Новини

Златен медал на АГРА 2024 за сеносъбирачите на SIP - AIR Pick-up
15.03.2024 г.

Сеносъбирачът SIP AIR 350F на словенската компания SIP спечели златен медал в конкурса за иновации в категорията "Машини и инсталации за животновъдството" на тазгодишното издание на Международния панаир за селско стопанство АГРА в Пловдив. Иновативните подбиращи сеносъбирачи AIR Pick-up се отличават с комбинацията си от 7 патентовани технологии, висока производителност, ефикасност и качество на работа, което я прави предпочитан избор за стопани, търсещи надеждно решение за прибиране на висококачествен фураж без навлизането на почва, камъни и пясък във фуража...

повече»
АГРИТОП - ексклузивен дилър на словенския производител на  косачки, сенообръщачи и сеносъбирачи SIP
21.11.2023 г.

Агритоп е официален представител на фирма SIP - експерт в технологиите за косачки, сенообръщачи и сеносъбирачи с визия, която ги е превърнала във водещ специалист в системите за косене и прибиране на реколта от пасищата.

Това партньорство дава възможност на фирма Агритоп да допълни продуктовото си портфолио и да затвърди подхода си, предлагайки всичко от една ръка на българските животновъди.
Визата на Агритоп е да предлага решения за устойчиво животновъдство, предлагайки само и единствено висококачествено оборудване. В намирането на правилните решения те сътрудничат с много световно признати марки в сектора.
SIP е словенски производител на селскостопанска техника с повече от 65 години традиции. Машините от „зелена линя“ се отличават със  своята лесна употреба, уникално здрав дизайн и иновативни решения. 
 

повече»
Товарачите Weidemann с дизелови двигатели ще бъдат съвместими с HVO от 2024 г.
16.11.2023 г.

Въпросът за HVO (хидрогенерирано растително масло) е навсякъде - търсенето на достъпни алтернативи на изкопаемите горива е от особена социална значимост в международен план. Ползите от използването на HVO са ясни: възможно е да се намалят емисиите на въглерод с около 90% в сравнение с използването на дизелово гориво. Това води и до ясно намаляване на емисиите на твърди частици. При това производителността на машините е почти същата в сравнение с дизеловото гориво...

повече»
Агритоп взе участие във форума
05.10.2023 г.

Пред земеделски производители, представители на хранителния бизнес, на държавата и експерти на банка ОББ Николай Стефчов, собственик на Агритоп представи „Ефективни практики за устойчиво и екологично животновъдство“

Събитието е организирано от 24 часа и ОББ беше първия експертен форум по проекта „за устойчиво бъдеще“
 
„Ние, екипът на Агритоп, предоставяме решения за устойчив модел на управление на животновъдна ферма вече 20 години.
За да бъде устойчива фермата  трябва още при планирането да се вземе предвид, че тя е система от хора, животни, машини и околна среда, това е едно производствено предприятие.

Ние знаем как една ферма да бъде устойчива, а още по-важно е, че имаме умението и опита да адаптираме тези решения към животновъдните ферми у нас!“
, каза Николай Стефчов на форума.
В контекстът на устойчивото управление в животновъдството и екологичните изисквания въвеждани от ЕК Агритоп поставиха акцент на управлението на оборския тор като ключов елемент при едно ефективно производство, също и при опазването на околната среда.
НАМАЛЯВАНЕТО НА ЕМИСИИТЕ НА АМОНЯК ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ОЩЕ ОТ ПОМЕЩЕНИЯТА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ!

повече»
Немска награда за иновации за новият електрически товарач Weidemann 1190e
14.07.2023 г.

"Съветът по дизайн" се отличава с продуктите, технологиите и услугите на Германската награда за иновации, който поема в нови, иновативни насоки и предоставя решения, коитоа са подчертани от тяхната добавена стойност за потребителя, бизнеса и околната среда. Във всички индустрии, на всички нива, тези оформящи бъдещето иновации са възможни...

повече»
Награда за иновации за новият електрически телехендлер Т4512е
14.07.2023 г.

Независимото жури от експерти присъди престижните награди "Equitana Innovation Awards 2023" в събота, 11 март 2023г. Бяха връченио награди за 11 изключителни продуктови иновации в четири различни категории, свързани с професионалното оборудване на конния бизнес и оборудване за коне и ездачи. Журито присъди и специална награда в категория "Сгради и технологии"...

