Компактни товарачи

Компактен товарач Weidemann 1390e

Hoftrac 1390e - Think Electric


Електрически, без емисии и иновативен както винаги - Weidemann

Напълно електрическият Hoftrac 1390e работи на място напълно без емисии и с ясно намалено ниво на шум. Това защитава в еднаква степен оператора и животните. В резултат на това товарачът е подходящ и за употреба на закрито и в чувствителни на шум и емисии зони. Опционалната комфортна кабина с панорамно задно стъкло осигурява отлично пространство и гарантира най-добра видимост във всички посоки.

Дизайнът на отоплението на кабината позволява целогодишно използване на машината. Инсталираната литиево-йонна батерия с напрежение 96V се предлага в три различни мощности, така че времето за работа и зареждане може да бъде оптимално съгласувано със съответните работни изисквания. Различните кабели и щепсели за зареждане позволяват лесно и гъвкаво зареждане на товарача.


Предимствата на Weidemann 1390:

Мощна литиево-йонна батерия

Винаги може да се избере подходящият размер на батерията в зависимост от приложението и целта. Предлагат се общо три литиево-йонни батерии, които не се нуждаят от поддръжка: Стандартната е 14,1 kWh, а като опция се предлагат 18,0 kWh или 28 kWh.

Мощно електрическо задвижване

Производителността на 1390е е същата като на варианта с дизелов двигател, а максималната товароносимост е дори малко по-висока. Поради тази причина, електронното задвижване няма недостатъци по отношение на производителността в сравнение с конвенционалното дизелово задвижване.

Лесен за разчитане цифров дисплей

Основните функции са винаги под око: С цифровия дисплей операторът винаги вижда всичко по време на работа. От външната страна на дисплея са разположени стандартните индикации, като предупредителната светлина за ръчната спирачка или контролните светлини за мигача на дългите светлини.
Комфортна кабина

Комфортната кабина е оптимизирана за нуждите на оператора и позволява безопасна работа без умора: Дизайн с 4 колони, дълбоко изтеглени прозорци и панорамно задно стъкло за оптимална видимост във всички посоки. Отоплението с оптимизирана циркулация на въздуха осигурява постоянно приятни температури. Ергономично разположените контролни уреди, привлекателният интериор и намалените вибрации и шум в пътническото отделение повишават комфорта на водача.


Максимално сцепление чрез шарнирно съединение

Шарнирното съединение позволява на всичките четири колела да поддържат контрол на сцеплението дори при неравен терен. Това повишава производителността на машината и дава на оператора оптимален контрол. Оптималното съотношение на шарнирното съединение и ъгъла на люлеене осигурява висок контрол на сцеплението. Това улеснява маневрирането на товарача.100% свързващ се блокаж на диференциала

В сравнение с конвенционалния блокаж на диференциала, свързващият се блокаж осигурява максимална тяга, където е необходимо. Това повишава ефективността на машината. Блокажа на диференциала е изключен по време на нормално задвижване, което осигурява безопасност и води до по-малко износване на гумите, като по този начин се намаляват експлоатационните разходи.Перфектно настроена P-кинематика

P-кинематиката се характеризира с точно паралелно водене в целия диапазон на хода. Не е възможно непреднамерено преобръщане. Това прави работата с товарача лесна и безопасна за оператора.


Перфектно настроена P-Z кинематика

P-Z кинематиката е комбинация от P-кинематика и Z-кинематика. Тя позволява значителна сила на повдигане и има прецизно настроено паралелно водене на стрелата. Подходяща е за много различни приложения - от пренасяне на палети до обработка на материали.

Оптимални гуми

Подходящите гуми за дадена машина играя важна роля в практическото приложение. Ако гумите са съобразени с терена и приложението, операторът може да работи оптимално с товарача. Изборът на правилните гуми осигурява максимално сцепление, както и минимално износване и приятна плавност на движението на товарача. Тези аспекти също така увеличават експлоатационния живот на гумите и в същото време повишават икономическата ефективност.


20/25 км/ч Скорост на движение

По желание се предлага увеличение на скоростта до 20 км/ч или 25 км/ч. 20 км/ч увеличението е идеален компромис между времето за работа на батерията и бързото придвижване по време на транспорт. 25 км/ч увеличение е подходящ за потребители, търсещи по-бързо придвижване с товарача.

Винаги точното време за работа

В зависимост от размера на батерията може да се постигне време на работа до 5,3 ч. при непрекъсната работа. Времето за работа на батерията зависи от съответните условия на работа, работната задача и начина на шофиране. Това може да доведе до постигане и на много по-дълго време на работа. В екстремни случаи обаче посоченото време за работа може да бъде намалено.Висококачествено прахово покритие

В сравнение с конвенционалното мокро боядисване, праховото покритие повишава защитата от корозия. По този начин то удължава до голяма степен запазването на стойността на товарача. Освен това процесът се основава на възстановяване на праха. Следователно той е особено екологичен. Издръжливото прахово покритие гарантира запазване на стойността и осигурява съответно висока препродажна стойност на товарача.


