Новини

Widemann затвърждава позиции и в тежката категория
Widemann затвърждава позиции и в тежката категория
27.12.2019 г.

Widemann разшири серията 90 с  два нови модела.
 
По време на Agritechnica 2019 Weidemann представи два нови модела от мощната 90-серия. В допълнение към колесният товарач 9080, който вече се предлага на пазара, серията е разширена с новия 9580 с чупещо рамо и 9580Т с телескопично рамо.
 
9580 се разглежда като разширение на модела 9080. Widemann 9580 е оборудван с двигател Deutz TCD 4.1 S5 (115 kW / 156 к.с.). Двигателят отговаря на най-новото ниво на емисиите на отработени газове V. В допълнение машината предлага работна хидравлика с дебит 180 l/min. 9580 е с по-голяма сила на повдигане - 6.32 тона в сравнение с 9080 (5.29 тона).
Моделът е разработен и като телескопичен товарач – 9580Т, в допълнение към високото ниво на функционалност, големият работен комфорт и отличните стандарти за безопасност, 9580T предлага и по-голяма височина, благодарение на телескопичното рамо – 6,5 метра. Основните характеристики като маневреност, стабилност и сила на повдигане, които характеризират колесните товарачи, разбира се са заложени и при телескопичния товарач 9580Т.
 
Нова трансмисия Power Drive 370
Серията 90 е опционално оборудвана с иновативната трансмисия Power Drive 370. Това е безстепенна хидростатична скоростна кутия, която постига по-високи теглителни сили и скорости на движение, като запазва всички предимства на предишните задвижващи системи по отношение на компактност,  комфортът на оператора и икономичното използване на енергията. Също така повишава и здравината и облекчава обслужването и разходите за целия задвижващ механизъм.
В допълнение към добре познатата положителна характеристика на хидростатичните задвижвания, като лесен заден ход, добро и прецизно управление, както и поддръжка на наклона и спирачната сила , големият диапазон на преобразуване 45°, позволява също така превозното средство да се движи през целия диапазон на скоростта от 0 до 40 км/час. без превключване на скорости. Това предлага много висок комфорт при шофиране за крайния потребител, тъй като не се наблюдават нито прекъсвания на усилията, нито прекъсвания при смяна.
Задвижването Power Drive 370 отговаря на най-високите изисквания при скорости между 10-20 км.ч, като осигурява безстепенно превключване. За приложения, които изискват по-голяма сила на натискане, например при силозни стопанства, новите модели Weidemann 9080 и 9080Т предлагат увеличение с 25% на силата при загребване.
 
Компактни размери в тежка категория
 
Верни на философията си за проектиране на възможно най-компактните машини Weidemann обръща внимание на този аспект дори и при машините си в най-тежката категория. С кофа 9580 и T9580 са с обща дължина 7,10 м и ширина 2,39 м със стандартни гуми. Височината на товарача е 3,10 m.
 
Комфорт и ергономичност
Просторната кабина с отлична видимост на всички страни. Разработена е спрямо най-новите постижения в ергономията.
Всички контролни уреди са на точното място, за да са леснодостъпни. Шофьорът има голям цифров 7-инчов дисплей, за постоянен поглед над машината и най-важните й функции.
Ако е необходимо, дебитът може да бъде регулиран чрез управление "Jog Dial" -  хидравличното масло може да се регулира ръчно. Това е предимство, когато машината задвижва хидравлично приспособление, което не изисква пълната хидравлична мощност на машината. Следователно операторът работи точно и с икономия на ресурси на машината и работния инструмент.
 
За лесното поддържане и сервизиране на товарача също е мислено по време на разработването. Капакът на двигателя може лесно да се отвори нагоре, а кабината може да бъде наклонена наполовина. Калниците са подвижни и заедно с други лесно достъпни панели позволяват обслужването да се извършва бързо. Това позволява бърз достъп до двигателя, хидравличната система и електрическата система. Благодарение на огромното разнообразие от различни прикачни инструменти Weidemann 9580 става мултифункционален товарач. Има богат избор на налични тегличи за прикачане на ремаркета.
 
Транспортирането е лесно
 Серията 90 може да транспортира ремарке с товар до 18 тона с богат избор на налични тегличи за прикачане на ремаркета.
 
Разнообразие от опции за прецизна работа
Моделите от 90-та серия са с висококачествено стандартно оборудване, както и голямо разнообразие от опции. С опцията  40 км / ч бързо може да се придвижва на по-големите разстояния и машината може да се използва като трактор - включена е променливо шофиране. Пакетът с LED работна светлина предлага повишен комфорт и безопасност в тъмното. Големият дебит на работната хидравлика 150 l / min. ( 180 l / min) води до резултатът „най-добър в този клас“.
Още много други опции са достъпни от производителя.

Немската фирма Weidemann е един от водещите производители на товарачи и телехендлери. Машините на Weidemann се отличават с несравнима здравина и качество, те са синоним на надеждност, икономичност и компактност. Товарачите Weidemann са № 1 в Германия.
Като официален предстaвител на Weidemann за България Агритоп разполага със сервизни звена,  обхващащи цялата страна. Фирмата има обучени специалисти, които ежегодно преминават обучения в завода на Weidemann, поддържат се резервни части и консумативи на склад