Новини

Новият 9-метров товарач Weidemann T9535
Новият 9-метров товарач Weidemann T9535
12.12.2022 г.


Перфектна всестранна видимост с Weidemann T9535.
 

Към момента Weidemann предлага два 7-метрови модела с товароносимост 3,5 и 4,2 тона в класа на големите телескопични товарачи. Тази серия ще се допълни от 9-метров телескопичен товарач с полезен товар от 3,5 тона. 

Основният фокус на новия телехендлер Т9535 са обработка на тежки материали, работа по подреждане на големи височини и добър обсег при бутане на материали. Новият модел телехендлер представя на клиентите интересни характеристики, опции за индивидуално оборудване на машината и работа според нуждите.

Преглед на основните характеристики на новия 9-метров телескопичен товарач Weidemann.
  • Точно както при 7-метровите модели, отлично предимство на новия телескопичен товарач е много добрата видимост във всички посоки. Това се улеснява от така наречената "Best View Cabin" (кабина с най-добър изглед), която е проектирана със следните характеристики: голямо, извито, предно стъкло с добър изглед отгоре, отопляем страничен прозорец и силно наклонен капак на двигателя за ясна видимост отстрани и дизайн на кабината с панорамно задно стъкло за перфектен изглед назад, както и специално оптимизиран от Weidemann изглед към задното дясно колело.
  • Т9535 ще се предлага с две различни мощни версии на двигателя Perkins: 90 kW / 122 к.с. и по избор 100 kW / 136 к.с. Двигателите ще отговарят на емисионния стандарт "Етап V" с SCR технология, DPF и DOC. Възможните скорости са 30 и 40 км/ч.
  • "Операторът на първо място" - това е оперативната философия, към която са съобразени всички детайли по отношение на ергономичността на работа на оператора, безопасността и комфорта. В този контекст трябва да се спомене конзолата с джойстик и клавиатура, които също са пружинирани, голям 7-инчов дисплей, ергономична организация на елементите, цветно ориентирана и лесно разбираема операционна система, добри възможности за съхранение, удобно "Coming Home" осветление, както и широк вход на кабината с непързалящи се стъпала с добро разстояние.
  • Три типа кормилно управление ще осигуряват оптимално поведение при шофиране на машините: управление на всички колела, управление на предната ос и рачешко управление могат да бъдат избрани за различните работни ситуации. Освен това телехендлера има уникален ъгъл на завиване от 45°.
  • По същия начин е интегрирана системата за подпомагане на водача vls (Vertical Lift System), която е патентована от Weidemann, добре известна е и повишава стабилността. Системата също така позволява плавност при работа и поддръжа работата в сложна работна среда с частично автоматизираното си телескопично движение.
  • На разположение на оператора ще бъдат следните vls режими: режим на работа с кофа - за товарене на насипни материали, режим на подреждане - за подреждане на големи височини, както и ръчен режим за работа без поддръжка от системата, например товарни дейности.
  • Инсталирането на ефективна отоплителна и вентилационна система с вентилатор, филтър за свеж въздух и добре разположени въздушни дюзи осигурява добра работна среда. Като опция ще се предлага климатик, също с вентилационна система. Освен това кабината може да бъде снабдена със свеж въздух през страничния прозорец, както и чрез вентилация на задното панорамно стъкло.
  • С реверсивния вентилатор операторът ще може да премахва праха от всмукателната решетка от седалката си.
  • Опростено свързване на работните инструменти чрез опционалното освобождаване на налягането на 3-та контролна верига на предното телескопично рамо и използване на хидравлични съединители с плоска повърхност като стандарт.
  • Работата на ремарке с товар до 16 т ще може да се осъществи с различни тегличи на ремарке.
Това допълнение към голямата серия телехендлери от Weidemann ще отвори добри възможности за оборудване за много работни дейности, за да можете да работите както ефективно, така и безопасно на голяма височина.