Новини

Награда за иновации за новият електрически телехендлер Т4512е
Награда за иновации за новият електрически телехендлер Т4512е
14.07.2023 г.

Наградата за иновации от изложението Equitana е една от най-престижните международни награди в конната индустрия.

Независимото жури от експерти присъди престижните награди "Equitana Innovation Awards 2023" в събота, 11 март 2023г. Бяха връченио награди за 11 изключителни продуктови иновации в четири различни категории, свързани с професионалното оборудване на конния бизнес и оборудване за коне и ездачи. Журито присъди и специална награда в категория "Сгради и технологии".Напълно електрическият, компактен телескопичен товарач Т4512е на Weidemann спечели сребърна награда за иновации - Equitana, в категория "Превозни средства и ремаркета". Журито беше впечатлено от производителността на машината, която е персонализирана според експлоатационните изисквания и иновативната система за управление на батерията (BMS), която се отличава със значително ел. поток при зареждане, предварително загряване до работна температура, бързо осигуряване на пикова мощност и постоянно наблюдение на температурата на батерията. BMS повишава ефективността и експлоатационния живот на батерията и категорично изключва дълбокото разреждане.


Предистория:

Дизеловият Т4512 от Weidemann работи много успешно в конната индустрия вече повече от десетилетие. Благодарение на изключително компактните си размери и уникалната производителност от 1,25 тона полезен товар, заедно със забележителната височина на повдигане от 4,50 м, той предлага изключително широко покритие на обхвата на работата, която трябва да бъде извършена.

По-нататъшното развитие на този телескопичен товарач по отношение на задвижването с литиево-йонна батерия позволява на клиентите да работят без изгорели газове и с нисък шум и ако е необходимо, да могат да осигурят електрозахранването чрез собствена фотоволтаична система.