Индустриални товарачи

Weidemann за общини и индустрияТоварачите Weidemann са много успешни при работа в общините от много години. Перфектната комбинация между  оператора, машината и инструмента е с основен приоритет при Weidemann. Продуктова гама за индустрия и общини се състои от голям избор работни инструменти за всяка една дейност, като Ви се гарантира лесна, безопасна и в същото време икономична работа.
 
Мултифункционалност
Вашата машина Weidemann се превръща във всеобхватна машина с множество различни приставки. Те могат да се използват в много различни области: Транспортни работи, поддържане на ландшафта, поддържане на павирани площи, зимно обслужване и почистване, поддържане на дворните части на сгради и общини, за градските разсадници, градски алеи и други общински имоти;
 
Работна ергономия
При разработването на машините Weidemann работната ергономия играе решаваща роля – с просторни кабини с идеална всестранна видимост, чрез контролите за оператора, които са лесно достъпни. Работната среда е отлична, благодарение на ефективно работещата система за отопление и вентилация. За особено горещи външни температури препоръчваме оборудване с климатик.

Дейности и приложения в общините:

Транспортна дейност

Транспортирането на различни стоки и материали е една от най-честите дейности, с които машината Weidemann ви помага. В процеса се използват работни инструменти, като палетни вилици или различни кофи. Физическият, тежък ръчен труд се замества напълно от Weidemann и можете да се възползвате от значителни икономии на време.
 Преместване и подреждане на товари и материали

Всички дейности по преместването на тежки товари на голяма височина и подреждането на различни стоки и материали можете да извършвате с машините Weidemann (различни модели по размери и производителност спрямо съответната работна задача). Weidemann създават и патентоват нещо особено иновативно за работа с телехендлерите им: системата, подпомагаща оператора VLS (система за вертикално повдигане) поддържа оператора с частично автоматизирано телескопично движение.
 


Товарене и разтоварване

Височината на товарене, стабилността и маневреността играят решаваща роля по време на тези дейности. Продуктовата гама на Weidemann Ви предлага машинни серии в класифицирани класове на изпълнение и съответните подходящи работни инструменти, без значение дали искате да заредите насипни товари или общи товари. Също така без проблем се достига до задния ред на зоните за товарене и следователно възможност за товарене и разтоварване на камиони от едната страна.
 

Работа с ремарке

Можете да използвате товарачите Weidemann като трактор - това е възможно, например при моделите 1390, на които може да се прикачи ремарке, което е съобразено по размер и полезен товар. С ширина на сдвояване 1,12 м може да се използва и за шофиране по тесни пътища (алеи) и за работа в зелени насаждения или паркове по всяко време.
 
Зимна служба – почистване на сняг и разпръскване на сол

Машините Weidemann могат да бъдат оборудвани с различни работни инструменти за почистване на сняг и разпръсквачи на сол и пясък, в зависимост от модела. Това Ви предоставя много голяма  помощ при зимното обслужване, за да поддържате тротоарите, алеите, площадите и др.  без сняг и лед.
 

Зимна служба – почистване с роторен снегорин

Роторният снегорин е идеален за почистване на големи количества сняг. Вие ще можете да се приспособите към местните условия по всяко време с регулирането на променливия обхват на изхвърляне. Роторният снегорин може да се управлява удобно с джойстик на машините Weidemann.
 

Почистване на пътища и пътеки

Машините Weidemann могат да бъдат оборудвани с различни работни инструменти за почистване – метене/миене, с приставки за препарати за високо налягане,  различни роторни четки за метене и работни инструменти за почистване на плевели. По този начин можете бързо и лесно да поддържате чисти различни по вид обществени зони.
 Почистване на зелени отпадъци

Можете спокойно да премествате и разтоварвате храстови и дървени отпадъци с въртящия се ротационен модул със съответния контейнер за отпадъци за палетна вилица. Машините от малкия клас, които са много компактни получавате достъп до всяка област.
 

Поддръжка на зелените площи

Една от основните общински задачи е поддържането на зелени площи, които трябва да се косят редовно. Тук се препоръчва товарач Weidemann, комбиниран с роторна косачка или мулчер.

 

Почистване

С мобилния уред за почистване и дезинфекция под високо налягане можете да работите на всяко място без да сте обвързани от връзка с вода. В зависимост от размера на машината, можете да използвате почистващия работен инструмент от 280 до 1120 литра вместимост на резервоара. По желание пътеките и стените могат да бъдат почистени с пръскачка или с мощната ръчна дюза (тип пароструйка).
 Подрязване на живи плетове, храсти и дървета

Използвайте също товарачите Weidemann за подрязване на живи плетове, храсти и дървета: косачка (за клони с дебелина до 19 мм) или косачка с дискове (дебелина на клоните от 40 до 100 мм) са налични за това предназначение.
 

Ремонтни работи

С работната платформа можете да работите безопасно на всяка височина, например за ремонт и поддръжка на сгради или улично осветление, също и за и поставяне на празнични украси в градовете и селата. Товароносимостта до 250 кг е достатъчна за двама души на инструмента.
 
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!