повече»
DeLaval пусна на пазара нов автономен робот за хранене
13.04.2023 г.

Гамата от роботи на DeLaval се разшири, благодарение на автономния робот за раздаване на фураж - OptiWagon.

Храненето е един от най-големите разходи в млечните ферми и освен това е най-трудоемката дейност след доенето. DeLaval пусна на пазара новия робот като модул в своето цялостно решение за автоматизирано хранене - DeLaval Optimat™. Това цялостно решение за хранене осигурява всичко - от претеглянето, нарязането и смесването до доставянето на фуража до хранителната пътека.

повече»
Новият 9-метров товарач Weidemann T9535
12.12.2022 г.

Перфектна всестранна видимост с Weidemann T9535.

Към момента Weidemann предлага два 7-метрови модела с товароносимост 3,5 и 4,2 тона в класа на големите телескопични товарачи. Тази серия ще се допълни от 9-метров телескопичен товарач с полезен товар от 3,5 тона...

повече»
Нашият бестселър вече и електрически
09.12.2022 г.

Телескопиченият товарач Weidemann T4512e с литиево-йонна батерия.
 

За тези, които биха искали да избегнат емисии на CO2, шум и частици сажди в сградите и по време на работа, могат да използват напълно електрическия T4512e от Weidemann без никакви емисии и с ясно намалено количество шум.
В селското стопанство и коневъдството операторът и животните са защитени едновременно. В резултат на това има и специфични аспекти и предимства при използване на машините в общинския сектор, например във вътрешноградските екологични зони, както и в хотелиерството, търговията и индустрията, работата без емисии и с намален шум също играе все по-важна роля.

повече»
Новият Weidemann T7042 - Повече мощ и по-големи височини, отново в компактни размери и типичната маневреност на бранда
04.11.2022 г.

Филип Лебрен, фермер в Гратот, Франция, който има повече от 30 години опит в работа с товарачи, тества новият модел телескопичен товарач Weidemann T7042 в продължение на 10 дни и описва неговите впечатления.

Доскоро гамата на Weidemann беше ограничена до модели, повдигащи максимум на 6 метра височина, сега вече немската марка се насочва към основния пазар с...

повече»
Електрически, без емисии и иновативен както винаги - Weidemann 1190e
12.10.2022 г.

Новият напълно електрически Weidemann Hoftrac 1190e с литиево-йонна батерия.

Weidemann създадоха втори модел товарач с електрическо задвижване. Моделът 1190е от компактната серия Hoftrac позволява да се работи без никакви въглеродни емисии и със значително намаляване на шума.
Компактният, изцяло електрически задвижван челен товарач вече има традиция във Weidemann: 

повече»
1260LP – реинтерпретация на класиката на Weidemann!
12.09.2022 г.

При Weidemann обозначението LP означава ниска позиция. Това е дългогодишна традиция в компанията и означава, че челният товарач има по-ниска височина и нисък център на тежестта - функции, които позволяват на машините да премине през височина по-малка от 2 метра, без водачът да се налага да сгъва горния предпазител. От друга страна, 1260LP има подобрена стабилност, което го прави непобедим, когато става въпрос за справяне с тежки товари. Всички тези предимства са напълно запазени при преработването на 1260LP, а освен това, всички характеристики на машината са оптимизирани, за да отговарят на различните приложения:

повече»
Weidemann с два нови модела товарачи в клас 7 метра
12.09.2022 г.

Перфектна всестранна видимост с Weidemann T7035 и T7042

Допълнението към гамата на Weidemann се насочва към класа на 7-метровите телескопични товарачи. Фокусът на оперативните задачи за тези машини е върху обработката на тежки материали, подреждане на голяма височина, добър обсег и постоянна дейност. Два модела Weidemann постигат 7 метра височина на повдигане: Новите Т7035 и Т7042 предлагат полезен товар съответно от 3,5 и 4,2 тона. Новите модели предоставят на клиентите много нови функции и опционално оборудване за приспособяване на машината към работните им изисквания.
Основните характеристики на новите телескопични товарачи Т3035 и Т7042:
 

повече»
Как да намалим нивото на бактерии в млякото?
09.09.2022 г.

