Телехендлери

Weidemann T9535

С двойния си телескопичен удължител, Т9535 предлага височина на повдигане до 9,5 м с полезен товар до 3,5 т и може да се конфигурира с два варианта на мощни двигатели. Основният фокус на оперативните работни задачи е обработката на тежки материали, прецизната работа по подреждане на големи височини, добрият обсег при избутване на материали и постянните дейности при пълнене/товарене/разтоварване. Уникалната и революционна кабина Best View Cabin осигурява гарантирано перфектна видимост във всички посоки. Т9535 има само четири колони в кабината. В комбинация с панорамното задно стъкло това води до перфектна видимост назад. Освен това наклоненият капак на двигателя осигурява оптимална видимост встрани и отзад на дясното задно колело. Този телескопичен товарач не оставя нищо желано и по отношение на ергономията на работа. Кабината е създадена, като е взета предвид философията за работа "Операторът на първо място". Тази кабина е разработена в съответствие с най-новите открития в областта на технологиите за безопасност и ергономия.


Предимствата на Weidemann T9535:

Кабина с 360 градусова видимост   

Кабината Best View с уникален дизайн с 4 колони и панорамно задно стъкло осигурява несравним изглед към всички посоки. Голямото, извито предно стъкло осигурява отлична видимост към работните инструменти и товаренето, независимо от позицията на телескопичната стрела. Наклоненият капак на двигателя осигурява оптимална видимост отстрани и отзад на дясното задно колело. Оптимизираната за видимост, опционална защитна решетка осисугрява най-високо ниво на безопасност, без да ограничава гледката.

Голяма височина на повдигане чрез здравото телескопично рамо

Телескопичното рамо с двойния си удължител позволява височина на повдигане над 9 м. Като резултат от голямата височина на повдигане товарите могат да се подреждат безопасно дори на най-големите височини. Освен това машината има много голям обхват.
Скорост на движение 30/40 км/ч

Със съответния вариант на двигателя машината опционално достига скорост от 30/40 км/ч. Това дава възможност за по-бързо придвижване на машината от точка А до точка Б със съответното спестяване на време и следователно увеличава производителността.

Power Drive 255: Променлива хидростатична трансмисия

Power Drive 255 е променлива хидростатична трансмисия, с която се постига по-висока тягова мощност и скорост на движение в сравнение с разработените досега решения. Всичко това при запазване на всички предимства на предишното тягово задвижване по отношение на компактност, енергийна ефективност и комфорт на оператора. С Power Drive 255 могат да се достигнат скорости до 40 км/ч, без да е необходимо да се сменя предавката и/или да се регулира режимът.


Гъвкава работа с ремаркета до 16 тона

Товарачът може да тегли ремарке с опционалния съединител за ремаркета. Предлагат се различни системи: Автоматично прикачване на ремаркето (с регулиране на височината), автоматично прикачване на теглича, прикачване на ремаркето със сферичен болт К50/К80, Piton-fix и автоматично прикачване на ремаркето.
Автоматична климатична система

Климатичната система осигурява комфортна работна среда в кабината при по-високи температури на околната среда. Конвенционалната климатична система обикновено охлажда само на едно ниво, което може да се контролира чрез силата на вентилатора. Климатичната система на Weidemann работи със сензори и намалява или повишава вътрешната температура изцяло в зависимост от разпоредбите на оператора.Икономична работа

Икономическата ефективност е една от най-важните характеристики, които машината трябва да осигурява за ефективно приложение. Колкото по-бързо и икономично се маневрира с машината, толкова по-високо е нивото на производителност.

Ефективна смяна на работни инструменти

Благодарение на хидравличната система за бърза смяна на работните инструменти можете да сменяте бързо и удобно. Добрата видимост на плочата за бързо прикачване прави смяната на работните инструменти изключително лесна.


