Новини

Регулярни посещения, постоянство и надграждане създават ефективност във фермата
Регулярни посещения, постоянство и надграждане създават ефективност във фермата
19.06.2018 г.

В края на миналата седмица екип на фирма „Агритоп“ заедно със своя немски партньор Томас Фритше посетиха ферма за отглеждане на месодайни породи говеда в с. Ковачица, обл. Монтана.
Това посещение е част рутинната дейност на „Агритоп“, включваща регулярни посещения на стопанствата проектирани и оборудвани от фирмата. По време на посещението се извърши оглед на новоизграждащия се обор за угояване на мъжки телета. Технологията по проекта е изцяло немска, разработена от „Агритоп“ съвместно с немския консултант Томас Фритше.
Новостроящият се обор е с покрив от изцяло дървена конструкция. Много използвана технология във фермите за отглеждане на месодайни говеда в цяла Западна Европа. Предимствата се изразяват в естествената среда, която създава дървото и намалената до минимум поддръжка на фермите, практически не може да корозира или гние, само може да се почиства през годините. Дървото има предимство пред какъвто и да е метал, дори и поцинкован. Дървесината има 3 до 5 пъти по-дълъг живот в силната на амоняк и киселини среда. Дори само столиците да са от дървесина, също е важно, тъй като над 85% от амонякът в сградите преминава (или застоява) под покрива.
 „Вече над 10 години работим с фирма Агритоп. Повтарям се, защото това е ключово! Най-важното нещо при изграждането на ефективни решения е постоянството. Благодарение на тази дългогодишна съвместна работа успяваме да се срещнем с клиентите, с които вече сме работили и да надградим идеите им.  По време на тези регулярни посещения на ферми, клиенти на фирма Агритоп, се наблюдава как работи и функционира стопанството, така че да можем да оказваме навременна подкрепа, ако има нужда от такава.  Обсъждаме проекти, скицираме, чертаем и изготвяме планове на място. Нашата основна цел е да намерим ефективните решения за конкретното стопанство и условия“, каза Томас Фритше по време на срещата.
Надграждането и развитието в месодайната ферма в с. Ковачица не спира. В модерните обори вече има изцяло ново стадо от световно известната френска порода Блонд Акитен. Тази порода се характеризира с висока усвояемост на фуражите, отличен дневен прираст, отлично трупно качество и висок рандеман.
Екипът от експерти разгледа и новото пасище в стопанството, което в края на миналата година по покана на фирма Агритоп беше посетено от Мартин Холм, председател на Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда с централа в град Бремен, Германия. Тогава той даде насоки за проектиране на съоръжения за управление на пасищно отглеждане. Пасището е оградено с електрическа ограда, засято и оборудвано с пасищни термопоилки с поплавък за външен монтаж и защита срещу замръзване от изолационен материал. Поилките запазват отлично температурата на водата, предотвратяват  замръзването през  зимата и затоплянето през лятото. Поддържат водата през зимата с температура 3-5°С и през лятото 10-12°С. Поилките са с предпазни топки от висококачествен полиуретанов материал.

Актуални промоции

'
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN
СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ за ограничено количество товарачи WEIDEMANN

Взползвайте се от ненадминатото качество на Weidemann САМО СЕГА! На СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!!! Пром...

повече»
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК
Ново ремарке JOSKIN на СУПЕР ЦЕНА и ПОДАРЪК

Поръчайте сега  JOSKIN Tetra-CAP на ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ Агритоп ЕООД Ви...

повече»