Тороразпръскващи крилатки

Тороразпръскващa крилаткa PENDISLIDE PRO

Линейна крилатка с плъзгачи, ширина на разпръскване от 12 до 18 м и разстояние между плъзгачите 25 см.

Основни предимства:
  • Линейно разпръскване с ерталонни плъзгачи
  • Идеален за планински райони
  • Прецизно полагане на тора в една линия
  • Множество приложения
Здрава структура
Pendislide Pro не изисква традиционно 4-точково свързване с диаметър на колелото, по-нисък или равен на 1675 мм (например 750/60R30.5). Четирите хидравлични цилиндъра активират системата против разливане (Twist), повдигат крилатката над калниците за транспортиране и я спускат, за да се разпространят. Това закрепване позволява и използването на точен разпръсквач. Крилатката е изработена от поцинкована стомана за пълна устойчивост. Рамката му е изградена от стоманени профили, които се изрязват във фабриките на JOSKIN с много модерна и прецизна лазерна тръба. Опционално плъзгачите на Ertalon могат да бъдат заменени с модели от лята стомана, за да се предотврати всяко преждевременно износване на Ertalon в случай на скалисти терени.

Оптимално проследяване на терена
При разпръскване 2-те габаритни колела със скрепери, по едно от всяка страна на крилатката, предпазват  от всякакви натоварвания, като перфектно следват релефа на земята. По този начин и благодарение на независимите движения от лявата и дясната страна на тороразпръскващата крилатка, различните части на конструкцията могат да се движат свободно и по този начин всички плъзгачи могат оптимално да останат в контакт с земята. Позицията на плъзгачите Ertalon (с ъгъл 45° спрямо земята) позволява идеално да се следват неравностите при всякакви обстоятелства. При много стръмни зони плъзгачите могат да се спуснат до 250 мм под нулевото ниво, докато движението нагоре е неограничено. Огъването на 70 мм огънатите листа компенсира всички малки неравности. Налягането на плъзгачите върху крилата HARDOX обикновено се регулира между 7 и 9 кг. Може също да се увеличава или спуска чрез манометъра, в зависимост от желаното налягане.

Система за сгъване, Тwist система против разливане, LOCK MATIC защита
Направляваните клапани на хидравличните цилиндъри, както и опората, върху която е поставена крилатката, позволяват тя да се заключи в сгънато положение. Освен това частите, които се допират една до друга по време на транспортиране, са покрити с Ertalon, за да се предотвратят удари и звънене на стомана. За плавно разгъване на тороразпръскващата крилатка скоростта на пръта на хидравличния цилиндър се намалява в края на хода му с помощта на амортисьори върху хидравличните цилиндъри на системата против разливане (и обратно). Крилатката е също така – стандартна – снабдена с предпазно устройство против сблъсък (от 80 см), което позволява на външните части на тороразпръскващата крилатка да се прибират в случай на удар. 

Предпазно устройство против сблъсъци
Тороразпръскващите крилатки JOSKIN са стандартно оборудвани с устройство против сблъсъци, което предлага допълнителна безопасност при работа на хълмиста земя. При разпръскване върху неравна земя пружините и шарнирните връзки на всяко крило прибират краищата си (макс. 55 см), ако влязат в контакт със земята. Тъй като крилата са монтирани в края на продълговатите отвори, те могат да се въртят и височината им може да се регулира.
Тип Брой маркучи и разстояние между тях (см) Работна ширина (м) Брой мацератори Тегло (кг)
120/48PS2 48 x 25 12 2x24 2060
135/54PS2 54 x 25 13,5 2x36 2200
150/60PS2 60 x 25 15 2x36 2300
180/72PS2 72 x 25 18 2x36 2500
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!