Последователна подход на работа

Във всички товарачи Weidemann има последователна концепция за работа с ясно разделени и ергономично разпределени превключватели и клавиатури. Всички машини са много сходни, ако не и еднакви, по отношение на начина на работа. Чрез това предимство, операторът може бързо да се ориентира в различните товарачи Weidemann и да работи продуктивно.
Работен елемент с jog dial

Елементът за управление с jog dial колело позволява управление и избор на различни параметри и функции на машината чрез дисплея: Например настройка на демпферирането на товарното рамо, избор на работни часове и инофрмация за машината или възпроизвеждане на сервизните интервали. Циферблатът е добре разположен, за да има достъп до него в работната зона на оператора.Освобождаване на налягането в телескопичното рамо

Бутонът за освобождаване на налягаснето е лесно достъпен от външната страна на телескопичното рамо. По този начин различните хидравлично задвижвани работни инструменти могат да се сменят по-бързо и ефективно. Това работи и при работещ двигател.

Електронно регулирана система за задвижване

Интелигентното управление и работа: С електронно регулираното задвижване машината може да се управлява и използва правилно. За тази цел Weidemann специално е въвел два различни режима на задвижване. Автоматичен режим и екорежим.

Висока хидравлична производителност

Товарачите на Weidemann имат достатъчна хидравлична производителност и затова е подходяща за работа с много различни работни инструменти. Гъвкавата комбинация от товарач и редица хидравлично задвижвани работни инструменти покрива множество работни задачи.

Оптимални гуми

Поставянето на правилните гуми на товарача играе важна роля в практическото приложение. Ако гумите са съгласувани с терена и областта на приложение, операторът може да работи оптимално с машината.


Ясен 7-инчов цифров дисплей

Винаги имайте достъп до най-важните функции: С цифровия диспей операторът винаги има поглед върху работната задача. Наред със стандартните дисплеи, като температура, обем на горивото и работни часове, в кабината се показват и алтернативните функции, например активираните електрически функции, непрекъснатата работа на 3-та управляваща верига или активираната блокировка на диференциала.Компактни размери за оптимална маневреност

Компактните размери и стабилността на посоката на движение осигуряват оптимална гъвкавост и висока маневреност на товарача. По отношение на размерите си товарача е идеално оразмерен. Това прави възможно извършването на работни дейности и в ограничени пространства.

Компактен телехендлер

Компактните телехендлери на Weidemann са уникални с комбинацията си от височина на повдигане, широчина и ефективност на машината. Благодарение на управлението и задвижването на всички колела те са абсолютно стабилни и добре оборудвани за много различни работни задачи.

100% свързващ се блокаж на диференциала

В сравнение с конвенционалния блокаж на диференциала, свързващият се блокаж осигурява максимална тяга, където е необходимо. Това повишава ефективността на машината. Блокажа на диференциала е изключен по време на нормално задвижване, което осигурява безопасност и води до по-малко износване на гумите, като по този начин се намаляват експлоатационните разходи.Разнообразие от оборудване

Товарачите на Weidemann имат цялостно и висококачествено оборудване. Освен това е възможно индивидуално конфигуриране, например на двигателя, задвижването, кабината на водача или хидравликата, в зависимост от целта на приложение и модела. Това винаги гарантира, че машината отговаря на индивидуалните изисквания и предпочитания на клиента.Задни хидравлични връзки

Телехендлерът може да бъде оборудван с хидравлични връзки отзад. В резултат на това се разширяват възможностите за приложение на товарача, тъй като може да се използва хидравличен заден инструмент или самосвално ремарке. Товарачът може да се използва многофункционално за различни дейности. Не са необходими допълнителни превозни средства и/или машини.Предни и/или задни електрически връзки

Товарачът може да бъде оборудван с електрически връзки отпред и/или отзад. В резултат на това могат да се управляват електрически спомагателни функции на работните инструменти, например уред за почистване и дезинфекция с възможност за разпръскване на вода. В допълнение към това е възможно да се превключват спомагателните функции на хидравличните работни инструменти. Управлението е удобно и се извършва чрез джойстика.


Три вида управление за максимална гъвкавост

За да се постигне максимална маневреност и гъвкавост, има три вида управление: управление на всички колела, управление на предната ос и рачешко управление. С него оепраторът може да маневрира товарача с точност до сантиметър в рамките на малки площи и да шофира безопасно при висока скорост.