Два силни повдигащи цилиндъра

Weidemann винаги инсталира два цилиндъра за повдигане във всички модели Hoftrac и колесни товарачи. Това гарантира, че разпределението на натоварването винаги е оптимално прехвърлено на товарача. В допълнение, цялата товарна система придобива стабилност. Размерът на повдигащия цилиндър е адаптиран към съответния размер на машината.
Безопасен предпазител над главата със система за задържане

При компактните Hoftracs стандартно се монтира защитна система за безопасност над главата с ограничителна система. Горният предпазител и системата за обезопасяване на оператора отговарят на разпоредбите за безопасност на действащата Европейска директива за машините съгласно ROPS и FOPS. По този начин горният предпазител отговаря на всички законови изисквания и предлага максимална безопасност.


Осветление на работната зона

Осветлението може да се адаптира към най-разнообразни изисквания: Стандартно осветление - работни светлини (LED), осветление съгласно Правилника за движение по пътищата (StVZO) (халогенно), LED осветителен пакет работни светлини в кабината на водача. Това позволява индивидуално адаптирана работа с машината, дори и на тъмно. 
Лесно влизане и излизане

Само с няколко стъпки операторът може да влезе удобно в кабината или платформата на товарача. Това е възможно благодарение на големите, непързалящи се стъпала и леснодостъпните ръкохватки. Това повишава безопасността на оператора при влизане и излизане от товарача.

Спирачна система: Многодискова спирачка

Многодисковата спирачка практически не се нуждае от поддръжка и се износва минимално. Затворената ѝ конструкция я прави устойчива на замърсяване и агресивни вещества. Това осигурява надеждна и безоапсна работа и увеличава експлоатационния живот на спирачната система.

Концепция за работа с цветни кодове

Усъвършенстванта философия на работа на Weidemann и цветово ориентираната концепция за работа дават възможност на оператора да управлява товарача интуитивно. Бързата ориентация улеснява работата с товарача за нови или сменящи се водачи. В същото време тя повишава и безопасността на работа. Всички копчета за управление са на леснодостъпно разстояние. Операторът винаги има поглед върху най-важната информация за товарача чрез оптимално разположения дисплей.

Увеличена височина на повдигане и обхват с дълго рамо

В допълнение към стандартното товарно рамо, много Hoftracs имат едно или дори няколко по-дълги товарни рамена като опция. По-дългото товарно рамо увеличава височината на повдигане и обхвата. Това означава, че не е необходимо автоматично да се преминава към по-голям товарач. Това прави компактните товарачи още по-ефективни и гъвкави в приложението.Многофункционален инструмент за много приложения

Работните задачи във фермата са разнообразни, както и работните инструменти от Weidemann. Всеки модел се превръща в многофункционална машина с добре обмислената гама от работни инструменти. Възможността за прилагане на много различни работни инструменти увеличава икономическата ефективност на товрача.
Разнообразие от оборудване

Товарачите на Weidemann имат богато и висококачествено стандартно оборудване. ОСвен това, в зависимост от приложението и модела, напр. двигателят, задвижването, кабината на водача или хидравликата могат да бъдат конфигурирани индивидуално. Винаги се гарантира, че товарача отговаря на индивидуалните изисквания и предпочитания на клиента.Възможност за избор на кабина

Предлагаме подходящ избор на различни кабини за водача за различни приложения. В зависимост от товарача се предлагат различни варианти на кабината: Фиксирана горна защита, сгъваема горна защита eps (Easy Protection System) и различни версии на кабината.

Сгъваем предпазител за горната част на товрача eps

По желание компактните товарачи Weidemann могат да бъдат оборудвани и със сгъваема предпазна система eps (Easy Protection System). eps може да се сгъва ръчно за постигане на ниска височина само с няколко стъпки. Системата eps отговаря на изискванията за безопасност на действащата Европейска директива за машините за ROPS и FOPS.
Гъвкава работа с ремарке

Товарачът може да тегли ремарке с помощта на опционалния теглич за ремарке. В зависимост от товарача се предлагат различни системи. Максималното възможно тегло на ремаркето зависи от модела и оборудването.


Задни хидравлични връзки

Товарачът може да бъде оборудван отзад с хидравлични връзки (с единично или двойно действие). Това разширява обхвата на приложение на товарача, тъй като могат да се използват задни хидравлични работни инструменти или ремаркета. Машината може да се използва многофункционално за различни дейнсоти. Не са необходими допълнителни превозни средства или машини.
 
