Новини

Kолесните челни товарачи WEIDEMANN-незаменими във всяка животновъдна ферма
Kолесните челни товарачи WEIDEMANN-незаменими във всяка животновъдна ферма
12.09.2013 г.

Традиционната среща на собственици на животновъдни ферми организирана от официалния представител за България фирма АГРИТОП ЕООД ще се проведе на 17 септември в животновъден комплекс в с. Спасово, общ. Чирпан и на 18 септември в животновъден комплект (бивш Стопански двор) в гр. Луковит, обл. Ловеч от 11.00 часа.

С реалните предизвикателствата във всяка животновъдна ферма ще се заемат 5 вида машини от предлаганите модели. Компактният атлет модел 1240, със своята впечатляваща ширина от около 1 метър му позволяват да преминава през по-тесни врати и да работи безпроблемно в по-тесни пространства, както в обора, така и в открити пространства във фермата. Дизеловият мотор е с мощност от 35 к.с. и в съчетание с ефективната хидравлична система осигурява капацитет за повдигане на товари до 1100 кг при височина от над 2.8 м.

За първи път ще бъде представен и моделът на телескопичен челен товарач 6025 с мощност на двигателя 70 к.с. Телескопичното му рамо позволява повдигане на товари на височина 5.6 м, което го прави незаменим при работа във фермата, така и в зърнопроизводството.

Отблизо ще бъде представен и новият компактен телехендлер на WEIDEMANN модел 4512, който е носител на награда за иновация от престижния технически панаир Агритехника 2011 г. в Хановер, Германия за повдигащата система VLS – система за вертикално повдигане. При тази система на повдигане позицията на товара се запазва непроменена от най-ниската до най-високата точка, чрез автоматичното действие на едновременно повдигане и разпъване на телескопичното рамо само с едно движение на джойстика за управление.

Компактният телехендлер вече се предлага с по-мощен двигател от 40 к.с., и може да повдига максимален товар от 1.5 т и максимална височина до 4.3 м. Машината се отличава и със завиден радиус на завиване от 821 см, което я прави изключително маневрена и подходяща за работа в тесни пространства.

Гостите ще имат възможност да видят и следващите по-големи модели колесни челни товарачи 2070 и 3070 с мощност до 70 к.с., които могат да поемат с изключително ефективна и лекота интензитета на работа във всеки стопански двор.

Практическата функционалност на машините ще бъде демонстрирана и с богатата гама работни инструменти позволява изпълнение на всички необходими задачи в животновъден комплекс или стопански двор.