Цистерни за вода

Цистерна за вода AQUATRANS

Едноосови цистерни за вода JOSKIN AQUATRANS с капацитети от 1100 до 5100 литра.

Цистерната за вода Aquatrans е идеалното оборудване за утоляване на жаждата на стадото, когато то е на паша. Предлагат се различни модели с вместимост до 5100 л. Следователно тази цистерна ще намери своето място във всяка ферма, независимо от размера на стадото.

Дизайнът на Aquatrans е от поцинкована стомана и подсилената му конструкция по цялата дължина гарантират изключителна здравина и дълготрайност. Това обаче не са единствените качества на Aquatrans.  В допълнение на изключителната си маневреност, цистерната за вода се характеризира и с лесна поддръжка. Благодарение на горния отвор, резервоарът е директно достъпен за лесно почистване на вътрешните стени. В задната част на резервоара, изпускателен клапан позволява да се изпразни напълно водагта, като по този начин се предотвратява застоя между два процеса на пълнене.

Освен това се предлага и статична версия на Aquatrans. Със същите капацитети, но без теглич или ос. Следователно това е много достъпен избор. Може да се транспортира директно до пасището с ремарке, за да се осигури снабдяването с вода за животните. Дренажният 2 1/2 инчов клапан позволява бързото пълнене на резервоара, като по този начин се гарантира максималната му рентабилност.

Намален диаметър за по-голяма стабилност
Тъй като водата не може да бъде застопорена по време на транспорт, комбинацията от къс и висок резервоар винаги се оказва опасна.
Ето защо Joskin Aquatrans се предлагат само с малък диаметър: Ø 1000 мм за (1100 или 2100 л) вариант или Ø1250 мм за вариантите от 3600 - 5100 л.
Това поддържа центъра на тежестта ниска и намалява риска от преобръщане.

Издръжлива лека структура
Качеството на стоманата с висока якост и поцинкованото покритие гарантират дълъг живот, както и изключителна здравина, компактност и лекота.
Малкото боядисани части са покрити с качествена боя за максимална защита във времето. Поради това, цистерните Joskin Aquatrans могат да престояват на открито, без да бъдат повредени.

Рамката е разположена по цялата дължина на резервоара и има две цели: служи като шаси, но и като точка за закрепване на моноблоковия теглич и ходовата част.
Тази конфигурация предлага изключителна здравина и позволява значително намаляване на празното тегло.

Пълно основно оборудване
Всеки Joskin Aquatrans е стандартно оборудван с горен отвор с голям диаметър (450 мм), гарантиращ лесно пълнене отгоре, без разпръскване,
благодарение на достатъчно бързото изпускане на въздуха. Цистерната притежава и бързо затварящ се капак, който се затваря херметически (индустриално качество).
За да се следи степента на пълнене, всички Aquatrans са оборудвани с манометър, защитен с дефлекторна лента. По този начин се избягва всякакво смачкване от животни
или от преминаване на клони на дървета по време на транспорт. В задната част на резервоара за вода има стандартен 2" 1/2 кран за бързо и прецизно дозиране.

За да може да шофирате по пътя, всички Joskin Aquatrans XL са стандартно оборудвани с въздушни спирачки с двоен кръг ( опционално се предлагат и хидравлични спирачки),
гуми с голям диаметър (400R22,5) за лесно сцепление и добра опора със земята и LED светлини за да шофирате безопасно, дори и през нощта.

Статична или мобилна цистерна
Aquatrans се предлага в две версии: статична и мобилна. Тъй като и двата резервоара са абсолютно идентични, е много лесно да се преобразува статичен Aquatrans в мобилен. Тази трансформация може да се извърши на нов или употребяван резервоар.

Какъвто и да е типът, всеки Aquatrans е оборудван с пръстен за закрепване на гърба на резервоара, което позволява лесното му манипулиране от товарна машина ( челен товарач, трактор или телескопичен товарач).

 
Цистерните за вода JOSKIN са с много добро стандартно оборудване:
  • Защитен манометър
  • Ø 450 мм горен отвор за пълнене и 2" 1/2 кран
  • Поцинкована 4 мм стомана за по-добра устойчивост във времето
  • Скоба по цялата ширина на резервоара (700 мм разстояние)
  • Капацитет от 3600 до 5100 л
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!