Телехендлери

Weidemann T4512e

Компактният телехендлер Т4512 се използва изключително успешно в продължение на много години и в много различни сектори. С Т4512е Weidemann за първи път предлага телехендлер с електрическо задвижване. Електрифицираната версия, Т4512е, дава възможност за работа на място без вредни емисии с ясно изразено намалено ниво на шума. Това защитава еднакво, както оператора, така и например ценния добитък и съседите. Литиево-йонната батерия с напрежение 96 V се предлага в два размера на капацитета, така че времето за работа и зареждане да бъде идеално съгласувано с оперативните работни изисквания. Телескопичният товарач Т4512е с електрическо задвижване се характеризира със своите специфични характеристики: компактни размери, голяма височина на повдигане, управление на всички колела, нисък център на тежестта и отлична стабилност.


Предимствата на Weidemann Т4512е:

Лесни опции за зареждане

Капакът за зареждане е лесно достъпен от дясната страна в задната част на товарача. Гнездото, превключвателят за активиране и индикаторът за нивото на зареждане се намират зад него.


Лесен за разчитане цифров дисплей

Основните функции са винаги под око: С цифровия дисплей операторът винаги вижда всичко по време на работа. От външната страна на дисплея са разположени стандартните индикации, като предупредителната светлина за спирачката за паркиране или контролните светлини за мигача или дългите светлини.
Компактни размери в клас 2 х 2 метра

Телескопичните товарачи от Weidemann са конструирани изключително компактно. Ширината и височината на всички машини са под 2 метра. Ето защо телескопичните товарачи също са идеални за приложение в ограничени пространства и затова са уникални в комбинацията от височина на повдигане, ширина и капацитет на повдигане.


 
 
Електрическа ръчна спирачка

Новата електрическа ръчна спирачка има функция за автоматично задържане, както и функция за задържане на наклон. Спирачката се включва автоматично, когато машината спре, когато се премести в неутрално положение или когато операторът напусне кабината. Електрическата ръчна спирачка се освобождава автоматично, когато машината се пусне в движение с помощта на газта. 


 
Добра видимост вдясно

Видимостта отдясно често е недостатъчна при много от останалите марки телескопски товарачи. С Weidemann добрата видимост отдясно това е гарантирана чрез големия десен прозорец, ниското позициониране на телескопичното рамо и стръмния наклон на капака на двигателя. По този начин винаги имате оптимална видимост на областта отдясно на машината и на дясното огледало.
 
 
Богат избор от работни инструменти

Използвайте вашата машина като мулти-инструмент - имате широк избор от работни инструменти специално проектирани и тествани за Вашия Weidemann. Възможността за използване на много различни работни инструменти увеличава икономическата ефективност на товарача. 
 
Висококачествено прахово боядисване

Качеството създава добавена стойност. Праховото покритие е ключова характеристика на стандарта за качество Weidemann. За разлика от конвенционалната мокра боя, тя значително увеличава експлоатационния живот и е по-ефективна, а също така и екологична.

Здраво телескопично рамо

Конструкцията на телескопичното рамо е здрава и стабилна и е разположена в средата на машината, което противодейства на усукването. Параленият водач е хидравличен, а плъзгащите се елементи във вътрешната тръба на рамото не изискват поддръжка. Това намалява износването и увеличава експлоатационния живот на товарача.


 
 
100% свързващ се блокаж на диференциала

В сравнение с конвенционалния блокаж на диференциала, свързващият се блокаж осигурява максимална тяга, където е необходимо. Това повишава ефективността на машината. Блокажа на диференциала е изключен по време на нормално задвижване, което осигурява безопасност и води до по-малко износване на гумите, като по този начин се намаляват експлоатационните разходи.

 
 
Оптимални гуми

Поставянето на правилните гуми на товарача играе важна роля в практическото приложение. Ако гумите са съгласувани с терена и областта на приложение, операторът може да работи оптимално с машината.
 
 
Компактни размери за оптимална маневреност

Компактните размери и стабилността на посоката на движение осигуряват оптимална гъвкавост и висока маневреност на товарача. По отношение на размерите си товарача е идеално оразмерен. Това прави възможно извършването на работни дейности и в ограничени пространства.

