Новини

Следващото поколение на успешния компактен телескопичен товарач Weidemann Т4512
Следващото поколение на успешния компактен телескопичен товарач Weidemann Т4512
25.03.2021 г.

През 2010 г. Weidemann беше един от първите производители, който пуска на пазара малък компактен телескопичен товарач.
„Тогава нашите конкуренти ни питаха какво искаме да променим с тази малка играчка“, казва с усмивка търговският директор Бернд Апфелбек
„През следващите години машината запълни истинска пазарна ниша и през последните 10 години се превърна в един от най-големите ни бестселъри в нашата разнообразна продуктова гама. Неговата уникална комбинация от височини на повдигане, компактни размери и производителност на машината са това, което го прави впечатляващ. Височината на повдигане от 4,5 м означава, че може да изпълнявате цял набор от задачи за подреждане и товарене. Със значителен полезен товар от 1,25 тона, всякакъв вид голяма бала или друг материал с подобно тегло тегло не представлява проблем. И всичко това в компактните му размери - широчина само 1,56 м и височина по-малка от 2 м – това е акцентът на тази машина. Тези размери позволяват на машината да се движи през тесни пътни артерии и да се маневрира в тесни пространства, което го прави идеален за работа на закрито. Телескопичният товарач може да се транспортира и на платформа, така че да може да се използва на различни места за извършване на товарни работи. Взети заедно, всички тези характеристики в крайна сметка направиха нашия T4512 толкова успешен в толкова много различни сектори.

 
„Но сега гледаме към бъдещето“
, каза Бернд Апфелбек, „преобразуването на двигателя в етап V е наш приоритет номер едно и ние използвахме възможността да преосмислим отново T4512 с цел да го оптимизира още повече.
Възможно ли е да подобрим бестселър? Това сме се питали от Weidemann и сме доволни, че вече можем да ви представим резултатите от нашето изследване."


 

  • Ново електронно управлявано тягово задвижване за оптимално подаване на мощност

Weidemann ecDrive. Ec Drive позволява телескопичния товарач да се използва и задвижва точно според изискванията. Weidemann е монтирал четири различни режима на задвижване специално за тази цел. Автоматичният режим осигурява обичайната 100% производителност на машината. В екорежим скоростта на двигателя намалява до 2200 оборота / мин, след като се достигне желаната скорост на шофиране. Това позволява намаляване на шума, както и още по-голяма икономия на гориво.
Двата други опционални режима на движение са: attachment-mode (прикачни устройства) и Опционален режими на движение: M-Drive
  • EU фаза V на емисиите на отработени газове
T4512 продължава да се предлага с два модела двигатели от Yanmar. Обаче основният двигател вече има мощност от 18,4 kW / 25 к.с., а по-големият двигател има мощност от 33,3 kW / 45 к.с. Базовият двигател е с 25 к.с., но с гарантирано повишена производителност от немския производител. Решението се крие в изключителната и съвсем нова разработка на Weidemann на електронно управлявано тягово задвижване, известно като ecDrive (Electric Control Drive), което позволява да се подобри цялостната производителност на машината. Друго предимство е, че двигателят с мощност 25 к.с. изцяло отговаря на етап V на емисиите на отработени газове, като същевременно НЕ Е необходима каквато и да е обработка на отработените газове. Тази версия на двигателя е идеална и за потребители, които изискват относително по-крътки интервали на работни часове от машината си.
При двигателят на T4512 с мощност от 45 к.с. преобразуването в етап на емисиите на отработени газове V е постигнато чрез инсталиране на филтър за дизелови частици (DPF) заедно с дизелов катализатор за окисляване (DOC). Тази технология не изисква въвеждане на разтвор на карбамид (DEF). Цялата двигателна единица, пълна с обработка на отработени газове, идва от Yanmar, като гарантира, че всички компоненти са напълно съвместими и че машината автоматично се регенерира при достигане на необходимата работна температура.

