Новини

Високопроизводителни машини и нови технологии от JOSKIN на EuroTier 2018
Високопроизводителни машини и нови технологии от JOSKIN на EuroTier 2018
11.12.2018 г.

Селскостопанските ремаркета JOSKIN впечатлиха посетителите на EuroTier 2018 с още по-високи технологии за печелившо земеделие
Много силно впечатление направи световният лидер в производството на селскостопански ремаркета и цистерни JOSKIN по време на EuroTier 2018. Земеделието се развива, така е и с JOSKIN! Белгийският бранд представи няколко иновации и подобрения в своите машини по време на изложението. За първи път фермерите успяха да видят ремаркето за сух тор JOSKIN SIROKO с променена рамка с шнекове за разпръскване. Серията SIROKO се характеризира с това, че гумите са монтирани отстрани на корпуса на ремаркето. Монтирането на гуми с голям диаметър подобрява сцеплението и намалява утъпкването на почвата. Стесненият му корпус, със самоносеща конструкция, увеличава стабилността при наклонени терени. Моделите SIROKO са от категорията „малък обем“, което ги прави особено подходящи за малки и средни стопанства, както и за работа с трактори с максимална мощност до 130 к.с. SIROKO е изцяло галванизиран, от теглича до рамката с шнековете, което гарантира дългогодишна употреба.
Общият диаметър на шнековете е увеличен. Остриета са по-дълги от преди, подобрявайки качеството и количеството на разпръскване и раздробяване на използвания материал. Другата иновация се отнася до светлините, които са проектирани и сглобени по различен начин. Сега те са монтирани под шнековете, за да се избегне тяхното замърсяване. В същото време са защитени с прозрачни пластмасови плочи за работа на полето, които лесно могат да бъдат свалени при придвижване по автомобилните пътища.

Отговаряйки на постоянно еволюиращото селско стопанство JOSKIN са преработили и известната гама ремаркета за бали WAGO, които вече са подходящи и за други товари. Сега подът е разположен възможно най-близо до земята  - само на 110 см, за да се улесни товаренето и разтоварването, което спестява значително време. Подобрена е и цялостната конструкция на ремаркетата, правейки ги по-здрави. Снабдени са с тръбно шаси от специална стомана, с висока якост. Както винаги при JOSKIN функционалният аспект не се пренебрегва -  системата на рамката също е напълно преработена, така че да е подходяща и за кръгли, и за квадратни бали.

Традиционно силен акцент JOSKIN постави и на транспортните селскостопански ремаркета, които са с една наистина уникална концепция. Те са произведени изцяло от висококачествена стомана, с най-добри качествени показатели, което води до намаляване на теглото на машината, позволявайки транспортирането на по-големи товари. Три модела от сериите Tetra CAP, Trans CAP и Delta CAP бяха представени по време на EuroTier. 
Серията JOSKIN Tetra-CAP са универсални ремаркета, които се използват за транспортиране на всякакви видове селскостопанска продукция. Те са с тристранно разтоварване и полезен товар от 6 до 14 тона. Шасито на ремаркетата е комбинация от здравина и издръжливост. То е с нисък център на тежестта, осигурявайки по-голяма стабилност и по-лесно товарене. Тъй като шасито е тясно, могат да се монтират широки гуми, без това да влияе на общата широчина на ремаркето. Насочващата предна ос дава висока маневреност. Осите са с пружинно окачване и позволяват превозването на тежки товари. Тези ремаркета могат да бъдат оборудвани с разширения, изработени от твърда перфорирана стомана, с които се постига по-голям вътрешен обем и добра видимост.
Серията JOSKIN Delta-CAP са комбинация от всички предимства на Tetra-CAP, включително  комфорта и стабилността на ремаркетата с цяла каросерия. Дизайнът на шасито и теглича е базиран на принципа, както при гамата Trans-CAP, с тази разлика, че шасито на Delta-CAP е изцяло галванизирано. И тук каросерията е мултифункционална. Тя е идентична с тази на Tetra-CAP: тристранно разтоварване, възможност за различни комбинации на височина на бордовете, което осигурява капацитет от 4 м³ до 26 м³ за най-големия модел. Ремаркето може също да бъде оборудвано с разширения за силаж и с разтоварващ шнек за зърно, задвижван от хидромотор. Delta-CAP могат да се използват както самостоятелно, така и в комбинация с друго ремарке от гамата Tetra-CAP (със същия или с по-малък капацитет). Така транспортният обем се увеличава значително. Благодарение на прехвърлянето на тежестта върху теглича на Delta-CAP се подобрява сцеплението на трактора, което позволява транспортиране през всякакви терени.
Серията JOSKIN Trans-CAP предлага модели с една или с две оси. Те са с конусовидно тяло със самоносеща конструкция и oбем от 10 м³ до 33 м³. Произведени са от стомана с висока якост (дъно и стени с дебелина от 4 мм). Страничното разтоварване на Trans-CAP 6000 / 20BC150 иTrans-CAP  6500 / 22BC150 увеличава мултифункционалността на ремаркетата, давайки възможност за разтоварване в сгради с ограничена височина. Стандартно Trans-CAP са оборудвани с преден борд с отвори за видимост от кабината на трактора.