Приложения в различните индустрии

Животновъдство

Вашият специалист в селското стопанство

От началото на 70-те години Weidemann е незаменим компонент в селското стопанство. Тясното сътрудничество с нашите дистрибутори и клиенти отново и отново доведе до иновативни дизайни - и накрая, до обмислена продуктова програма с високо удобство за обслужване и добре разработена технология.

Независимо дали за съществуващи сгради или за новоизградени ферми - широката продуктова гама на Weidemann Ви осигурява правилната производителност на машината и подходящият работен инструмент за всяка задача.

Нашите продукти са винаги с една идея пред най-съвременното ниво на техниката. „Иновация от традицията“ е нашето мото. Висококачествената изработка на товарачите означава защита на инвестициите и накрая се отплаща: дълъг експлоатационен живот, ниски оперативни разходи и добавената стойност.

Работа без емисии - без проблем

Голямото предимство на нашите електрически товарачи: Без вредни емисии и шум в ежедневната рутинна работа. Като резултат се осигуряват подобрени условия за оператора и околната среда. Освен това и животните са добре защитени. Собственото генериране на енергия от машината чрез фотоволтаичната система Ви позволява икономически атрактивна работа на Вашата машина.

Времената на работа на литиево-йонната батерия зависят от съответните условия на приложение, работната задача и стила на шофиране. С различните размери на батериите и капацитета на зареждане на нашите машини, ние можем без усилие да покрием един работен ден във Вашата ферма.

Някои от приложенията на товарачите Weidemann в селското стопанство:


Прибутване на фуражаПрибутване на фуража

Прибутването на фуража е ежедневна работа в млечната ферма. За това е подходяща комбинацията от товарач Weidemann и правилният работен инструмент, например скрепер (механичен или хидравлично регулируем), устройство за раздаване на фураж или въртяща се гума за прибутване.


Почистване на обора

Машините Weidemann са ценна помощ, когато става върпос за почистване на обора. Те се характеризират с особено висока степен на мощност. Като работен инструмент можете да използвате малка или голяма кофа с граба, или вилица за тор.


Раздаване

Раздаващата кофа с шнек работи със своето наклонено и подсилено острие с едно действие, за да се напълни сама. По този начин боксовете в обора бързо и ефективно се настилат с нарязана слама.ПочистванеПочистване

Машините Weidemann могат да бъдат оборудвани с различни инструменти за метене, уред за почистване под високо налягане и четки за почистване на всякакви замърсявания. Плевелите могат да бъдат отстранени механично с четката за плевели. В резултат на това можете винаги да поддържате собствеността и производствената си система чисти.

Обработка на балиОбработка на бали

Боравенето с кръгли, кубични или силозни бали е просто част от ежедневните задачи във Вашата ферма. Тъй като има много различни видове бали, Weidemann предлага редица различни щипки и вилици за бали. В резултат на това ще имате подходящият работен инструмент под ръка по всяко време.


Транспортни дейностиТранспортни дейности

Една от най-честите задачи, при които Weidemann осигурява нужната мощност, е транспортирането на различни стоки и материали. При това повечето работни инструменти, като палетни вилици или различни кофи, влизат в действие. Физически тежкият ръчен труд е механизиран.


Транспортиране на зърноТранспортиране на зърно

Винаги важно: създаване на пространство в помещението за зърно, за да можете да съхранявате възможно най-много зърно. За тази цел товарачите Weidemann трябва да бъдат оборудвани с достатъчно мощност и телескопично рамо. С плъзгача за материали можете да постигнете желания диапазон.


Товарене на зърноТоварене на зърно

Работа, като товарене на зърнени култури, може да се извършва ефективно от товарачите Weidemann. В зависимост от размера на машината има няколко подходящи кофи. Машините на Weidemann обикновено се характеризират с висока товарна височина.


Пълнене на работни инструментиПълнене на работни инструменти

При пълнене на работни инструменти като тороразпръсквачки, сеялки и др., както пълната стабилност на машината, така и достатъчен полезен товар са от решаващо значение, когато телескопичното рамо е удължено, за да маневрирате безопасно големи товари на голяма височина.


Скарови подовеСкарови подове

По-специално серията Hoftracs, като 1140 или 1160, са много подходящи поради ниското си тегло и компактните си размери, и са много добри за шофиране по скарови подове в оборите. Като подходящ работен инструмент Weidemann предоставя гумен торов скрепер.


Пълнене на фуражораздаващи ремаркетаПълнене на фуражораздаващи ремаркета

Храненето на животните е една от повтарящите се ежедневни задачи във фермата. В зависимост от машината и размера, има няколко различни кофи, граби и щипки, които са подходящи за вземане на силаж и други фуражи и пълнене на фуражораздаващите ремаркета с тях.


Прикачване на ремаркетаПрикачване на ремаркета

В зависимост от модела, машините Weidemann могат да бъдат одобрени като самоходни работни машини с прикачване към ремарке или като влекачи. Това е голямо предимство - една машина , с която да товарите балите и след това с нея ги транспортирате до склада или друго място.


Поддръжка на теренаПоддръжка на терена

За косене на зелени площи се препоръчва товарача Weidemann да е оборудван с роторна косачка, мулчер, мулчер с контейнер или косачка. По същия начин за подрязване на живи плетове, храсти и дървета се предлагат палцови косачки, резачки за дърва и косачки с дискове.


Зимни работни дейностиЗимни работни дейности

В зависимост от модела, товарачите Weidemann могат да бъдат оборудвани с различни дъски за сняг, малък или голям разпръсквач и снегорини. Така Вие ще получите ценна подкрепа по време на зимните Ви работни дейности по почистване на сняг и лед.


Други дейностиДруги дейности

Често чуваме клиентите ни да казват: "Weidemann е незаменим в нашата дейност!" И това е вярно: много от възникващите работни задачи се поддържат перфектно от нашите многофункционални работни инструментиВидео галерия:
Искате индивидуална оферта? Не се колебайте да ни изпратите запитване!