Има три области, в които грешките могат да доведат до високи нива на бактерии. Вие и Вашите работници можете да наблюдавате тези области сами и да вземете превантивни мерки.

Проблемите в тези различни рискови зони могат да доведат до наличие на различни бактериални групи в резервоара. Изпращането на проби от резервоара за охлаждане и съхранение на млякото ще покаже какви бактериални групи присъстват там и ще помогне да се определи върху кои рискови фактори да се съсредоточите.

За да избегнете влошаване на качеството на млякото, съсредоточете се върху следните шест области на управление:

повече»
Кой е най-ефективният метод за съхранение и хомогенизиране на оборски тор?
11.08.2022 г.

Компонентите на оборския тор го правят богат ресурс с огромна стойност. Високата стойност на естествения тор е намерена в неговите хранителни вещества, азот, фосфор, калий, в органичната материя и енергийния потенциал.
Неговите съставни части се използват като ресурс за земеделието за подобряване на качеството на почвата.
 
Не случайно все повече модерното земеделие се обръща към този екологичен и по-евтин начин за наторяване. А с драстичното нарастване на цените на изкуствените торове, оборският тор все повече придобива статут на  „кафявото“ злато за фермерите!
 
​И с основателна причината за това – той е богат природен ресурс, с невероятен потенциал за наторяване, който позволява да се увеличи добивът на обработваемите площи и пасищата и то с намалени разходи.

повече»
Силажиране във ферма Осиковица с Budissa bag RT 5000 кампания 2021
13.05.2022 г.

Фирма Ейкон Агро от три години силажират само в полиетиленови чували с технологията на немския производител Budissa BAG. Във тяхното стопанство работи машина модел RT5000, а в процеса по силажиране се разчита много и на телескопичния товарач  Weidemann 3070Т.

Васил, брат му Здравко и техния баща са спокойни за силажа за изхранването на животните.
"С Budissa BAG съхраняваме освен царевичен силаж и бирена каша, всичко е перфектно. Много сме доволни. Супер лесно и бързо протича силажирането - спестяваш и от строителство на силажни ями, и от машини за утъпкване. А и най-вече нямаме и грам развален и изхвърлен силаж! Благодарение на Агритоп получихме гъвкав и рентабилен начин за консервиране и съхранението на силажа.

 

повече»
Oптимизиране на климата в животновъдната ферма. Как да бъде рентабилни и ефективно?
11.05.2022 г.

​Да се осигури оптимален климат и светлина за оборно отглежданите животни са едни от най-важните неща в управлението на фермите.
Отварянето на страничните стени на сградите е най-доброто решение, което все по-често се практикува и у нас. Ако преди 10  и повече години ветрозащитните щори, монтирани на сградите, в които се отглеждат животни бяха новост и на тях се гледаше като на ненужен лукс, то днес е жизнена необходимост за ефективното животновъдство, която вече се  прилага в почти всяка българска ферма.
Но как да сте сигурни, че инвестицията, която правите за оптимизиране на климата за Вашите животни, е рентабилна и наистина ефективна?

повече»
15 години BUDISSA BAG на българския пазар
04.05.2022 г.

BUDISSA BAG икономичното решение за съхранение на фураж и зърно в полиетиленови чували

Агритоп предлага на българския пазар висококачествената технология за съхранение на зърно и силаж в чували на немския производител BUDISSA BAG повече от 15 години.
 
Чувалите BUDISSA BAG се произвеждат от най-висококачествени гранули (за производството им се използва само първична суровина), със строго контролирани качествени и технически параметри, които са важни за използването на ръкавите в технологията за съхранение на фураж и зърно. Най-високото качество на полиетиленовите ръкави е приоритет за немския производител. Това също е гаранция за нашите клиенти, че техният силаж или зърно са съхранени перфектно и без никакви загуби.

повече»
Участие на Агритоп в Деня на кариерата в Аграрен Университет Пловдив
27.04.2022 г.

По покана на Аграрен Университет Пловдив участвахме в организирания от тях "Ден на кариерата".
Управителя на Агритоп Николай Стефчов представи пред студентите дейността на фирмата и стажантските ни програми.


 

повече»
​Изграждане на вкопани лагуни от Агритоп
15.10.2021 г.

Рентабилно решение за съхранение на торова маса. Възможно приложение и за месодайно животновъдство! 

