Новини

​Машини и оборудване за модернизация на стопанствата от Агритоп
​Машини и оборудване за модернизация на стопанствата от Агритоп
17.03.2016 г.

Поредно запомнящо се участие отбелязахме на специализираните изложения Агра и Бата Агро 2016 и затвърдихме позициите си на лидер сред фирмите в сектора.
Компанията ни дава заявка за една от най-големите фирми предлагащи продукти и услуги затварящи цикъла в животновъдните стопанства. Това се доказваше и от проявения интерес на щандовете ни по време и на двете изложения.На изложбените площи посетителите ни успяха да видят мострена доилна инсталация за овце DeLaval 1х12 SG с  високотехнологичната компютъризирана система за осъществяване на пълен контрол и управление на стадото. За всяко доилно място има индивидуален електронен млекомер, който показва количеството суровина, потокът на млякото по време на доене, както и времето за което е издоено. Системата събира индивидуални данни за животните 24 ч. в денонощието, 7 дни в седмицата. По този се следи всяка промяна в млеконадоя на всяко животно и при проблем може да реагира веднага, за да се види дали става въпрос за здравословен проблем, или за проблем в храненето.
Интересът на посетителите  беше насочен и към демоснтрационнa фуражна кухня, транспортна техника и текстилни клетки за съхранение на готов фураж на добре познатата немска фирма Riela. Различни спрямо капацитета и потрбеностите на фермите, фуражни кухни могат да бъдат от възможно най-малък капацитет с ръчно управление до пълна автоматизация с прецизно дозиране на необходимите съставките, гарантиращи производство на качествен фураж от собствена суровина.
Агритоп традиционно представи немските челни товарачи Weideman, които заемат все по-голям пазарен дял на българския пазар и са все по-предпочитани от българските фермери. Бранда беше представен с модели от всичките серии – телескопични товарачи 5080Т и 3070Т, телехендлерът Т4512 и компактните 1260 и 1140.
Най-продаваните в Европа цистерни за течен тори и ремаркета Joskin, представихме с моделите Siroco – ремарке за сух тор, цистерни за течен тор Modulo 2 с капацитет 12.485 л. и 8.590 л. и транспортното ремарке TetraCAP.