Хранене

Система за мултифазно хранене - Spotmix

Система за мултифазно хранене - Spotmix
Спестява разходи за фураж и гарантира по-добра рентабилност при отглеждането на прасета


Видовете хранене, които системата Spotmix предлага:

Хранене на порции
Важно за породи прасета, които растат много бързо с наближаването на края на периода на угояване, за да се избегне прекомерният прием на фураж ("луксозна консумация") - особено в случаи с мъжки прасета.
Успешното порционализиране се основава на хомогенни групи животни, едно място за хранене на животно и едновременно хранене. Точното разпределение също е особено важно при хранене на свине за разплод.

Доброволно хранене
При този вариант, подрастващите и прасетата за угояване се хранят с множество, но малки порции до точката на засищане. Това осигурява оптимален растеж, особено в началния период на угояване. Сензорите на хранилката се използват за проверка дали тя е празна. Презарежда се според изискванията и стратегията за хранене. Използването на къси корита в хранилките може да спести място и да увеличи съотношението свине/места с до 10%. Това също е добър начин за преоборудване на съществуващи обори евтино и без необходимост от реконструкция.

Мултифазно хранене
Само със системата Spotmix е възможно истинско мултифазно хранене. Правилните индивидуални количества и състави на фуража се смесват и разпределят на всяко място за хранене. Дори много малки порции, като витамини, могат да се дозират без остатъци и с прецизност. Това Ви дава перфектната отправна точка за първокласно качество на месото.

   


Прецизност:
За всяко отделно място за хранене се приготвя точната порция и рецепта. Тази технология с европейски патент също е идеална за CCM и мокро съхранявано зърно.

Хигиеничност:
Прецизно порционираната рецепта се издухва към ротационния разпределител Spotmix, а тръбните линии остават чисти и сухи.

Гъвкавост:
Фуражът по избор се смесва с вода в ротационния разпределител Spotmix и се разпределя като течен или сух фураж в хранилката. След това разпределителят на въртене и тръбните линии се почистват с водна мъгла.

Рентабилност:
Спестяване на разходи за фураж благодарение на оптимална фуражна смес и по-добро използване на фуража. Освен това е възможно да се постигне по-висок процент оборот, чрез по-голямо дневно наддаване на тегло.Предимства на системата Spotmix:
 • Мокър фураж за индивидуални хранилки и за сензорни къси и кръгли хранилки
 • Вие определяте оптималното съдържание на сухо вещество във фуража
 • С възможност за коригиниране на количествата енергия и протеин за всяко животно или група по дни
 • Перфектно мултифазно хранене
 • Патентованият процес осигурява най-добрата възможна хигиена, тъй като в системата не остават никакви остатъци - нищо не може да бъде по-чисто!
 • Малки количества и витамини могат да се добавят през втори воден клапан (не остават  остатъци)
 • Регулиращо се индивидуално автоматично пълнене на хранилките за сухо, мокро или течно хранене
 • За места за хранене на разстояние до 200 м
 • Измерване на количеството храна с точност до +/- 10 гр.
 • Минимално количество фураж от 0,5 кг/място за хранене
 • Капацитет на захранване до 600 кг сух фураж/час
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!