Автоматизирани хранителни станции

Роботи за хранене на телета

Роботизирани станции за хранене на телета DeLaval CF500 и CF1000

Най-доброто начало за следващото поколение! Здрави, високопродуктивни животни са основата за печеливш бизнес за производство на мляко.

Първите седмици от живота на телето обикновено са основна предпоставка до количеството производство на мляко. Има много научни доказателства, че здравите, бързо растящи телетата ви възнаграждават с високопродуктивни крави.
 
Оптималният подход за хранене на телетата е да се хранят:
  • често и в свободно определени часове на денят
  • в малки индивидуално адаптиран порции
  • с порция прясно приготвено мляко с при правилната температура
  • без стрес


 
По този начин се позволява на телетата правилно да смилат храната, насърчава се добър растеж и ограничава загубата на мляко.

Хранилките за телета DeLaval имитират естествени отглеждане и осигуряване на спокойно хранене.

След фазата на хранене при поискване DeLaval Calf feeder се грижи всяко теле да се отбива плавно от висока консумация на мляко както по обем, така и по концентрация.
 
Начинът, по който отглеждате  телетата прави разликата.
 
DeLaval CF500 може да доставя прясна храна до 50 телета на две хранителни станции, което го прави идеален за по-малки ферми и средни ферми.

DeLaval CF1000 е подходящ за големи ферми, които държат за най-високите стандарти на отглеждане на телета. CF1000 едновременно и надеждно изхранва до 120 телета на четири хранителни станции.

И двата модела са с DeLaval диспенсър фуния за сухото мляко, така че можете да видите с един поглед колко съдържа, без да отваряте капака.

Също така CF500 и CF1000 могат да имат дозатор за добавки, които са идеални за течни или прахообразни хранителни добавки или медикаменти, които трябва да бъдат прецизно дозирани и давани на животното, което ще бъде лекувано.

CF500 и CF1000 стандартно работят с млечен заместител, CF500 и CF1000 в COMBI версия могат да дозират хранен с прясно мляко, със заместител на млякото или комбинация от двете.

CF500 и CF1000 към DelPro

DeLaval CF500 и CF1000 могат да бъдат свързани към програма за управление на стадо DelPro. Ако имате доилна зала или VMS, контролирана от DelPro, хранителните станции за телета могат  да бъдат свързани към тази система. След това можете да направите всички промени, планове за захранване и да получите прегледи, които тези системи предоставят.
 
Много е лесно да имате всички данни на едно място.

Автоматичната хранилка за телета CF500S и CF1000S на DeLaval е интелигентна автоматика, която се управлява чрез ръчен процесор, който е прост и функционален. Машината има автоматично отбиване или можете да създадете индивидуални планове за хранене на индивидуално ниво.
 
 
Агритоп предлага пълен пакет планиране и проектиране на обори за телета, както и монтаж и техническа експертиза.

Предлагаме и сервизна програма, съобразена с вашите нужди потребности.
 

 
 
Най-добро начало в живота на телето с DeLaval

Автоматичните хранилки за телета DeLaval ви осигуряват отмяна на ръчния труд по храненето на телетата и освобождаване на време
  • Тези стабилни, надеждни хранителни станции хранят с правилното количество мляко индивидуално за всяко теле.
  • Проверете телетата и допълнете мляко, ако има нужда 1-2 пъти на ден, машината се грижи за останалото.

Телетата сучат от биберон, който предоставя много предимства в сравнение с хранене с кофа:
  • насърчава естественото сукателно поведение
  • кара телетата да пият по-бавно
  • предотвратява навлизането на мляко в търбуха

Как работи?

Автоматичната хранилка за телета смесва порции при оптимална температура на хранене.

Електронна идентификация на животните - идентифицира всяко теле, когато влезе в бокса за хранене, което позволява автоматичното подаващо устройство да снабди всяко теле с оптималното количество мляко въз основа на неговата възраст и зададения план за хранене. Автоматичен идентификация на животните допълнително предпазва телетата от прехранване и позволява точно количество на порцията консумирана от всяко теле. Цялата тази  информация може да бъде достъпна по всяко време.

