Новини

Златен медал за иновации и комплексни решения за животновъди от  Агритоп на АГРА 2017
Златен медал за иновации и комплексни решения за животновъди от Агритоп на АГРА 2017
27.02.2017 г.

Агритоп представя комплексни решения за животновъдни ферми с акцент към овцевъдите на Агра 2017
 
За поредна година Агритоп предложи комплексни и иновативни решения на българските животновъди. На международното изложение АГРА, компанията представя продукти и услуги, работещи изцяло за фермерите и техните нужди. Тази година акцентът на щанда на Агритоп са цялостните концепции за овцевъдни ферми. Огромен интерес сред овцевъдите предизвика и автоматизираната хранителна лента за овце. Тази хранителна лента пести време, работна ръка и пространство в обора.
Фирма Агритоп беше отличена със златен медал за иновации в сектор „Животновъдство“ от Международния панаир Пловдив, за електронния млекoмер DeLaval ММ27 и системата за управление на стадо DELPRO. Щандът им бе посетен от министъра на земеделието проф. Христо Бозуков.
На своя щанд фирмата представя един от най-продаваните модели в България, а именно компактния товарач Weidemann 1260. Той е един от най-малките товарачи на немския бранд. Той е изключителни маневрен, а компактните му размери го правят и много подходящ за работа вътре в оборите. Неговото предимство се изразя в ширината му, която е по-малка от 1 метър, което позволява на машината да премине и работи безпроблемно в по-тесни пространства. Товарачът е изключително маневрен и може да достигне до всяко кътче във вашата ферма. Подходящ е за всякакъв вид ферми – овцеферми, конеферми и разбира се за стандартни кравеферми.
Ето как Михаел Франке, Регионален мениджър Продажби, оцени дългогодишното партньорството с компанията, лидер в изграждането и модернизирането на животновъдни стопанства:
„С Агритоп работим от 11 години. За нас е изключително удоволствие да наблюдаваме тяхното развитие, защото те се справят перфектно. Ние произвеждаме машини, които напълно задоволяват нуждите на фермерите. Правим го от 60 години, което означава, че имаме достатъчно опит и наистина разбираме нуждите на земеделците. С Агритоп си партнираме успешно и ще продължим нашата съвместна работа и за напред.“.
Агритоп е компания водена от иновациите и нововъведенията в сектора. Тази година фирмата ще предложи изцяло нови решения при изграждането на овцевъдни ферми.
„За овцевъди предлагаме цялостни решения и концепция от идеята до ключа. Имаме такива проекти, които очакват реализация тази година. Това са нови проекти за България, свързани са с въвеждане на нови стандарти, които хората все още не познават при овцевъдството и се надяваме с тях да покажем и да накараме хората да се засилят в тази посока – отворени сгради, повече въздух, повече квадратура за животните и повече чисти зони, които да се обособят във фермата.“, каза собственика на фирмата Николай Стефчов.