Реализирани проекти

Кравеферма, с. Глуфишево, Сливен (ВИДЕО)
Кравеферма, с. Глуфишево, Сливен (ВИДЕО)

​„С Агритоп работим от много  години. Изключително доволни сме от партньорството с фирмата. Благодарение на техните консултации, успяхме да изпълним вече няколко проекта заедно.
Благодарение на Агритоп и на това, което те направиха тук увеличихме много млеконадоя. Много сме щастливи да видим фермата си в този вид. Оборудването, обора за кравите и залата за доене са неща, които преди само сме гледали по клипове от модерните западни ферми, а сега вече това е реалност във нашата ферма. Това ни гарантира спокойствие и продуктивност на кравите, пести ни време и работна ръка.
Надявам се и в бъдеще да продължаваме да работим така добре с екипа професионалисти от фирма Агритоп.“, Живка Атанасова, собственик на кравефермата 

Фермата е за отглеждане на 150 млекодайни крави и телета. Оборудването е на шведския производител DeLaval, световен лидер в техниката за доене и охлаждане на мляко, оборудване за животновъдни ферми за отглеждане на крави, биволи, овце и кози. Модерна доилна инсталация е тип Рибена кост 30° на DeLaval, при която кравите се позиционират комфортно близо до канала и доячът има лесен достъп до вимето.
Едновременно се издояват 20 животни, на които чрез млекомери се следи за проточността на млякото (кръв в млякото) за предотвратяване на мастити. Вакуум система, която отвежда млякото директно в охладителен млечен танк за съхранение. Така се гарантира високата хигиена и запазване на качеството на млякото, което няма директен достъп с въздуха и обкръжаващата среда. Доилната зала е оборудвана и със селекционна врата, която след доенето може да отдели лесно и бързо кравите за извършване на съответните манипулации с тях. 
Оборът е оборудван от Агритоп  с групови боксове за свободно боксово отглеждане и дълбока несменяема постеля.
Техническото оборудване в кравефермата включва: големи коритни поилки, съобразени с броя на животните; вентилатори;  ветрозащитни щори с автоматизирано управление; торов скрепер за почистване на тора, отбутващ торовата маса в приемна шахта, отвеждайки я към торовата лагуна посредством помпа.
Автоматизирана хранителна станция за телета, която дозира млякото на няколко пъти в определено време през деня и в точната температура, гарантиращо здрави телета.