Новини

Агритоп посети ферма, оборудвана от Delaval в Саксония
Агритоп посети ферма, оборудвана от Delaval в Саксония
08.07.2015 г.

В края на юни за пореден път част от екипа на Агритоп беше на работни срещи за обмяна на опит и добри практики в Германия. Екипът на Агритоп посети и най-модерната млечна ферма, изцяло оборудвана с продукти на шведската фирма Delaval, която се намира близо до гр. Лайпциг в немската провинция Саксония.

Фамилната ферма съществува от около 60 години. Създава я бащата на Роберт Гийрт, който поема всичко в свои ръце от него. Вече няколко години той сам наблюдава и се грижи за всичко във фермата, познава всеки един детайл и всяко едно от животните.  През 2013 г. Роберт Гийрт построява нов обор за кравите и отделен обор  за отглеждане на телета с много открито пространство.

Немският фермер сподели пред  екипа на Агритоп формулата за успеха и високата производителност, а именно: оптимизация на производството за повишаване  на рентабилността, доброто управление на фермата, личното отношение и затваряне на  цикъла на производство. 
 
Роберт Гийрт обработва земя, която изцяло използва за изхранване на животните. Произвежда царевичен силаж, тревен силаж и зърно. Във фермата има изградени силажни ями за съхранение на силажа.
 
Не пропуска да сподели, че за постигне на оптимално количеството,  качествено мляко е от значение всеки етап още от проекта на фермата, минавайки през качествено изпълнение на строителството, монтажа на оборудването,  до предаването му.
Доенето на кравите се извършва в карусел на Delaval, а количеството мляко достига 9600 литра от крава годишно, похвали се фермера.

„Според мен най-големият плюс, за да постигна тези добри резултати е факта,  че всичко във фермата ми е изпълнено от една ръка. Работих само с една фирма, която ме консултираше, наблюдавайки всеки един от етапите на строителството и монтажа на оборудването, които и до сега ми осигуряват адекватно обслужване“, каза  Роберт Гийрт специално за екипа на Агритоп.
Още един интересен пример сподели фермера, въпреки спада на изкупната цена на млякото и в Германия и факта, че той не получава никакви субсидии, освен за хектар обработваема земя, той може да се похвали с възвращаемост на инвестицията и един стабилен бизнес, което се дължи на комплексния  и професионалния подход на фирмата изпълнител и оптимизирането на производството.

Посещавайки ежегодни обучения и такъв тип работни срещи в различни европейски държави, фирма Агритоп успешно прилага добрите практики и сред българските фермери. Агритоп, също както и немските професионалисти, залагат на комплексното обслужване на клиентите, осигурявайки им качествени консултации, проектиране, строителство, оборудване, работейки с най-добрите европейски и световни производители в сектора на животновъдство и земеделието.
 
От Агритоп смело заявяват, че ще продължават да работят с висок професионализъм с клиентите си, предлагайки им  комплексни решения, гарантиращи висока рентабилност.
 

Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»