Новини

Създаване на подходящ климат за увеличаване на продуктивността
Създаване на подходящ климат за увеличаване на продуктивността
28.05.2018 г.

Добре вентилираните обори и създаването на хладна и комфортна обстановка в обора е много важно за кравите. Високите нива на влага, амонякът, концентрацията на прах и други налични патогени в невентилираните или слабо вентилирани обори създават лоша среда за животните. Те оказват неблагоприятно влияние върху производството на млякото и качеството му.
Вентилаторите на DeLaval са идеалният начин да се достави необходимия въздушен обмен за оптимален климат.
Независимо дали оборите са за отглеждане на новородени телета, сухостойни или млечни крави, от съществено значение е СВЕЖИЯТ, ЧИСТ ВЪЗДУХ. За постигане на максималния потенциал на една крава в производството на мляко е необходим ОПТИМАЛЕН ВЪТРЕШЕН КЛИМАТ!
Поставянето на вентилатори на стратегически места във Вашата ферма е първата стъпка за осигуряване на допълнително охлаждане за кравите, като се приеме, че адекватната естествена вентилация вече съществува и има много прясна вода винаги на разположение. Проучванията показват*, че  въздушен поток със скорост между 2-3 метра в секунда ще ви помогне значително да поддържате ниска температура за кравите.
 
Вентилаторите DeLaval позволяват  въздуха около животните да се движи, за да се предотврати топлинния стрес и оптимизира производството на мляко.
DeLaval Dairy Fan DF1250 осигурява оптимална вентилация чрез придвижване на въздуха със скорост до 34 000 м³ / ч. Той осигурява най-добрия въздушен поток, когато е инсталиран при минимална височина от 2,7 м и под ъгъл между 10° и 15°.
Притоците на свеж въздух около животните води до намаляване на топлинния стрес. Вентилаторите DeLaval  работят  с много ниски нива на шум. Те трябва да бъдат избрани да предоставят подходяща температура и вентилация и въз основа на броя на животни. Нашите търговски представители могат да Ви помогнат с експертно планиране на броя и разположението на вентилаторите във Вашата ферма.

* Източник: Fan Cooling Dairy Cows by Curt A. Gooch, P.E.