Агритоп изгражда лагуни с максимална степен на хидроизолация при съхранението на торовата маса, за да се гарантира опазването на околната среда.
Висококачествените материали, които използваме гарантират: 

повече»
Шведска доилна зала DeLaval заменя досегашното ръчно доене в семейна овцеферма в гр. Кнежа
23.06.2021 г.

Бюджетно решение от Агритоп с широк диапазон на употреба 

​В стопанството на ЕТ Митко Боев отглеждат 189 млечни овце и тяхното поголовие. През лятото животните се отглеждат изцяло на паша в полегатите поляни покрай река Гостиля. Животните във фермата се доят два пъти на ден и досега само на ръка, вече този процес се извършва удобно и ефективно с доилна зала DeLaval.
Доилната инсталация внедрена от Агритоп позволява употреба от широк диапазон фермери. Подходяща е както за ферми с 200 животни, така и за стопанства с до 500 животни.
Ето какво споделя Валентин Александров, отговорник база гр. Кнежа:

повече»
DeLaval разширява фермата си с нови свръхмодерни сгради
10.05.2021 г.

Hamra Farm, фермата на DeLaval е разположена на красив хълм близо до централата на DeLaval, южно от Стокхолм, Швеция. „Фермата е в основата на DeLaval. Ние непрекъснато се опитваме да намерим нови и подобрени начини, за да помагаме на нашите фермери да управляват по-устойчиви млечни ферми с нови и по-добри решения и нашата ферма е важна част от тази работа.
Ние също сме фермери и Hamra Farm е сред най-продуктивните млечни ферми в Швеция със среден добив от 12 100 кг мляко на година от крава “, казва Ларс Йохансон, корпоративни комуникации и устойчиво развитие.

повече»
Готови ли сте да увеличите ефективността на органичните торове?
19.04.2021 г.

Оборският тор - Kафявото злато на фермерите!
Опазване на околната среда и максимално оползотворяване на естествените му свойства.

По-рано считана за обикновен отпадък, оборският тор постепенно придобива статут на кафяво злато сред фермерите. И с основателна причина: това е богат природен ресурс, с невероятен потенциал за наторяване, който позволява да се увеличи добивът на пасищата и обработваемите площи и то с намалени разходи. Разпръскването му обаче изисква използването на подходящо оборудване, с което да се запази максимално естествените свойства на суспензията (органични вещества, азот, фосфор, луга, магнезий и др.), като ги разпределя равномерно. 

повече»
Следващото поколение на успешния компактен телескопичен товарач Weidemann Т4512
25.03.2021 г.

През 2010 г. Weidemann беше един от първите производители, който пуска на пазара малък компактен телескопичен товарач.
„Тогава нашите конкуренти ни питаха какво искаме да променим с тази малка играчка“, казва с усмивка търговският директор Бернд Апфелбек
„През следващите години машината запълни истинска пазарна ниша и през последните 10 години се превърна в един от най-големите ни бестселъри в нашата разнообразна продуктова гама. 

повече»
Знаете ли как да съхраните силажа евтино и качествено?
24.03.2021 г.

Доверете се на BUDISSA BAGGER® - ефективна, гъвкава и екологична система
Навсякъде по света фермерите имат нужда да съхраняват своите фуражи. С нарастване на нуждата за оптимизиране разходите и по-ефикасно изхранване на животните, както и по-големите амбиции на Европа за едно “по-зелено” земеделие, фермерите започнаха да търсят все по-икономически ефективни, гъвкави и екологични решения дори и при съхранението на фуража.

​BUDISSA BAG предлага на българския пазар такова решение. Компанията, базирана в Германия, предлага най-модерната технология за консервиране и съхранение на силаж в полиетиленови чували

повече»
Проектирането на ферми с Агритоп е решение за днес, за утре и за бъдещето
15.03.2021 г.

​„Хуманното отношение към животните, количеството и качеството на крайния продукт (месо/мляко) и оползотворяване на оборския тор са сред най-важните аспекти при планирането на устойчива и модерна ферма. Решенията, които Агритоп предлага са рентабилни и възвръщаеми, защото работят безупречно години наред не само за ден, два или година.“
 

повече»
Централният офис на фирма Агритоп е на нов адрес
01.02.2021 г.