Ненадмината маневреност

Компактните размери, стабилността на посоката на движение и блокажа на волана под ъгъл 45° осигуряват оптимална гъвкавост на товарача и високо ниво на маневреност.
По отношение на размерите си товарача е идеално оразмерен. Това прави възможно извършването на работни дейности и в ограничени пространства.
Леснодостъпни компоненти на товарача

От съществено значение е да се смазват редовно всички гресьорки на товарача за правилна и ефективна поддръжка и в резултат на това за безопасността на приложението. За да се спести време и да се улесни работата, при Weidemann гресьорките са винаги на леснодостъпни места.

Напълно автоматичен централен блок за смазване

При напълно автоматичните централни блокове за смазване могат да се задават времевите интервали за процедурата по смазване. С редовното повторно смазване на всички гресьорки се повишава безопасността на товарача.


Хидравлични маркучи, които не се нуждаят от поддръжка

Обикновенно в товарачите Weidemann се монтират къси хидравлични маркучи. Това означава, че маркучите са разделени в няколко точки. В случай че даден хидравличен маркуч се нуждае от подмяна, се подменя само засегнатата част. В резултат на това не е необходимо да се сменя цялата връзка. Това значително ускорява времето за ремонт, а освен това е и по-икономично.Реверсивен вентилатор

С натискането на един бутон мръсотията се издухва от охлаждащите ребра и от всмукателните повърхности на капака на двигателя. Хидравличният двигател и помпите са проектирани по такъв начин, че въздушният поток във вентилатора може да бъде обърнат. Това предпазва товарача от повреди, причинени от прегряване и предотвратява допълнителни усилия за ръчна поддръжка.Оптимален достъп за обслужване

Капакът на двигателя може лесно да се отвори нагоре, а напречно монтираният двигател е много лесно достъпен от всички страни. Въздушните филтри в кабината и контейнерът за чистачките на предното стъкло са вляво от вратата при влизане.


Регулируем волан

Воланът и кормилната колона могат до голяма степен да се регулират инидивуално както по височина, така и под наклон. Това дава възможност на всеки оператор да работи много ергономично и концентрирано с подходящите за него настройки.


Ергономичен джойстик

Джойстикът се държи здраво и удобно в ръката. Управлението е директно, но същевременно и чувствително. По този начин операторът винаги има под контрол товарача и най-важните функции. Наред със стандартните функции, като избора на посока на движение и скорост, с джойстика могат да се управляват и други функции, например блокажа на диференциала, 3-та и 4-та управляваща верига, High-Flow и всички ел. функции, в зависимост от модела.


Конзола с джойстик, монтирана на седалката на оператора

Конзолата на джойстика е монтирана на седалката на оператора и се движи заедно с вибрациите. Ако седалката на оператора е настроена според изискванията на оператора, конзолата на джойстика е винаги в идеална позиция. Това е от полза както за комфорта, така и за ергономията на оператора.

Ергономична кабина

Много място за краката, ясно разположени контроли, удобна седалка за оператора и оптимална видимост на работните инструменти. Работна зона, която мотивира оператора и го подкрепя напълно. Комфортът на оператора се повишава благодарение на добре съгласуваното оборудване и той може да работи оптимално с машината за по-дълго време.
Удобна работна среда

Ефективно проектираната система за отопление и вентилация с вентилатор, филтър за свеж въздух и добре разположени въздушни дюзи, поддържа комфортен работен климат в кабината. В различните варианти на кабината винаги има инсталирани достатъчно въздушни дюзи, които позволяват добра циркулация на въздуха и работният климат е приятен за оператора.Климатична система

Предлаганата като опция климатична система осигурява комфортна работна среда в кабината при по-високи температури на околната среда. Тя осигурява висок дебит на въздушния поток и се характеризира с оптимизиран охлаждащ капацитет. Работният елемент за управление и въздушните дюзи са винаги в най-добрата възможна позиция.
Удобна и ергономична седалка на оператора

Седалката на оператора е с ергономична форма, добре пружинираща и регулируема. Конзолата на джойстика, включително подлакътника, е в едно цяло със седалката на оператора, но също така е регулируема и подвижна. Предлаганата като опция комфортна седалка с въздушно пружиниране осигурява още по-приятни условия. За ниски температури се предлага отопляема седалка. Това увеличава комфорта на оператора, което от своя страна означава, че той може да работи съсредоточено с товара по-дълго време.