20/25 км/ч Скорост на движение

По желание се предлага увеличение на скоростта до 20 км/ч или 25 км/ч.
20 км/ч увеличение: Идеален компромис между времето за работа на батерията и бързото придвижване по време на транспорт.
25 км/ч увеличение: По-бързо придвижване на товарача от точка А до точка Б.Компактен телехендлер

Компактните телехендлери на Weidemann са уникални с комбинацията си от височина на повдигане, широчина и ефективност на машината. Благодарение на управлението и задвижването на всички колела те са абсолютно стабилни и добре оборудвани за много различни работни задачи.

Мощна литиево-йонна батерия

Винаги може да се избере подходящият размер на батерията в зависимост от приложението и целта. Налични са общо две литиево-йонни батерии, които не изискват поддръжка: 18,0 kWh е стандартна; 28,0 kWh се предлага опционално.


Производителност, ориентирана към нуждите

В товарача се използват два отделни електродвигателя: един за задвижване на тягата и един за задвижване на работната хидравлика. Това свежда до минимум потреблението на енергия, тъй като мощността се използва само когато е действително необходима.

Различни режими на работа

Стандартно Т4512е е оборудван с два различни режима на работа, които могат да се променят с натискането на един бутон. Режим POWER (Мощност): Обичайна функция на задвижващата система, без намаляване на оборотите или ограничения.
Режим ECO: При този режим ускорението се ограничава, а максималната скорост се намалява. Освен това се намалява обемният поток на работната хидравлика. Това позволява по-дълго време на работа на батерията и е идеално за леки и средни товарни дейности, транспортни работи и движение по улици.


Винаги точното време за работа

В зависимост от размера на батерията е възможно да се постигне работно време с непрекъсната работна дейност над 5 часа. Следователно времето за работа на батерията силно зависи от съответните условия на приложение, задачата и начина на шофиране. Това може да означава, че може да се постигне и значително по-дълго време на работа. В екстремни случаи обаче, времето за работа може да бъде намалено.Икономична работа

Икономическата ефективност е една от най-важните характеристики, които машината трябва да осигурява за ефективно приложение. Колкото по-бързо и икономично се маневрира с машината, толкова по-високо е нивото на производителност. 
 
Ефективна смяна на работни инструменти

Благодарение на хидравличната система за бърза смяна на работните инструменти можете да сменяте бързо и удобно. Добрата видимост на плочата за бързо прикачване прави смяната на работните инструменти изключително лесна.


Последователна подход на работа

Във всички товарачи Weidemann има последователна концепция за работа с ясно разделени и ергономично разпределени превключватели и клавиатури. Всички машини са много сходни, ако не и еднакви, по отношение на начина на работа. Чрез това предимство, операторът може бързо да се ориентира в различните товарачи Weidemann и да работи продуктивно.

 


Освобождаване на налягането в телескопичното рамо

Бутонът за освобождаване на налягането е лесно достъпен от външната страна на телескопичното рамо. По този начин различните хидравлично задвижвани работни инструменти могат да се сменят по-бързо и ефективно. Тази функция работи и при работещ двигател.

Ниски оперативни разходи

Експлоатационните разходи за целия експлоатационен период на товарача са значително по-ниски при електрическо задвижване в сравнение с тези при дизелово задвижване, тъй като се правят по-малко разходи за енергия и обслужване.


Регулиране на обема на маслото

Безстепенното регулиране на количеството на маслото в 3-та управляваща верига позволявва използването на работни инструменти с непрекъсната хидравлична функция. Това позволява количеството на маслото да се регулира индивидуално за съответния работен инструмент.


 


Разнообразие от оборудване

Товарачите Weidemann имат цялостно и висококачествено стандартно оборудване. Освен това е възможно индивидуално конфигуриране, например на задвижването, кабината на водача или хидравликата, в зависимост от целта на приложение и модела. Това винаги гарантира, че товарача отговаря на индивидуалните изисквания и предпочитания на клиента.
Транспорт на ремарке

Спестете време и транспортни разходи: Благодарение на компактните размери и малкото тегло, товарачите Weidemann могат лесно да се транспортират на ремаркета за автомобили. Свързващите устройства са оптимално закрепени към товарача. По този начин се гарантира, че може да се извърши стандартна транспортна безопасност. В зависимост от типа на товарача и оборудването транспортът може да включва и работен инструмент.


Гъвкава работа с ремарке

Товарачът може да тегли ремарке с опционалния теглич за ремаркета. В зависимост от товарача се предлагат различни системи. Максималното възможно тегло на ремаркето завиви от модела и оборудването.
 
