Новини

Оползотворяване на оборския тор – добавена стойност към земеделското стопанство
Оползотворяване на оборския тор – добавена стойност към земеделското стопанство
05.07.2018 г.

Все по-категорично става твърдението, че модерното земеделие и животновъдството вървят ръка за ръка. Торенето с  естествен оборски тор и компост на обработваемите площи е превъзходен органичен подобрител на почвата, допринасящ добавена стойност към земеделското стопанство.
Ако за 10 поредни години почвата не се обогатява с естествен тор, органичните съставки в нея ще бъдат напълно изчерпани. Оптималното оползотворяване на естествения оборски тор означава адекватно подбиране и разпръскване на естествените торове с подходяща техника.
Фирма АГРИТОП, официален представител на JOSKIN за България, предлага цистерни, ремаркетата и торовнасящи инструменти за оползотворяването на тора от фермите за екологично чисто, и в същото време икономически изгодно приложение. Дългосрочните инвестиции с цел рационалната употреба на естествените торове е неразделна част от мениджмънта на съвременния фермер.
Ремаркетата за сух тор JOSKIN са с уникална концепция - разпръскваща система за равномерно и широко разпръскване и  сваляема секция с шнековете, позволяваща ремаркетата да се използват и за транспорт на различни материали.

Гамата Цистерни за течен тор на JOSKIN се състои от над 70 вида базови модификации с множество приложения. Те са с капацитет от 2.490 до 32.000 литра. JOSKIN разполага със собствено звено за поцинковане, което е едно от най модерните в Европа. То осигурява висококачествено пълно горещо галванизиране и дава надеждна защита на материалите срещу корозия, като така предпазва и околната среда.
Едни от най – големите предимства на машините JOSKIN са отличното съотношение съотношение качество/тегло. Транспортните ремаркета на JOSKIN са произведени изцяло от висококачествена стомана, което води до намаляване на теглото на машината и пестене на разходи и гориво.
 
JOSKIN предлагат и решения, които отговарят на нуждите и изискванията на модерните стопанства за наторяване с течен оборски тор в основата на растенията, близо до корена, без да се наслага върху листната маса (важно за тревния и царевичния силаж). Тороразпръскващите крилатки, пасбищните инжектори и торовнасящите култиватори JOSKIN са гарант за ефективно торовнасяне.
КАКВИ СА ПОЗИТЕ ОТ ТОРЕНЕТО С ОБОРСКИ ТОР?
Естественият оборски тор подобрява състава на почвата и я обогатява. Основните, и главно органичните стойности на естествения оборски тор при торене поддържат почвата плодородна и намаляват рисковете от замърсяване.Подхранващите свойства и стойности на естествения оборски тор са същите като на минералните торове, що се отнася до подхранващите елементи (Р – К – Са – Mg и олигоелементи).
Естественият оборски тор, превъзходен органичен подобрител на почвата. Според съдържанието на органични вещества, произхода и покриващите свойства, някои видове естествен оборски тор се считат за истински органични подобрители на почвата.
Минералните азотни съединения в естествения оборски тор имат същите качества като минералните азотни съединения в изкуствените минерални торове. Източникът на органични азотни съединения са микроорганизмите в чревния тракт, несмилаемите протеини и сламата използвана за постелка.

От агрономическа гледна точка ползите от използването на оборския тор са:  
• поддържане и дори подобрение на структурния и химическия състав на почвата, както и
увеличаване съдържанието на органичните вещества
• директно снабдяване на почвата с главни и второстепенни нитратни вещества
• стимулиране на микроорганизмите в почвата

Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»