 
Технически характеристики:  
 
еHoftrac® 1390e
Данни за двигателя
Електрически мотор
Мотор на ходово задвижване (ЕСЕ R085) 33.1 kW 
Работна хидравлика на мотора (ЕСЕ R085) 21.2 kW
Стандартна батерия
Тип на батерията Литиево-йонна
Напрежение на акумулатора  96 V
Номинален капацитет  14.1 kWh
Тегло на батерията 153 кг
Време за зареждане 4,7 - 6* часа
Най-бързо възможно зареждане (от 20% до 80%) 2,9* часа
Работно време (без прекъсване) до 2,5** часа
Опционална батерия 1
Тип на батерията Литиево-йонна
Напрежение на акумулатора  96 V
Номинален капацитет 18.0 kWh
Тегло на батерията  186 кг
Време за зареждане 3,2 - 7,5* часа
Най-бързо възможно зареждане (от 20% до 80%) 1,8* часа
Работно време (без прекъсване) до 5.07** часа
Опционална батерия 2
Тип на батерията Литиево-йонна
Напрежение на акумулатора 96 V
Номинален капацитет 28.0 kWh
Тегло на батерията 244 кг
Време за зареждане 5.5 - 11,5* часа
Най-бързо възможно зареждане (от 20% до 80%) 2,7* часа
Работно време (без прекъсване) до 5.30** часа
Електрическа система
Работно напрежение  12 V
Данни за тегло
Работно тегло 2700 - 3200 кг
Сила на повдигане с кофа / изправена машина 1670 - 2280 кг
Сила на повдигане с кофа / при завиване 1410 - 2020 кг
Сила на повдигане с палетна вилица / изправена машина 1370 - 1870 кг
Сила на повдигане с палетна вилица / при завиване 1160 - 1660 кг
Сила на повдигане с палетна вилица / изправена, трансп. позиция 1610 - 2260 кг
Сила на повдигнае с палетна вилица / при завиване, трансп. позиция 1370 - 2000 кг
Данни за превозното средство
Задвижване Карданен вал
Тип задвижване Електрическо
Брой оси 2
Ос  РА940
Кабина (по избор)  FSD (eps, cabin)
Скорост на движение (Станд. / Опц. батерия 1 / Опц. батерия 2) 15 / 20 / 25 км/ч
Работна спирачка Многодискова спирачка
Ръчна спирачка Ел. с функция за
задържане по наклон
Резервоар за хидравлично масло  30 л
Хидравлична система
Хидравлика на кормилото - дебит на масло  44 литра / мин
Хидравлика на кормилното управление - работно налягане  210 bar
Кинематика
Тип на кинематиката (Опционално) P (PZ)
Повдигащи цилиндри 2
Обръщащи цилиндри 1
Система за бърза смяна Хидравлична
Управление
Вид на управлението хидравлично задействано
арнирно управление с махало
Кормилни цилиндри 1
Характеристики на шума
Средно ниво на работен шум LwA 86 dB(A)

*Времето за зареждане зависи от различните опции за зареждане:
  -Вградено зарядно устройство 3 kW (стандартно) 
  -С допълнително вградено зарядно устройство, общо 6 kW (опционално)
**Времената на работа на батерията зависят от съответните условия на приложение, работната задача и начина на шофиране. Това също може да означава, че може да се постигне и по-дълго работно време. Посочените работни времена също могат да бъдат недостатъчни в екстремни случаи.

 
Размери:
 
Размери (мм)  Стандарт. 
 
 P кинем. 
(дълга)
PZ
 кинем. 
A Обща дължина със стандартна кофа 4475 4820 4630
B Дължина без кофа 3635 3980 3795
C Разстояние от центъра на предната ос до захвата за работните инструменти 600 905 720
D Междуосие 1732 1732 1732
E Заден надвес 1232 1232 1232
F Височина с фиксирана предпазна рамка с покрив 2340 2340 2340
  Максимална височина със сгъваема предпазна рамка с покрив 2395 2395 2395
  Минимална височина със сгъваема предпазна рамка с покрив 1910 1910 1910
  Височина до върха на покрива 2340 2340 2340
H Височина на седалката за водача 1350 1350 1350
J Максимална работна височина 3680 3950 3850
K Максимална височина на пивотираща точка на окачване на работни инструменти 3024 3220 3220
L Височина на товарене 2700 2905 2905
M Макс. височина на долната част на кофата при разтоварване 2140 2350 2400
N Заход на кофата при размер М 235 490 400
O Дълбочина при загребване 60 110 107
P Обща ширина 1124 1124 1124
Q Щирина на осите 860 860 860
S Просвет 250 250 250
T Максимален външен радиус на завиване 3000 3150 3340
U Външен радиус на завиване 2730 2730 3005
V Вътрешен радиус на завиване 1526 1526 1815
W Ъгъл на чупене 45° 45° 40°
X Ъгъл на пивотиране при макс. повдигната рамка 42° 65° 57°
Y Макс. ъгъл при разтоварване 43° 42° 37°
Z Ъгъл на пивотиране при макс. спусната рамка 51° 56° 50°
 
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!