 
Задни хидравлични връзки

Телехендлерът може да бъде оборудван с хидравлични връзки отзад. В резултат на това се разширяват възможностите за приложение на товарача, тъй като може да се използва хидравличен заден инструмент или самосвално ремарке. Товарачът може да се използва многофункционално за различни дейности. Не са необходими допълнителни превозни средства и/или машини.
Предни и/или задни електрически връзки

Товарачът може да бъде оборудван с електрически връзки отпред и/или отзад. В резултат на това могат да се управляват електрически спомагателни функции на работните инструменти, например уред за почистване и дезинфекция с възможност за разпръскване на вода. В допълнение към това е възможно да се превключват спомагателните функции на хидравличните работни инструменти. Управлението е удобно и се извършва чрез джойстика.


Връщане без налягане и линия за изтичане на масло

Специфичните работни инструменти с хидравличен двигател изискват обратен поток без налягане. Хидравличното масло се влива в отделна линия с големи размери над масления охладител и масления филтър се връща обратно в резервоара за хидравлично масло. Това представлява предимство, тъй като работния инструмент охлажда връщащото се масло и може да го насочи обратно в резервоара за хидравлично масо без повишено динамично налягане.
 
 
Три вида управление за максимална гъвкавост

За да се постигне максимална маневреност и гъвкавост, има три вида управление: управление на всички колела, управление на предната ос и рачешко управление. С него оепраторът може да маневрира товарача с точност до сантиметър в рамките на малки площи и да шофира безопасно при висока скорост.

Стационарна работа

Товарачът може да се използва в стационарен режим. В този случай машината стои в определено положение и работната хидравлика на 3-та управляваща верига се използва за задвижване на работен инструмент. По този начин се разширява обхватът на приложение на товарача.

Комфортна кабина

Просторната и удобна кабина отговаря на изискванията за безопасност на актуалните европейски ръководства за машини ROPS (Roll Over Protective Structure) и FOPS (Falling Object Protective Structure) и осигурява голяма свобода на движение и главата. 
 
Регулируем волан

Воланът и кормилната колона могат до голяма степен да се регулират инидивуално както по височина, така и под наклон. Това дава възможност на всеки оператор да работи много ергономично и концентрирано с подходящите за него настройки.


Ергономичен джойстик

Джойстикът се държи здраво и удобно в ръката. Управлението е директно, но същевременно и чувствително. По този начин операторът винаги има под контрол товарача и най-важните функции. Наред със стандартните функции, като избора на посока на движение и скорост, с джойстика могат да се управляват и други функции, например блокажа на диференциала, 3-та и 4-та управляваща верига, High-Flow и всички ел. функции, в зависимост от модела.


Ергономична кабина

Много място за краката, ясно разположени контроли, удобна седалка за оператора и оптимална видимост на работните инструменти. Работна зона, която мотивира оператора и го подкрепя напълно. Комфортът на оператора се повишава благодарение на добре съгласуваното оборудване и той може да работи оптимално с машината за по-дълго време.
Удобна работна среда

Ефективно проектираната система за отопление и вентилация с вентилатор, филтър за свеж въздух и добре разположени въздушни дюзи, поддържа комфортен работен климат в кабината. В различните варианти на кабината винаги има инсталирани достатъчно въздушни дюзи, които позволяват добра циркулация на въздуха и работният климат е приятен за оператора.Вентилация според изискванията

Кабината е с голяма, широко отваряща се врата и прозорци. При двукомпонентната врата, горното стъкло на прозореца може да се отвори нагоре и да се закрепи на гърба. По същия начин е възможна вентилация през прозореца и/или вратата. В зависимост от модела е възможно да се отворят и задното стъкло и цялата врата, които на свой ред могат да бъдат прикрепени към гърба.Удобна и ергономична седалка на оператора

Седалката на оператора е с ергономична форма, добре пружинираща и регулируема. Конзолата на джойстика, включително подлакътника, е в едно цяло със седалката на оператора, но също така е регулируема и подвижна. Предлаганата като опция комфортна седалка с въздушно пружиниране осигурява още по-приятни условия. За ниски температури се предлага отопляема седалка. Това увеличава комфорта на оператора, което от своя страна означава, че той може да работи съсредоточено с товара по-дълго време.

