Пасищни инжектори

Пасищен инжектор SOLODISC XXL

Пасищен инжектор с работна ширина от 6,37 м до 7,87 м. Препоръчителна работна дълбочина: 1 до 6 см

Основни предимствa:
Инжекторът Solodisc XXL е идеалният многофункционален уред за високо прецизно разнасяне на тор. Освен това, благодарение на големия диаметър на дисковете си (Ø 400 мм), той може да работи и върху стърнищни полета или върху млади растения.

Дискове
Solodisc XXL е снабден със самозаточващи се дискове с дебелина 20 мм с диаметър 400 мм, които са монтирани на главини с големи водонепроницаеми конични лагери (които могат да се затягат). Изработени от метал, гума и NBR нитрил, тези дискове са изключително здрави и осигуряват дълъг живот на Solodisc XXL. Специално проектирани за JOSKIN, те са по-леки от твърдите дискове за еквивалентна здравина. Благодарение на техния диаметър, необходимата теглителна мощност е по-ниска. Те правят бразда в почвата (макс. 6 см), за да може инжекционният конус да постави хомогенно торта в сърцето на браздата, без да уврежда растителността и осигурява по-бързо проникване в почвата. След като дискът свърши своята работа и суспензията е инжектирана, браздата се затваря естествено поради нормалното налягане на почвата (ефект на "ледена кънка").

Свободни кормилни елементи
Инжекционните елементи са съставени от 2 изхода и са фиксирани към рамката с помощта на ос. Те могат да се въртят на 20° в завои (10° наляво и 10° надясно), без да повдигат машината, нито да повредят поляната или машината. Тези свободни кормилни елементи са изцяло поцинковани за дълъг живот.

Ексцентричен скалпер мацератор
Мацераторът е от изключителна важност, за да се гарантира, че разпръскващата машина работи правилно. Независимо от ширината на разпръскване, Solodisc XXL е оборудван стандартно с два вертикални мацератора за намаляване на времето за реакция в началото на работата по разпръскване, както и загубите на налягане (по-равномерно разпръскване). Този мацератор има променлив отвор на контра ножа, което позволява изключително прецизно дозиране на количеството, което трябва да се разпредели, независимо от желания поток. Достъпно ръчно колело позволява на оператора да променя скоростта на потока според вида на материала и количеството материал, който трябва да се разпръсне. Мацераторът има единичен нож под формата на диабол, който се върти ексцентрично върху острието на Hardox за равномерно разпределение. Централната вентилационна система през средата на diabolo с два входа позволява плавен поток в различните маркучи към земята, без смукателен ефект. Този компактен мацератор е оборудван с бързо отварящи се странични капаци и уловител за камъни за бърза и лесна поддръжка.
Тип Работна ширина (м) Брой елементи Брой мацератори Тегло (кг)
XXL6375/34SDH2 6,37 17 36 2120
XXL7125/38SDH2 7,12 19 44 2230
XXL7875/42SDH2 7,87 21 44 2340
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!