Хранене

Система за хранене на прасенца Babyfeed

Babyfeed с автоматично изпразване на коритото
Babyfeed - хранене на сукалчета с ново, оптимизирано корито за ефективно, автоматично изпразване


С новата система за хранене на сукалчета BabyFeed е възможно да храните сукалчетата със заместители на мляко и предстартери. Обработката е автоматизирана. Ръчното изпразване на коритото веднъж на ден обаче е трудно и предизвикателно за реализиране. Системата за хранене на сукалчета може да пулверизира този процес, без да е необходимо участието на персонал поради новопроектираното корито за хранене.

Освен всичко друго, акцентът тук е върху доброто почистване на коритото с помощта на патентованата функция за издухване. За тази цел всяка хранилка се продухва с кратки, последователни струи сгъстен въздух, без да се замърсят родилните боксове. За още по-ефективно почистване коритото може да се напълни автоматично с малко вода, преди да се издуха, така че остатъчната храна да се навлажни и по този начин да се отстрани по-добре. 

Друг акцент на системата са по-ниските разходи за монтаж и бързото и евтино сглобяване. За целта новата хранилка е изработена от здрава пластмаса, подсилена със стъклени влакна, която може да се закрепи директно към PVC профила на бокса. Тази система успешно предотвратява навлизането на храна зад рамката и подобрява хигиенните условия.

Допълнителното хранене на малките прасенца не е препоръчително, а задължително!

През последните години беше постигнат голям напредък в генетичния потенциал за продуктивност на производството на прасенца. Големи групи от 14 до 18 новородени прасенца се постигат в добре управлявани свинеферми. Свинете майки достигат границите на своята лактационна производителност и губят твърде много тегло в родилните боксове.

Ранното хранене на сукалчетата в родилния бокс осигурява облекчение и в същото време представлява решение за постигане на:
  • По-високо тегло при отбиване на прасенцата
  • Намалява загубата на тегло на свинете майки
  • Обучение на малките прасенца за по-нататъшно хранене на корито
  • Укрепва по-силните прасенца, а по-слабите получават повече мляко от майката
  • Автоматично почистване на хранилката
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!