Пропорционални ограничители на скоростта

С пропорционалните ограничители на скоростта (бавно работно устройство) е възможно да се постигнат много ниски скорости при постоянни обороти на двигателя в първия режим на шофиране. Това представлява предимство при използване на работен инструмент, който се управлява с постоянно високи обороти, но едновременно с това с много ниска скорост на движение.


 
 
Плоски хидравлични съединения

Лесна смяна на работния инструмент: Плоските хидравлични съединители могат да се почистват лесно, което осигурява по-малко замърсяване на цялата хидравлична система. При свързването на хидравличните маркучи почти не се появяват течове, което поддържа ръцете, товарача, работния инструмент и земята чисти.

 

 
ecs (система за лесно свързване)

С помощта на системата ecs (Easy Coupler System) на Weidemann, хидравлично управляваните работни инструменти могат лесно и безопасно да се сменят изцяло от седалката на оператора. Не е необходимо операторът да напуска товарача, за да свърже ръчно хидравличните връзки. Това повишава безопасността на оператора, опазва околната среда, а също така осигурява явна икономия на време.


 
 
vls (Система за вертикално повдигане)

Системата vls е система за подпомагане на оператора, която улеснява работата при повдигане или спускане на товари. Това е така, защото тя полуавтоматично разтяга телескопичната стрела при повдигане и я прибира при спускане, без да е необходимо операторът да контролира функцията. Това позволява плавен и бърз начин на работа.


Напълно автоматичен централен блок за смазване

При напълно автоматичните централни блокове за смазване могат да се задават времевите интервали за процедурата по смазване. С редовното повторно смазване на всички гресьорки се повишава безопасността на товарача.


Хидравлични маркучи, които не се нуждаят от поддръжка

Обикновенно в товарачите Weidemann се монтират къси хидравлични маркучи. Това означава, че маркучите са разделени в няколко точки. В случай че даден хидравличен маркуч се нуждае от подмяна, се подменя само засегнатата част. В резултат на това не е необходимо да се сменя цялата връзка. Това значително ускорява времето за ремонт, а освен това е и по-икономично.Лесна поддръжка

Голямо предимство на електрическите товарачи е, че те имат значително по-малко разходи за поддръжка, отколкото товарачите с дизелов двигател. Капакът на двигателя може да се отвори нагоре, а седалката на оператора и различните панели за достъп могат да се демонтират само с няколко стъпки. Това позволява лесен достъп до блока за управление на хидравликата, помпите, акумулатора и електродвигателите. Това осигурява лесна и спестяваща време поддръжка на товарача.

 
 
Осветление на работната зона

Осветлението може да се адаптира към различни изисквания: Халогенно осветление, осветление съгласно StVZO, LED осветление и допълнителни работни светлини на кабината на водача или на телескопичното рамо. Това дава възможност за индивидуална работа с товарача, особено когато е тъмно.

Лесно влизане и излизане

Само с няколко стъпки операторът се настанява удобно в кабината на телехендлера. Това е възможно благодарение на големите и непързалящи се стъпала, както и на леснодостъпните дръжки. Това повишава нивото на безопасност за оператора при влизане и излизане от машината.


Концепция за работа с цветни кодове

Усъвършенстваната философия на работа на Weidemann и цветово ориентираната концепция за работа дават възможност за интуитивно управление на товарача от страна на оператора. Бързата ориентация улеснява работата с товарача за нови или различни оператори, като същевременно повишава безопасността на работа. 
 
Добра видимост на товара

Телехендлерът дава предимства при работа с високо подредени товари. За безопасното позициониране на товара на голяма височина от особено значение е видимостта нагоре. При телехендлерите Weidemann кабината и предното стъкло са проектирани така, че операторът винаги да има видимост към товара, дори и при максимална височина на повдигане. Трите чистачки на предното стъкло (отпред, отзад и на покрива) гарантират оптимална видимост по всяко време.