Работната хидравлика на новия телескопичен товарач работи с 28,6 l / min или алтернативно с 42 l / min или дори със 70 l / min с опцията High Flow. Обемът на резервоара е увеличен до 33 литра, като по този начин се удължава времето за работа на машината. Друга нова характеристика на T4512 е опционалният вентилатор за заден ход, така че дори при прашни условия на работа, чистият въздух може да се филтрира в кабината на оператора чрез климатична инсталация и вентилационна решетка, правейки условията на оператора по-комфортни и осигурявайки постигане на машината пълната му ефективност на охлаждане. При препроектирането на телескопичния товарач, Weidemann като цяло извършили значителни подобрения в поддръжката и достъпа до услуги.
  • Нова електрическа ръчна спирачка
Новата електрическа ръчна спирачка има функция за автоматично задържане, както и функция за задържане на стръмни терени. Спирачката се включва автоматично, когато машината спре, когато се премести в неутрално положение или когато операторът напусне кабината. Електрическата ръчна спирачка се освобождава автоматично, когато машината се задейства с помощта на газта. Естествено, спирачката може да се включи или освободи ръчно с помощта на превключвателя. Подобрен комфорт и сигурност за оператора.
  • Три типа управление за гъвкаво използване.
Управлението на всички колела, наследство от своя предшественик, осигурява пълна маневреност и разпределение на мощността в малки пространства. Друга нова характеристика на T4512 са двата опционални типа управление. Управление на предните колела, с която всички вече са запознати от по-големите модели телескопични товарачи на Weidemann, гарантира безопасно шофиране, дори при високи скорости. А управлението на „рачешко движение“ позволява цифрово прецизна навигация при шофиране настрани, например когато има нужда да се отдалечите от стената, когато работите до нея.
  • Изцяло обновена и супер комфортна кабина с отлична видимост по периферията и многофункционален джойстик.
Тази кабина предлага на оператора изключителен комфорт при шофиране и голяма свобода на движение. Благодарение на цялостното остъкляване операторът има отлична периферна видимост на цялата работна зона и работния инструмент във всички позиции - долу при смяна и високо горе при товарене/разтоварване. Машината има чисто нов, преработен интериор. Воланът може да се регулира индивидуално в съответствие с оператора. Това гарантира, че всеки оператор може да работи с ергономична лекота, без умора.
 
  • Добрият изглед и комфортът водят до още по-добра работа.
Добрата видимост, която е изключителна характеристика на съществуващия T4512, е с много висок приоритет при рестарта на този товарач. Кабината и предното стъкло са проектирани така, че операторът да вижда товара по всяко време, дори при максимална височина на повдигане. Зрителната зона на покрива на кабината е увеличена, за да даде перфектен изглед на работната зона. Предните, задните чистачки са стандартното оборудване на модела. Те гарантират, че стъклата остават чисти, което позволява добра видимост - очевидно предимство, когато става въпрос за товарене и подреждане. Новата прибираща се щора предпазва оператора от заслепяване от слънцето. Изгледът отзад е подобрен в резултат на задното стъкло, което вече се отоплява и също снабдено с чистачка.
Новият T4512 продължава напред и по птношение на работната среда: направени значителни подобрения във вътрешността на кабината чрез инсталиране на чисто нова и още по-ефективна система за отопление и вентилация с вентилатор, филтър за свеж въздух и добре поставени дюзи за въздух и климатична система.
 
  • Ясна система за диагностика и анализ на дисплей
Добре позиционираният дисплей във визуалното поле на оператора осигурява оптимален преглед на машината. В допълнение към стандартните дисплеи като температура, ниво на гориво или работни часове, на дисплея се показват и активни функции, като активирани електронни функции, непрекъсната работа на 3-та контролна верига или активирана блокировка на диференциала.
  • Уникалната система за вертикално повдигане (vls).
Единствената патентована от Weidemann и вече отлично изградена система за помощ на оператора подобрява стабилността на машината и продължава да бъде част от характеристикитр на новия T4512. Vertical Lift System позволява плавен метод на работа и нейното полуавтоматизирано телескопично движение поддържа работа в сложна работна среда. Почти вертикалното повдигане и спускане оптимизира и осигурява стабилност на машината, увеличавайки нейния капацитет за работа.
  • Нов динамичен дизайн.
При пълното препроектиране на T4512, добавяйки му много нови функции, Weidemann напълно преобрази този товарач. Динамичния дизайн на тази машина я прави наистина привличаща вниманието. Като се има предвид всичко, новият телескопичен товарач T4512 е изцяло преработен и предлага на клиентите много нови функции и опции за приспособяване на товарача в съответствие с техните собствени работни изисквания. Всичко това ще проправи път на една от най-продаваните машини в гамата на Weidemann да продължи своя успех.