Пропорционални ограничители на скоростта

С пропорционалните ограничители на скоростта (бавно работно устройство) е възможно да се постигнат много ниски скорости при постоянни обороти на двигателя в първия режим на шофиране. Това представлява предимство при използване на работен инструмент, който се управлява с постоянно високи обороти, но едновременно с това с много ниска скорост на движение.Ръчна дроселова клапа

Ръчната дроселова клапа дава възможност за ръчно задаване на постоянни обороти за оптимална работа на работните инструменти. Променливата настройка се извършва удобно и прецизно чрез съответния потенциометър.


Плоски хидравлични съединения

Лесна смяна на работния инструмент: Плоските хидравлични съединители могат да се почистват лесно, което осигурява по-малко замърсяване на цялата хидравлична система. При свързването на хидравличните маркучи почти не се появяват течове, което поддържа ръцете, товарача, работния инструмент и земята чисти.
vls (Система за вертикално повдигане)

Системата vls е система за подпомагане на оператора, която улеснява работата при повдигане или спускане на товари. Това е така, защото тя полуавтоматично разтяга телескопичната стрела при повдигане и я прибира при спускане, без да е необходимо операторът да контролира функцията. Това позволява плавен и бърз начин на работа.
Демпфериране на рамото с автоматична функция

Демпферирането на телескопичната стрела може да се активира електрически и позволява оптимално управление на товарача върху непроходим терен и по време на движение. То е особено препоръчително, ако машината транспортира тежки товари в кофата и/или на палетната вилица или придвижва тежък работен инструмент през широк участък с висока скорост. В този случай демпферирането на телескопичната стрела осигурява явен плюс за комфорта на оператора.


Осветление на работната зона

Осветлението може да се адаптира към различни изисквания: Халогенно осветление, осветление съгласно StVZO, LED осветление и допълнителни работни светлини на кабината на водача или на телескопичното рамо. Това дава възможност за индивидуална работа с товарача, особено когато е тъмно.

Лесно влизане и излизане

Само с няколко стъпки операторът се настанява удобно в кабината на телехендлера. Това е възможно благодарение на големите и непързалящи се стъпала, както и на леснодостъпните дръжки. Това повишава нивото на безопасност за оператора при влизане и излизане от машината.

Спирачна система: Многодискови спирачки

Многодисковата спирачка практически не се нуждае от поддръжка и се износва минимално. Затворената и конструкция я прави устойчива на замърсяване и агресивни вещества. Това осигурява надеждна и безопасна работа и увеличава експлоатационния живот на спирачната система.

Концепция за работа с цветни кодове

Усъвършенстваната философия на работа на Weidemann и цветово ориентираната концепция за работа дават възможност за интуитивно управление на товарача от страна на оператора. Бързата ориентация улеснява работата с товарача за нови или различни оператори, като същевременно повишава безопасността на работа.
Камера за предно и задно виждане за максимална безопасност

Висококачествените широкоъгълни камери отзад и отпред на десния калник повишават безопасността при работа с товарача, тъй като операторът може лесно да наблюдава зони, които иначе са трудно видими.

Добра видимост на товара

Телехендлерът дава предимства при работа с високо подредени товари. За безопасното позициониране на товара на голяма височина от особено значение е видимостта нагоре. При телехендлерите Weidemann кабината и предното стъкло са проектирани така, че операторът винаги да има видимост към товара, дори и при максимална височина на повдигане. Трите чистачки на предното стъкло (отпред, отзад и на покрива) гарантират оптимална видимост по всяко време.


