Новини

Нашият бестселър вече и електрически
Нашият бестселър вече и електрически
09.12.2022 г.

Телескопиченият товарач Weidemann T4512e с литиево-йонна батерия.
 
За тези, които биха искали да избегнат емисии на CO2, шум и частици сажди в сградите и по време на работа, могат да използват напълно електрическия T4512e от Weidemann без никакви емисии и с ясно намалено количество шум.
В селското стопанство и коневъдството операторът и животните са защитени едновременно. В резултат на това има и специфични аспекти и предимства при използване на машините в общинския сектор, например във вътрешноградските екологични зони, както и в хотелиерството, търговията и индустрията, работата без емисии и с намален шум също играе все по-важна роля.

Електрически задвижваните колесни товарачи Weidemann се появиха на пазара и навлязоха в гамата през 2015 г.; Те вече са напълно утвърдени и предпочитани. Сега на пазара излиза и компактният телескопичен товарач T4512, който е много популярен и широко разпространен поради компактните си размери с електрическа система за задвижване, включваща литиево-йонна батерия.

„Нашите клиенти питаха многократно за потенциалното електрифициране на тази уникална машина“, казва търговският директор Бернд Апфелбек за настоящата иновация от Weidemann. „Щастливи сме, че вече е готов и през 2023 г. ще предлагаме машина с нулеви емисии в сектора на телескопичните товарачи."
 
Новият T4512e предоставя на клиента познатата производителност 4,50 височина на повдигане и 1,25 тона полезен товар. Запазени са компактните размери на машината 1:1 (височина 1,99 м и ширина 1,56 м). Запазена е дори изпитаната система за подпомагане на водача, Vertical Lift System (vls), гарантираща високо ниво на стабилност с електрическо задвижваната машина в резултат на автоматично прибиране и удължаване по време на процеса на повдигане и спускане. Електрическата ръчна спирачка с функция за автоматично задържане и по наклон осигурява максимална безопасност и много голям комфорт при всеки оперативен процес и при спиране. Освен това енергията се възстановява със спирачната система чрез така наречената рекуперация, което и удължава времето за работа.

Новият T4512e предлага много функции и опции за индивидуално оборудване на машината и работа според нуждите - ето преглед на основните характеристики:
 • Предлагат се общо 2 необслужваеми литиево-йонни батерии: стандартната опция е 18 kWh, опционалната версия е 28 kWh. Стандартната опция има монтирано зарядно устройство с мощност 3 kW. Възможно е да изберете второ вградено зарядно устройство от 3 kW като допълнителна екстра, за да увеличите мощността на зареждане до 6 kW, което е подходящо за генериране на бързо време за зареждане.
 • Интегрирана система за управление на батерията (BMS) с ясно увеличени токове на зареждане, предварително загряване до работна температура, кратка доставка на пикове на производителност, както и постоянен мониторинг на температурата на батерията. BMS повишава ефективността на батерията и категорично изключва дълбоко разреждане.
 • Процесът на зареждане се извършва чрез лесно достъпен централен капак за зареждане в задната част на машината. Зад него ще намерите контакта, превключвателя за активиране и индикатора за зареждане. За да се повиши нивото на безопасност, кабелът за зареждане е оборудван с контролна кутия. Това надеждно предотвратява претоварването на инфраструктурата за зареждане.
 • Кабелът за зареждане (щепсел тип 2 на машината) може да се комбинира с различни щепсели: 230 V заземен адаптер, 230 V CEE, 400 V високо напрежение или щепсел тип 2 със стенна кутия (плюс други адаптерни щепсели).
 
 
Обобщено, новата гъвкава система за зареждане ви предлага ефективен и безопасен процес на зареждане, който е съвместим с различни инфраструктури на място.
 • В машината са използвани два отделни електродвигателя: един за задвижването (23 kW) и един за задвижващата система на работната хидравлика (25 kW). Това минимизира консумацията на енергия, тъй като енергията се черпи само когато е наистина необходима. Електрическият двигател за задвижването също позволява динамично и мощно стартиране на машината.
 • Променливото регулиране на обема на маслото на 3-та управляваща верига позволява използването на работни инструменти, които работят с хидравлична непрекъсната функция. По този начин обемът на маслото може да се адаптира индивидуално към съответния работен инструмент. Това позволява на оператора да работи както удобно, така и ефективно с машината и инструмента.
 • Освен това товарачът може да работи, когато е в стационарен режим. В този случай работната хидравлика на 3-та управляваща верига се използва за задвижване на прикачен инвентар, например резачка за дървени трупи.
 • Трите типа кормилно управление за максимална маневреност и гъвкавост: управление на всички колела, предно колело и „рачешко“ управление осигуряват прецизно маневриране до сантиметър в най-малката зона и безопасно шофиране по пътя с висока скорост. T4512e дори предлага три опции за скорост на движение: налични са 15, 20 и 25 км/ч.


Електрическият T4512e Ви дава и икономически предимства:
 • Текущите разходи за енергия са очевидно по-ниски за товарача, задвижван от електричество, от тези за машина, задвижвана от дизел.
 • Инвестицията за електрическия товарач се възстановява във времето на периода на използване, затова закупуването дори може да се счита за по-икономична инвестиция.
 • Освен това разходите за поддръжка са по-ниски при електрическия товарач Weidemann.