И двата модела са с възможност за свързване с интернет като стандарт.
 
 
CalfApp и CalfCloud са идеално допълнение на интелигентни автоматични хранилки. Те осигуряват достъп до данните на  всички автоматични хранилка и телета, с ясен и удобен за потребителя дизайн.

Облакът ви позволява удобно преглеждайте данните по всяко време и навсякъде, докато CalfApp допълнително ви позволява да контролирате автоматичните хранилки дистанционно през телефона си.


Компютърна програма

 
Компютърната програма ви позволява удобно и напълно да контролирате животните използвайки таблици и графики, дали от бюрото си и с достъп до преглед на целия период на отглеждане с едно кликване на мишката.


 
Автоматизираните хранилки за телета DeLaval предлагат цялостна гама от възможности, които да ви помогнат да отгледате телетата в спрямо вашите нужди и в най-добрите условия за изхранване.
 

АКСЕСОАРИ – ОПЦИОНАЛНО ОБОРУДВАНЕ
 

ХИГИЕННА КУТИЯ

Със своя напълно автоматизиран маркуч и функции за почистване на биберони HygieneBox гарантира оптимална хигиена. Цялата система може да се мие няколко пъти на ден, включително и биберона.  Биберонът се почиства допълнително външно след всяко теле.


АВТОМАТИЧНО КАЛИБРИРАНЕ

Патентована  система за калибриране под смесителната чаша калибрира всички компоненти по време на хранене напълно автоматично.

Колебанията в насипното тегло на млякото на прах могат да доведат до промени в концентрацията. В най-лошия случай дефицитът на CMR води до лошо наддаване на тегло или диариа, докато прекомерната консумация на мляко на прах води до ненужно високи разходи за храна.
 

ВРАТИЧКА ЗА ЗАЩИТА ОТ МУХИ

Вратата за защита от мухи предотвратява попадане на мухи в млякото.  Перфорираната повърхност гарантира оптимално циркулация на въздуха.

ДОЗАТОР ЗА ДОБАВКИ

Минимални дози фуражни добавки могат да се добавят към млечната диета, за да се стабилизира стомашно-чревната система. Лекарства могат да се добавят към млечната диета на болни телета или електролитите могат да бъдат снабдени със специална диетична програма.

ПОМПА ЗА ВТОРИ МИЕЩ ПРЕПАРАТ

С добавянето на втория препарат, извършва се автоматично почистване с киселинен препарат, освен с алкалния, който е в стандартното оборудване.

CALFPROTECT

CalfProtect Врата, която се затваря автоматично, осигурява непрекъснато хранене и предпазва телетата от кръстосано сучене. Времето на затваряне може да бъде настройте според изискванията.

ЕЛЕКТРОННА ВЕЗНА

Електронната везна претегля телетата напълно автоматично по време на хранене и записва теглото им развитие. С везната имате надеждна представа за наддаването на тегло на телетата. С тези данни можете да следите наддаването на тегло и здравето на телетата и да коригирате индивидуалния график на хранене, ако е необходимо.
 
 
ХРАНИЛКА ЗА КОНЦЕНТРАТ

Хранилката за концентрат има директна връзка към софтуера за хранене на телета и DelPro. Имате контрол върху количеството концентрати, достъпни за всяко теле и можете да следите колко консумира всяко теле. Това позволява отбиване на телето въз основа на постигнати резултати и количество прием на концентрат.

ПАРАЛЕЛНО ХРАНЕНЕ ОТ 4 СТАНЦИИ

SynchroFeed с една или четири помпи с маркуч едновременно доставя прясна храна до четирите станции за хранене. Консумираното количество се определя отделно от всяка помпа и се записва за всяко теле, което ви дава превъзходен преглед по всяко време.
 
 
 
 
Брошура Роботи за телета 12 Mb (pdf) свали
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!