Новини

Weidemann с два нови модела товарачи в клас 7 метра
Weidemann с два нови модела товарачи в клас 7 метра
12.09.2022 г.

Перфектна всестранна видимост с Weidemann T7035 и T7042
 
Допълнението към гамата на Weidemann се насочва към класа на 7-метровите телескопични товарачи. Фокусът на оперативните задачи за тези машини е върху обработката на тежки материали, подреждане на голяма височина, добър обсег и постоянна дейност. Два модела Weidemann постигат 7 метра височина на повдигане: Новите Т7035 и Т7042 предлагат полезен товар съответно от 3,5 и 4,2 тона. Новите модели предоставят на клиентите много нови функции и опционално оборудване за приспособяване на машината към работните им изисквания.
Основните характеристики на новите телескопични товарачи Т3035 и Т7042:

  • Изключителната характеристика на новите телескопични товарачи са тяхната отлична видимост във всички посоки, възможна благодарение на т.нар. „Кабина с най-добър изглед“. Тя е проектирана със следните характеристики: голямо извито предно стъкло с добър изглед отгоре, отопляеми странични прозорци и наклонен капак на двигателя, даващи ясна видимост към всяка страна и дизайн на кабината с панорамно задно стъкло за перфектна видимост отзад – и специално оптимизиран от Weidemann изглед над дясното задно колело.
  • Телескопичните товарачи са оборудвани с мощни двигатели Perkins и се предлагат във версии 75 kW/102 к.с (само Т7035), 90 kW/122 к.с. и 100 kW/136 к.с. Двигателите отговарят на стандарта за емисии Stage V с SCR технология, DPF и DOC. Опционално се предлагат скорости от 20, 30 и 40 км/ч.
  • „Операторът на първо място“ това е оперативната философия за производството на всички компоненти, които са балансирани, за да осигурят работна ергономичност, безопасност и комфорт за водачите. В този контекст си струва да се спомене ударопоглъщащата  конзола с джойстик и клавиатура, голям 7-инчов дисплей, ергономично разположение на компонентите, интуитивна операционна система с цветни кодове, голямо пространство за съхранение и широк вход със стъпала против плъзгане.
  
  • Три режима на управление осигуряват оптималното управление на тези машини: управление на всички колела, управление на предни колела и странично шофиране. Телескопичните товарачи имат и уникален 45-градусов ъгъл на завиване.
  • Машините също така включват добре познатата система за подпомагане на водача vls (Vertical Lift System), патентована от Weidemann и разработена за подобряване на стабилността. Полуавтоматизираното телескопично движение поддържа работата в комплексна работна среда. Операторите разполагат със следните vls режими: режим на кофа – за товарене на насипни материали, режим на подреждане – за подреждане на голяма височина и ръчен режим – за товарна работа.
  • Инсталирането на ефективно работеща отоплителна и вентилационна система, вход за свеж въздух и добре разположените въздушни дюзи, осигуряват добър работен климат в кабината. Опционално се предлага и климатична система с автоматичен климатроник. Кабината също може да се проветрява със свеж въздух чрез отваряне на плъзгащия се прозорец и вентилационния отвор на задното стъкло.
  • Реверсивната функция на вентилатора позволява на водача лесно и удобно да се отърве от праха в кабината през решетката за всмукване на въздух, без да се налага да напуска мястото си.
  • Улеснено свързване на работните инструменти, чрез оптимално освобождаване на налягането на 3-тата контролна верига към телескопичното рамо и използването на хидравлични съединения с плоска повърхност са част от стандартното оборудване на Т7035 и Т7042.
  • Могат да се използват различни тегличи за ремарке с максимално натоварване от 16 тона.
  • Обширният нов дизайн на двата модела е завършен с впечатляващи линии на капака на двигателя и кабината.
 

Разгледайте техническите характеристики на Weidemann T7035
Разгледайте техническите характеристики на Weidemann T7042