Реализирани проекти

Овцеферма, гр. Съединение, Пловдив
Овцеферма, гр. Съединение, Пловдив
03.04.2017 г.

Амбициозен екип от професионалисти  отглежда в гр. Съединение 2 600 елитни овце порода Лакон за мляко. С помощта на специалистите от фирма "Агритоп" продължават да надграждат елитното племенно стопанство и да създават стандарти за ефективно животновъдство.

"Имахме доста проблеми както с проектирането, така и с доилното оборудване, които успяхме да отстраним с помощта на компетентната намеса на специалисти и колеги от Италия. След което по препоръка на италиански експерти от DeLaval се обърнахме към Агритоп за сервиза  поддръжката. Оттогава имаме много ползотворно сътрудничество с фирма „Агритоп“. Сега в модерната залата се доят 900 овце за 2 часа."Елена Усталъкова, проджект мениджър на ферма Верде. 
В овцефермата се отглеждат 2600 животни Лакон.
В овцефермата са монтирани 3 броя автоматизирани хранителни ленти.

Храната се подава върху транспортната лента в края на хранителната лента. Храната се придвижва посредством хранителната лента с помощта на електрически двигател. Предимствата, които изброяват от фермата са: облекчаване на работния процес и намаляване на ръчния труд. Оптимизиране на пространството в обора. Почти никакви загуби на фураж, възможност всички животни да се хранят едновременно, което е важно при овцете.
В овцефермата обслужват ежедневните задачи с товарач Weidemann 4512, за който казват, че е една от най използваните им машини, защото е по-компактен, по-маневрен, върши много работа и е по-икономичен.

"За сервиза и консумативите се грижат от "Агритоп". Специалистите им ни напомнят кога трябва да се сменят филтри, доилни чорапчета и др. А при най-малкия проблем реагират веднага, обяснява Елена Усталъкова. Овцете не могат да чакат неиздоени. Затова фермерите трябва много да внимават, когато избират проектант и изпълнител за своите ферми."