Уважаеми клиенти и партньори,

От днес 1 феврувари 2021 г. централният офис на фирма Агритоп ЕООД е на нов адрес: гр. София 1582, ул. Хайделберг № 2, вх. Б.

Натиснете тук за да видите на картата

Тел.:02/971 26 20
Факс:02/971 26 21
GSM:   0887702714
E-mail: info@agritop-bg.com

повече»
Как да намалим мастита и повишим млеконадоя в стадото?
13.01.2021 г.

Как различните практики при доене влияят на чистотата, стимулацията и състоянието на вимето на вашето стато?

Една от основните области, над които DeLaval работи е повишаването на цялостното благосъстояние на животните и увеличването на производството на мляко в млечната ферма.
 

повече»
Хуманното отношение към животните е ключово за DeLaval
30.11.2020 г.

Хуманното отношение към животните е ключово във фермата Hamra. Благосъстоянието на животните във фермата Hamra винаги е приоритет номер едно за Линда Тулин, мениджър на стадото и нейния екип. Тук тя споделя как работят за осигуряване на добро хуманно отношение към животните във фермата.

повече»
Как да увеличите млечната производителност на животните?
23.11.2020 г.

Доилната инсталация е сърцето на млечната ферма. За да се извлекат най-много ползи от технологията на доене, изборът на оборудване и доставчик е от съществено значение.
Доилната зала е най-големият актив на всяка млечна ферма. Това е машината, която вероятно ще натрупа повече работни часове на година от тракторите или товарачите в стопанството. Една 10-годишна доилна зала DeLaval е все още нова, въпреки че тя ще има повече от 18 000 работни часа при доене от 2-2,5 часа всеки ден, защото качеството в производството е безупречно.  Доилните зали DeLaval могат да се използват още толкова, дори два пъти по толкова, само с нужната поддръжка, включваща оригинални консумативи.

повече»
Инвестиции за поколения
03.09.2020 г.

Младите в животновъдството – Яман Хюсмен, управител на ферма „Караджа-ФАГ“ ООД

„С Агритоп работим от 2006 г. Съвместните ни проекти продължават и до днес, защото са коректни и ни предлагат качествени продукти“, казва управителят Яман Хюсмен.


Основната дейност на фирма „Караджа-ФАГ“ ООД е свързана със земеделие и животновъдство и датира от 1993 г. Основоположник и управител на е господин Гюнай Хюсмен. Той и съпругата му г-жа Махмуре Хюсмен са дипломирани агрономи, отдадени на селското стопанство от близо 30 години. През тези години, с неуморен труд и постоянство, г-н Хюсмен изгражда днешния модерен облик на земеделското стопанство.

 

повече»
JOSKIN BETIMAX С ТРИ НОВИ МОДЕЛА ПРЕГРАДИ
15.06.2020 г.

Нови удобни и функционални външни прегради за ремаркета BETAMAX
Новите прегради за ремаркетата за животни Joskin Betimax са насочени към комфорта и безопасността на животните ... и на фермера! Удобството и безопасността на животните са основна грижа за фермерите. Това е причината, поради която подът на ремаркета за животни JOSKIN Betimax е покрит материал против подхлъзване, задните врати се отварят по цялата ширина на ремаркето и ръбовете са заоблени. Моделът RDS е оборудван с амортисьорен теглич и система за наклон. Дори цветът на ремаркетата e съобразен 

повече»
Решения за здравето на стадото от DeLaval
03.06.2020 г.

Правилната грижа за вимето е номер едно защита срещу мастит.
DeLaval разбира, че дезинфекцията и здравето на вимето са ключови компоненти за предотвратяване на инфекциите. Висококачествените запечатки за виме водят до по-доброто им състояние - подобрява се потока на млякото при доене и се намаляват местата където застояват бактерии, което води до повече и по-качествено мляко, по-кратко време на доене и по-малко мастити.
Като лидер в сектора DeLaval разработват решения, които са ДОСТЪПНИ и СИГУРНИ за предотвъртяване на мастит.
Решенията за здраве на вимето на DeLaval са подкрепени от обширни проучвания и тествани от фермери,  гарантирайки оптимална ефективност в унищожаването на бактериите, подобряване състоянието на вимето и здравето на животните. Асортиментът от запечатки DeLaval се произвежда по модерни технологии.​

повече»
Умни решения - Мобилни текстилни прегради за насипни материали
29.05.2020 г.

