Новини

Партньори и тренери в първата българска „Академия за фермери“
Партньори и тренери в първата българска „Академия за фермери“
08.04.2016 г.

Първата българска Академия за фермери се проведе от 4 до 7 април тази година. Събитието бе официално открито в хотел Национал в гр. Сливен от кмета на общината Стефан Радев. Организатор на събитието е DLG - най-голямата фермерска организация в Германия. На официалното откриване г-н Улрих Веструп, вицепрезидент в DLG и потомствен фермер в голяма кравеферма с инсталация за биогаз и земеделско производство, поздрави партньорите на събитието за това, че дават възможност за развитие и обучение на българските фермери.
Като фирма с тясна насоченост в областта на животновъдството, предлагаща цялостни решения в оборудването на животновъдните стопанства, приехме с охота да бъдем партньори и тренери в Академията.
21 български фермери бяха участници в теоретичното и практическо обучение. Академията продължи три пълни дни, като практическите упражнения се провеждаха във модерна кравеферма на фирма ЖИМ, край Сливен, която е проектирана, изградена и оборудвана от нас.
Основните теми, които бяха обхванати по време на Академията бяха:
Организацията на работа във фермите
Повишаване здравния статус на животните
Отглеждане на телета
Грижа за боксовете
Доене и хигиена на млякото
Хранене
​По време на практическите упражнения фермерите бяха разделени на две групи, преминавайки практически през темите заложени в теоретичната част. По време на  втория ден от обучението г-н Момчил Тасков, търговски мениджър в Агритоп показа нагледно висококачествената доилна инсталация DeLaval, с която е оборудвана сливенската кравеферма. Доилната зала тип рибена кост е със отлично позициониране на кравите, с лесен достъп на дояча до вимето, с голяма сигурност и повече бързина. Този тип зали са много подходящи и за помещения с по малка- ширина, каза г-н Тасков. Доилната инсталация е оборудвана с млекомери, с които се следи за проточността на млякото (кръв в млякото) за предотвратяване на мастити. Той разясни още за вакуум системата, която отвежда млякото директно в охладителен елипсовиден млечен танк за съхранение, гарантиращ висока хигиена и запазване качеството му. Безспорно голям интерес предизвика у фермерите  автоматизирания робот за хранене на телетата Delaval, който сам дозира и приготвя млякото. Управителя на фермата го нарече „нашата гордост“, снижил до нула стомашно-чревните разстройства при телетата.
В последния ден от Академията фермерите имаха възможността да дадат обратна информация за обучението. Повечето от тях споделиха, че за тях то е било много полезно и се радват на възможността за обмяна на опит, и ще работят в посока подобряване на организация на работния процес, подобряване качество и хигиената на млякото, определяне на проблемните крави, определяне качеството на силажа.
В края на обуението г-н Улрих Веструп благодари на фирма „Жим“ за това, че са предоствили фермата си практическите занимания и ги похвалиха, като оцениха кравефермата много високо.
“ Благодарим на Момчил Тасков търговски мениджър във фирма Агритоп и на целия екип на фирмата за това фермата ни сега да е в този вид. Благодарение на техните професионални съвети и напътствия нашата кравеферма днес може да бъде за пример и дори база за обучение“.
Участниците в Академията получиха DLG сертификати за преминали обучението.


Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»