Добра видимост вдясно

При много телехендлери видимостта надясно често е недостатъчна. При Weidemann това е гарантирано в резултат на големия десен прозорец, ниското разположение на телескопичната стрела и стръмния, наклонен капак на двигателя. Операторът винаги има оптимална видимост към зоната вдясно покрай машината, както и към дясното огледало. Това очевидно повишава безопасността при работа с товарача.Актуален стандарт за емисии и подходящ двигател

При прилагането на актуалното ръководство за намаляване на емисиите на отработени газове и замърсители е важно да не се правят компромиси по отношение на производителността , експлоатационния живот и икономическата ефективност, въпреки строгите разпоредби. За да изпълни тази насока, Weidemann монтира най-съвременните технологии за двигатели, които са оборудвани с различни системи за последваща обработка на отработените газове.Спирачен Inch педал (опционално)

Когато спирачния inch-педал е леко задействан той се използва както съединителя при лекия
автомобил. Колкото повече натискате inch-педала, толкова по-малко хидравлично масло
захранва ходовата част, при което работната хидравлика и цялата мощност на двигателя е на
разположение, като с това подемните движения с подемното оборудване могат да се изпълняват
много по-бързо.
С частично натиснатия спирачен-inch педал можете да карате бавно със скорост на пълзене,
докато давате газ до пълни обороти на двигателя. Така ще маневрирате с точност до милиметъра,
като в същото време бързо ще загребвате и повдигате. Ако педалът бъде натиснат допълнително,
машината се спира. Предимството на спирачния инчов педал се състои в оптималното
разпределение на мощността между задвижната и работната хидравлика и перфектния контрол
върху скоростта на машината.
Технически характеристики:
 
Т9535
Основен двигател
Данни за двигателя
Производител Perkins
Тип 904J-E36TA
Цилиндри 4
Максимална мощност 90 kW (122 к.с.) при 2200 rpm
Обем 3621 см³
Охлаждане Водно
Стандарт на емисии на ЕС V
Обработка на отработeните газове DOC / DPF / SCR
Опционален двигател
Данни за двигателя
Тип Perkins
Производител 904J-E36TA
Цилиндри 4
Максимална мощност 100 kW (136 к.с.) при 2200 rpm
Обем 3621 см³
Охлаждане Водно
Стандарт на емисии на ЕС V
Обработка на отработeните газове DOC / DPF / SCR
Електрическа инсталация
Работен волтаж 12 V
Акумулатор 185 Ah
Алтернатор 150 A
Данни за тегло
Собствено тегло (стандартно) 7720 кг
Максимален товар 3500 кг
Транспортни данни
Ос PAL 1930
Кабина кабина
Скорост на движение (Опционално) 0 - 20 (40) км/ч
Капацитет на горивния резервоар 142 л
Капацитет на резервоара за хидравличното масло  90 л
Хидравлична система
Хидравлично задвижване
Работно налягане 500 bar
Работна хидравлика
Дебит 138,6 (187) л/мин
Работно налягане 261 bar
Задвижване
Тип на задвижването хидростатично (електронно регулирано)
Нива на шум
средно ниво на звукова мощност 103 dB(A)
Ниво на звукова мощност в кабината 76 dB(A)

DPF (филтър за прахови частици)
DOC (дизелов каталитичен преобразувател с окисление)
SRC (селективна каталитична редукция)

 
Размери:
Размери в мм
A Обща дължина 6275
B Дължина без кофа 5290
D Разстояние между задните гуми 2950
E Заден надвес 700
F Височина на кабината 2425
H Височина на седалката за водача 1370
J Максимална работна височина 10450
K Максимална височина на пивотираща точка на окачване на работни инструменти 9855
L Височина на товарене с телескопична функция 9305
L1 Височина на товарене без телескопична функция 4650
M Височина на долния край на кофата при разтоварване с телескопична функция 8785
M1 Височина на долния край на кофата при разтоварване без телескопична функция 4135
O Дълбочина на загребване 185
P Обща ширина 2450
Q Колея 1930
S Просвет 370
T Максимален външен радиус при гумите 5155
U Максимален външен радиус при завиване с кофа 3700
V Вътрешен радиус при завиване 1640
X Ъгъл на пивотиране при макс. повдигната рамка 111°
Y Макс. ъгъл при разтоварване 44°
Z Ъгъл на загребване в долна позиция 46°
 


Графика за натоварването:

Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!