и дървета се предлагат палцови косачкирезачки за дърва и косачки с дискове.Видео галерия:
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!