Мобилни текстилни стени за съхранение и разделяне на складове за земеделски култури

Мобилните стени за насипни материали TexWall са специално разработена концепция, с която можете да увеличите площите си за съхранение.

Отлична защита на вашата продукция, удобни и ефективни с неограничени възможности за монтаж в наличните пространства и според Вашите необходимости

повече»
Два модела Weidemann на ПО-НИСКА цена
07.05.2020 г.

Моделите Weidemann Т4512 и Т5522 са перфектна комбинация от здравина, мощ и огромен производствен капацитет.
Със специалното ни предложение можете да оборудвате стопанството си с товарач с
НАЙ-ВИСОКО КАЧЕСТВО на СУПЕР ЦЕНА. *Промоцията важи за определен брой машини от лимитирана серия на производителя. 
Не случайно подбрахме за Вас тези два модела, защото Т4512 и Т5522 са с изключителна компактност, те са мултифункционални и много маневрени. Това ги прави така подходящи и използвани в българските ферми. А ниските експлоатационни разходи и икономията на гориво ви гарантират отлична инвестиция с висока възвръщаемост.

повече»
ВСЯКА ФЕРМА СЕ НУЖДАЕ ОТ WEIDEMANN
04.05.2020 г.

ЗАЩОТО WEIDEMANN Е НАЙ-ЦЕННИЯТ РАБОТНИК

МАШИНИ НА МЕСЕЦА -
WEIDEMANN T4512 и WEIDEMANN T5522 на ПО-НИСКА ЦЕНА

Изборът при покупка на товарачи трябва да е добре обмислен, защото тази машина заема много важна роля в животновъдната ферма. Задачите като хранене, транспортиране на бали, почистването на оборите и на инфраструктурата, настилането на легловите зони, пълнене на фуражораздаващите машини, транспортиране на различни стоки във фермата и много други се изпълняват ежедневно от товарача.
Затова трябва да се купуват продуктивни и здрави машина. Здравината, икономичността и мултифункционалността на товарачите Weidemann гарантират това. Един товарач Weidemann спестява труда на пет работника.

повече»
ЗАЩО И КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ ПАСИЩАТА?
02.04.2020 г.

Производството на качествен фураж трябва да отговаря  на много фактори: да съчетава фуражната стойност, вкусовите качества и степента на храносмилане с нуждите на животните, като същевременно отговаря на изискванията за рентабилност. Намирането на този баланс изисква прилагане на подходящи селскостопански практики
1. Много важно е да се използват аератори за обработка на пасища в началото на сезона и малко след края на пашата. Лекото и повърхностно аериране на почвата може да е много печелившо. Нещо повече при дъждовно и влажно време ефективността на аератора се повишава и спомага за проникване на росата при по-сухите периоди.

повече»
Weidemann за общини и индустрия
16.03.2020 г.

Освен, че са специално проектирани за земеделие и животновъдство Weidemann са много използвани и за работа в общините от много години.
Техните основни характеристики - компактност, маневреност и икономичност ги правят така подходящи и за това.

Перфектната комбинация между  оператора, машината и работния инструмент е също основен приоритет на Weidemann за общинските служби. Продуктова гама за индустрия и общини се състои от голям избор работни инструменти за всяка една дейност, като Ви се гарантира лесна, безопасна и в същото време икономична работа.

повече»
Очаквайте скоро - новият 7-метров телехендлер от Weidemann!
09.03.2020 г.

Развитието на 7-метровия телехендлер Weidemann напредва и вълнението расте.

През есента на 2020 г.  Weidemann ще представи новия и изключителен 7-метров телехенделер.

Очакваме с нетърпение тази впечатляваща машина

 

повече»
Бизнес в животновъдството
15.01.2020 г.

Самет Басри разказва парньорството си с Агритоп и работата във фермата

„В обора цялото оборудване е от Агритоп – гумени матраци за легла, делители, тилна тръба по хранителния фронт, система за почистване на тора и чесалки. По това оборудване за 10 години не съм променял или поправял нищо. Това мога да нарека възвръщаемост на инвестицията. В момента изграждаме нов обор отново с тях!“, Самет Басри, управител на „Екани” АД 
 

 

повече»
WEIDEMANN T4512 – Много мощ в компактни размери
14.01.2020 г.

