Новини

Петър Йолов: Постигнах отлични добиви с високотехнологичната система за напояване от АГРИТОП
Петър Йолов: Постигнах отлични добиви с високотехнологичната система за напояване от АГРИТОП
26.07.2017 г.

Фирма „АГРО ИНВЕСТ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ се довери за напояването на царевицата изцяло на АГРИТОП. Земеделските земи на фирмата се намират се в село Мало Село, западна България. 
„АГРО ИНВЕСТ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ обработват над 6500 дка земя, на около 700 дка от тях отглеждат царевица за зърно. Като решение за напояване на тази култура Петър Йолов, собственик на фирмата, избира поливна система Irtec. Напоителната система включва две макари, 1000 метра тръбна линия и агрегат, който може да захранва и двете макари.
Започват да напояват по този високо технологичен метод преди две години, миналата година реколтата е над 600 кг, очакванията за тази са за над 800 кг от дка.
Напоителната система, която специалистите на Агритоп внедряват, е внимателно подбрана  спрямо спецификата на полето, площта и отглежданите култури. Тръбно-ролковите самонавивни поливни машини са с висококачествената конструкция, съчетана с възможностите за компютърно управление и разпределение на водата за осигуряване икономически ползи. Те са с дебелина на маркуча 120 мм и дължина 440 метра, така за около 10-12 часа с 30 литра на кв.м. се напояват 84 дка.
Новото поколение софтуери, разработени специално, за да се пести работна ръка, вода и време. Производителността на машината може да се наблюдава от разстояние и да се регулира с помощта на GSM. Освен това системата напълно минимизира човешкия фактор, компютърното управление е така синхронизирано, че човешкият фактор е необходим само при разпъването на маркучите, което става за около час. Всичко останало е автоматизирано и може да се наблюдава и от мобилен телефон.
Напояването на царевицата е най-ефикасният метод за повишаване на добивите. Това е култура, която зависи много от напояването и с подходящо такова може да увеличи добива си до 400%. Културата е особено чувствителна към липсата на влага. Водният дефицит може да доведе до намаляване на листната повърхност, а ако недостигът на вода съвпадне с формирането на кочана, възможно е изобщо да не се появи свила.
Ето какво каза Петър Йолов за съвместната работа с фирма Агритоп: „Това са специалисти, с които работя от много години и ще продължа и занапред, защото при тях поддръжката и сервиза е на ниво и не приключва в момента на финализиране на сделката. Търговските представители са винаги на разположение, идват на място, с експертни консултации, така че да може да се постигне производствения капацитет на машините.“
Именно за това отново ги избрах, като доставчик за следващия ни проект, който е за изграждането на най-модерния склад за съхранение на зърно на Балканите. Складът е изцяло проектиран по немски проект, с допълнително оборудване за вентилация на зърното. Също и висококачествена немска сушилня за сушене на зърно, царевица, грах и други земеделски култури, и челен товарач Weidemann.
 

Актуални промоции

'
Силажно подложно фолио Zill Agrifol
Силажно подложно фолио Zill Agrifol

Бързи доставки! Фолиото за силажни ями Zill гарантира защита на всякакъв вид силаж и съз...

повече»
Групови иглута за телета
Групови иглута за телета

Групови иглута за телета. Ключови предимства: Стабилна поцинкована стоманена конструк...

повече»