Новини

Oптимизиране на климата в животновъдната ферма. Как да бъде рентабилни и ефективно?
Oптимизиране на климата в животновъдната ферма. Как да бъде рентабилни и ефективно?
11.05.2022 г.

​Да се осигури оптимален климат и светлина за оборно отглежданите животни са едни от най-важните неща в управлението на фермите.
Отварянето на страничните стени на сградите е най-доброто решение, което все по-често се практикува и у нас. Ако преди 10  и повече години ветрозащитните щори, монтирани на сградите, в които се отглеждат животни бяха новост и на тях се гледаше като на ненужен лукс, то днес е жизнена необходимост за ефективното животновъдство, която вече се  прилага в почти всяка българска ферма.

ПЪРВИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР
Агритоп е първата фирма на българския пазар, която внедрява ветрозащитни щори и ролетни врати от 2005 г. и както винаги залага на работещата технология и качествен продукт.


В проектирането на ферми ние залагаме много на комбинацията от ветрозащитни щори, ролетни врати и отворен покрив (тип "капандура"), защото само по този начин можете да получите цялостна въздушна система, която да Ви гарантира перфектния климат за животните.
Ветрозащитните щори, кото Агритоп предлага, позволяват тяхното регулиране в зависимост от външните метеорологични условия, като осигуряват навлизане на свеж въздух, елиминиране на течения и пропускат естествена светлина. Щорите са лесни за употреба и максимално икономични за подръжка.
Моторизираното ръчно управление, спускане и вдигане с натискането само на един бутон, облекчава работния процес и съкращава времето.
Ветрозащитните щори могат да бъдат снабдени и със сензор за температура, скорост на вятъра и дъжд. 


Ролетните врати също допринасят за оптимизиране на климата и светлината, но най-вече Ви дават бърз достъп за извършване на основните задачи по отглеждане на животните - храненето на животните, почистване, третиране на легловите зони и др. Те могат да бъдат с автоматизирано задвижване с дистанционно или с моторизирано ръчно управление - с натискане само на един бутон.

Основните предимства на нашите щори и ролетни врати:

  • Изработени са от най-висококачествени материали и нямат аналог с никой друг продукт на пазара;
  • Специално PVC фолио - патентовано от немския производител; 
  • То е с висока пропускливост на светлина и с висока UV защита;
  • Създава се отличен микроклимат;
  • Елиминира се миризмата на амоняк;
  • Осигурява се естествена светлина;

Това Ви гарнатира:
 
  • ПО-ЗДРАВИ ЖИВОТНИ
  • ​ПО-ПРОИЗВОДИТЕЛНИ ЖИВОТНИ 
  • ПО-ПЛОДОВИТИ ЖИВОТНИ

КАКВА Е РАЗЛИКАТА ОТ ДРУГИТЕ ПРОДУКТИ НА ПАЗАРА?
Производство в уникалния завод в Германия за конфекциониране на PVC фолио, който е оборудван с една от най-дългите заваръчни маси в Европа. В цеха може да се конфекционират изделия с над 100 метра дължина. Използват само най-висококачествени машини и техники, за да се образува цялостен и здрав продукт. Вътрешният цех за металообработка произвежда и сглобява широка гама от компоненти и профили за врати и вентилационни системи.Техният експлоатационен живот е над 20 години.   В производствения процес се използва само технологията за слепване на материалите с горещ въздух, така нареченото заваряване.

Как да сте сигурни, че инвестицията, която правите за оптимизиране на климата за Вашите животни, е рентабилна и наистина ефективна?

1. Изборът на качествен продукт е първата стъпка!
Предизвикателствата, с които българските фермери се сблъскват са много, но трябва да се поставят ясни цели и да се определят важните неща, които е необходимо да се направят. Има инвестиции, които НЕ трябва да се пренебрегват. Създаването на добър климат за животните е една от тях!
2. Изберете рентабилно и ефективно решение!
За да бъде рентабилно и ефективно едно решение то трябва да е с ниски амортизационни свойства и минимално обслужване, да функционира надеждно, да спестява време и работна ръка. Друг важен плюс е системата да може да се надгражда и автоматизира.
3. Мислете дългосрочно  - Евтиното струва пари, които отиват за ремонт и смяна!
Ако платите 50% от цената, то ще получите 50% от качеството (а дори и по-малко). При реализирането на едно инвестиционно намерение трябва да се мисли дългосрочно.
Купувайте продукти с дълъг експлоатационен живот.
Промените, ремонтите, смяната на оборудването могат да вдигнат цената с много над 50% от първоначалните Ви намерения.

„Ние не се страхуваме да внедряваме нововъведения, когато сме сигурни в качеството на продукта и ефективността в приложението. Всичките ни решения, технологии и оборудване са добре обмислени, видени в практиката, обсъдени с консултанти и инвеститори.                    
Говорейки  конкретно за щорите и вратите, мога да кажа, че този продукт е наистина най-доброто, което може да се намери в цяла Европа. Ветрозащитните щори и ролетни врати, които ние монтираме, функционират у нас от далечната 2005 г. без накъсване и без изгаряне от слънцето, т.е без никакви разходи по тях за този период. Можете да ги видите в почти всички реализирани обекти от нас и да се уверите в качеството им.”
, Николай Стефчов, управител на Агритоп