WEIDEMANN – ВИНАГИ НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ 

Този модел е оборудван със супер икономичен двигател Yanmar 29,6 kW / 31 к.с., а версията с по-голяма мощност е с двигател 40 к.с. Неговият компактен размер и екстремно малкият вътрешен радиус при завиване - 821 мм  го правят особено подходящ за работа в закритите части на кравеферми, овцеферми, птицеферми, конеферми и свинеферми.
WEIDEMANN T4512 е широк само 1,56 м. и висок 2,0 м.

повече»
WEIDEMANN T6027 - Отличен избор от най-висок клас за големи и средни животновъдни и земеделски стопанства
13.01.2020 г.

Weidemann Т6027 e с 2,5-литров, 4-цилиндров двигател Kohler с мощност 75 к.с., отговарящ на най-новите технологии и стандарти за вредни емисии Т4. Тази компактна машина постига товароподемност близо 3 тона на височина от 6 метра.

повече»
Weidemann T5522 - Достъпната ефективност
07.01.2020 г.

Телехендлерът Т5522 по-голямата версия на Т4512. Той може да повдигне 2,2 тона на височина от 5,50 метра, въпреки това габаритните му размери са супер компактни. Той е с дължина 3,7 метра (без прикачени инструмент), широчина 1,8 метра и е висок само 1,95 метра.
 

повече»
WEIDEMANN 1140 - Фермерският товарач
03.01.2020 г.

КОМПАКТНИ ТОВАРАЧИ WEIDEMANN - ИКОНОМИЧНИ, МАНЕВРЕНИ И МНОГО ЕФЕКТИВНИ

1140 е най-малкият модел от продуктовата гама на Weidemann. Моделите от серията Hoftrac Weidemann са най-икономичните, най-компактните и най-маневрените в своя клас! Той е широк само 85 см, а предпазните рамки на кабината може само с няколко движения да се свалят и 1140 става достъпен навсякъде с височина само 1,70 м.

повече»
Widemann затвърждава позиции и в тежката категория
27.12.2019 г.

Widemann разшири серията 90 с  два нови модела.
 
По време на Agritechnica 2019 Weidemann представи два нови модела от мощната 90-серия. В допълнение към колесният товарач 9080, който вече се предлага на пазара, серията е разширена с новия 9580 с чупещо рамо и 9580Т с телескопично рамо.
9580 се разглежда като разширение на модела 9080. Widemann 9580 е оборудван с двигател Deutz TCD 4.1 S5 (115 kW / 156 к.с.). 

повече»
Семейна ферма работи с DeLaval и повишава производителността
30.09.2019 г.

"С доилната инсталация DeLaval 2х4 започнахме да доим повече мляко, намалихме много времето на доене и разходите за труд"
В семейната кравеферма в плевенското село Милковица доят с DeLaval и произвеждат млечни продукти от 100% чисто и качествено краве мляко. Фермата на семейство Плоскови е с почти 20-годишна история. Фермерството е основната им дейност, днес вече стадото им е от 80 крави и 40 телета. Използват доилна инсталация DeLaval тип Рибена кост 2х4 и произвеждат млечни продукти 100% чисто и качествено краве мляко.

повече»
Оборудване за производство и съхранение на зърно и фуражи от Агритоп
10.09.2019 г.

​Фирма Агритоп съвместно с експерти от немската фирма RIELA извършиха проектиране и доставка на следжътвено оборудване за нуждите на месодайна ферма край Ботевград.
Силозите са изработени от ламарина с цинково покритие и са подходящи за съхранение на всички насипни фуражи и шрот, зърнени култури, царевица, рапица, бобови култури, стоково или посевно зърно.  Оборудването за съхранение на фуражи е с елеватори, зърнопочистваща машина, аериращ вентилатор и индивидуално модулно разтоварище.

повече»
Нова ефективна трансмисия от Weidemann - Power Drive 370
10.09.2019 г.

Иновативното задвижване Power Drive 370 е безстепенна хидростатична скоростна кутия, която постига по-високи теглителни сили и скорости на движение, като запазва всички предимства на предишните задвижващи системи по отношение на компактност,  комфортът на оператора и икономичното използване на енергията. Също така повишава и здравината и облекчава обслужването и разходите за целия задвижващ механизъм.
 
