Новини

​DLG отличава особено устойчивите на атмосферни влияния фолиа за силаж ZILL
​DLG отличава особено устойчивите на атмосферни влияния фолиа за силаж ZILL
29.05.2019 г.

За постигането на висококачествен силаж от особено значение е използването на фолио за силажни ями с отлични качества.
Перфектно качество и висока UV стабилност на фолиата Zill

DLG е сертификат за качество, работещ на принципа "тества непрекъснато". Техните тестове са с особен акцент върху UV стабилността, както и дължината на фолиото, ширината, дебелината, устойчивостта на пробиване, якост на опън, устойчивост на скъсване, устойчивост на атмосферни влияния и пропускливост на кислород. Всичко това е измерено и изследвано в продуктите за балиране и силажиране ZILL.

Първата компания, чиито продукти преминаха този допълнителен тест за UV стабилност е Zill GmbH & Co. KG. Маркетинг мениджърът на фирмата Раймунд Глаудер съобщава: "И двете ни висококачествени силажни фолиа - Agrifol® DLG и Powerfol® Мorgengrün са преминали  допълнителното изследване DLG и имат сертификат за качество от тях. Този допълнителен тест показва още веднъж, че нашите фолиа са с  по-голяма устойчивост на UV лъчите, което е изключително важно за силажните фолиа. Agrifol® DLG и Powerfol® Мorgengrün осигуряват 15 месеца UV стабилност."Тези продукти от портфолиото на Zill не бяха първите тествани от DLG. "Миналата година Agrifol® Die Regeneratfreie беше първото подложно фолио, което някога е сертифицирано от DLG. Малко преди него тествахме и фолиото за бали Lavanda Premium, то също беше отличено с печат за качество DLG“, допълва Раймунд Глаудер.

UV стабилност до 18 месеца Zill©
Според г-н Глаудер все повече фермери се съсредоточават върху висококачествени фолиа с висока UV устойчивост. Ето защо Zill надхвърля дори 15-месечната UV стабилност с производството на няколко премиум филиа. „18 месеца сигурност, седем слойни“, казва маркетинг директорът. „Тенденцията в съвременното производство продължава да се придържа към произвеждането на многопластови фолиа, използвайки висококачествени компоненти, които подобряват съпротивлението на скъсване и пробиване, и UV стабилността. Използването на чисти суровини и LDPE материали подобрява свойствата на фолиата, като тези производствени практики са станали стандартни за фирма Zill."


"Ние в Zill в продължение на много години поддържаме постоянно високо качество на продуктите, максимална наличност и не на последно място оптимална логистика, за да развиваме националното и международното ниво на селското стопанство . Селскостопанският сектор е най-важното подразделение на компанията, заедно с градинарството и промишлеността. Имаме представители в цяла Европа, за да се гарантира по-бърза доставка на крайния потребител. Официалният ни представител за България е фирма Агритоп ЕООД.“, допълва Глаудер.