Отлична всестранна видимост

Кабината осигурява отлична видимост към работните инструменти, непосредствената работна зона и цялата околност на товарача. В комбинация с наклонения капак на двигателя, дълбоко изтегленият страничен прозорец вдясно и високата позиция на седене гарантират оптимална видимост. Добрата видимост във всички посоки повишава безопасността в цялата работна зона на товарача.Система за управление на батерията (BMS)

Литиево-йонната батерия се контролира оптимално чрез приложената електронна система. Системата за управление на батерията (BMS) позволява също така ясно увеличаване на тока на зареждане, краткосрочно осигуряване на пиковите стойности на производителността и постоянно наблюдение на температурата. Освен това, акумулаторът винаги се загрява предварително до оптималната работна температура.Синя светлина за безопасност

Синята предпазна светлина е оптична предупредителна система за заден ход. Тя се активира автоматично при включване на задна предавка и проектира синьо светлинно петно върху земята на известно разстояние. Въпреки липсата на шум от двигателя, хората в опасната зона все пак могат да се ориентират за товарача и да се отстранят от опасната зона. Следователно синята предпазна светлина повишава нивото на безопасност при заден ход на електрическия товарач с малко шум.


Мощно електрическо задвижване

Производителността на Т4512е съответства на тази на варианта с дизелов двигател. Поради това електронното задвижване няма недостатъци по отношение на производителността в сравнение с конвенционалното дизелово задвижване. Машината с електрическо задвижване има повишено ниво на производителност в сравнение с машината с дизелово задвижване. Като цяло електрическото задвижване е по-ефективно и ефикасно от дизеловото и представлява по-екологична алтернатива.

Оползотворяване на енергия чрез рекуперация

Спирачната систгема възстановява енергия чрез т.нар. рекуперация, което допълнително удължава работното време на товарача.Ниски емисии

При напълно електрически задвижван товарач е възможно да се работи на място без емисии на въглероден диоксид. Това преди всичко предпазва хората и животните в непосредствената работна среда, както и самия оператор.

 

Технически характеристики:
 
 
Т4512е
Данни за двигателя
Електрически мотор
Стандартна батерия
Тип на батерията Литиево-йонна
Напрежение на акумулатора  96 V
Номинален капацитет  18,0 kWh
Тегло на батерията 186 кг
Време за зареждане 3,2 - 7,5* часа
Работно време (без прекъсване) до 3,1** часа
Опционална батерия
Тип на батерията Литиево-йонна
Напрежение на акумулатора 96 V
Номинален капацитет 28,0 kWh
Тегло на батерията  244 кг
Време за зареждане 5,5 - 11,5* часа
Работно време (без прекъсване) до 5,2** часа
Електрическа система
Работно напрежение  12 V
Данни за тегло
Собствено тегло (стандартно) 1250 кг
Максимален товар 2750 - 3100 кг
Данни за превозното средство
Ос PAL1165
Кабина (по избор)  Кабина
Скорост на движение (опционално) 0-15 (20) (25) км/ч
Резервоар за хидравлично масло  36 л
Хидравлична система
Хидравлика на кормилото - дебит на масло  41,6 литра / мин
Хидравлика на кормилното управление - работно налягане  220 bar
Задвижване
Вид на задвижването  електрическo

*Времето за зареждане зависи от различните опции за зареждане:
  -Вградено зарядно устройство 3 kW (стандартно) 
  -С допълнително вградено зарядно устройство, общо 6 kW (опционално)
**Времената на работа на батерията зависят от съответните условия на приложение, работната задача и начина на шофиране. Това също може да означава, че може да се постигне и по-дълго работно време. Посочените работни времена също могат да бъдат недостатъчни в екстремни случаи.Размери: 
А Обща дължина 3944 
B Обща дължина (без кофа) 2991
C Разстояние от центъра на предната ос до захвата за работните инструменти 450
D Разстояние между задните гуми 1922
E Заден надвес 427
F Височина на кабината 1995
H Височина на седалката за водача 983
J Максимална работна височина 5280
K Максимална височина на пивотираща точка на окачване на работни инструменти 4537
L1 Височина на товарене с прибрано телескопично рамо 2949
L Височина на товарене с изтеглено телескопично рамо 4163
M1 Височина на долния край на кофата при разтоварване с прибрано телескопично рамо 2415
М Височина на долния край на кофата при разтоварване с изтеглено телескопично рамо 3630
N Работно разстояние за М 557
O Дълбочина на загребване 91
P Обща ширина 1564
Q Колея 1245
S Просвет 233
T Максимален външен радиус при гумите 3506
U Максимален външен радиус при завиване с кофа 2695
V Вътрешен радиус при завиване 951
X Ъгъл на пивотиране при макс. повдигната рамка 52°
Y Макс. ъгъл при разтоварване 31°
Z Ъгъл на загребване в долна позиция 44°
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!