 

повече»
DELAVAL помага на млекопроизводителите с дългогодишна история от иновации
10.09.2019 г.

За DeLaval научните изследвания и иновациите са от основно значение за постоянния успех на млекопроизводителите. С близо 1800 патента и над 320 изобретения DeLaval има задължение като лидер на пазара да допринася за по-ефективни и устойчиви практики на доене с цел да помогнат на земеделските производители в ежедневните им предизвикателства. И те се справят отлично с това, като помагат на фермерите да бъдат по-печеливши и ефективни, като ги държат на челно място в хуманното отношение, производството на мляко и безопасността на храните.

повече»
Прикачна дискова косачка KONGSKILDE от Агритоп за нуждите на пловдивска кравеферма
10.09.2019 г.

Екип на АГРИТОП и технически лица от фирмата производител присъстваха на пускането в експлоатация на прикачна дискова косачка KONGSKILDE. Тя е с кондиционер с валяци и лентов колектор за събиране на два откоса с потенциометър за регулиране скоростта на лентата.
При косене на първия откос - колекторът е вдигнат. При косене на втория откос - колекторът е в работна позиция и хвърля втория откос върху първия. Прикачната дискова косачка KONGSKILDE GMТ 3205 L гарантира отлично качество на работа при висока скорост, което осигурява повишен капацитет.

повече»
WEIDEMANN е изборът за товарачи на Йордан Еринин
09.09.2019 г.

Търсихме машини, които да са здрави, заради агресивната среда, в която работят. Да са бързи и маневрени, за да извършваме бързо eжедневните процеси. Да са компактни, за да можем да ги ползваме вътре при животните. Всичко това намерихме в товарачите Weidemann, а те се оказаха и много икономични. Наистина са машини създадени само за работа, без да мислиш за нищо друго. Това разказа Йордан Еринин, който развива строителна и селскостопанска дейност в курортния град Банско.
 

повече»
Нова генерация в силажните ремаркета - JOSKIN Silo-SPACE 2
27.08.2019 г.

JOSKIN, лидерът в производството на транспортни ремаркета и цистерни представи яркия нов модел Silo-SPACE 2 за първи път на Agritechnica 2019.

Корпусът му е направен от самоносеща се конструкция.По този начин ходовата част и тегличът са директно прикрепени към корпуса. Пониженото шаси намалява теглото и увеличава височината на каросерията с 200 мм. Следователно обемът на транспорт е по-голям.

повече»
WEIDEMANN - ТОВАРАЧИ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ФЕРМЕРИ
24.08.2019 г.

Комбинацията от високото качество на товарачите Weidemann, ненадминатата им икономичност, изборът от огромен асортимент работни инструменти и отличният следпродажбен сервиз Ви гарантира добре обмислена инвестиция с добавена стойност и дългосрочна възвращаемост.

повече»
7 ТОП Предимства на немската технология Budissa Bag
24.08.2019 г.

Какви са ползите на метода за съхранение в полиетиленови чували?

Една от основните ползи за фермерите или зърнопроизводителите е икономията на разходи при транспорт на реколтата от полето до специализираните места за съхранение на зърно или силаж.
Също така икономията на работна ръка - необходим е само един човек за обслужване на пълнещата машината. След пълненето чувалите се затварят незабавно херметически. Спестява и от машини за уплътняване на силажа при съхранението в ями, както и от инвестициите по изграждането им и консумативи за покриване и др. 7 ТОП ПРЕДИМСТВА НА BUDISSA BAG...

повече»
WEIDEMANN - най-икономичният и мултифункционален специалист във фермата
29.07.2019 г.

Комбинацията от високото качество на товарачите Weidemann, ненадминатата им икономичност, изборът от огромен асортимент работни инструменти и отличният следпродажбен сервиз Ви гарантира добре обмислена инвестиция с добавена стойност и дългосрочна възвръщаемост.
Weidemann предлага иновативни концепции и усъвършенствана продуктова гама с висока използваемост и прецизна технология. Независимо дали използвате товарачите Weidemann във ферма с нови, стари или реконструирани сгради, обширната гама от модели Ви предлага подходящата машина и правилният инструмент за всяка задача. Производството на Weidemann винаги е една крачка напред - Иновация с традиции!

 

повече»
​DLG отличава особено устойчивите на атмосферни влияния фолиа за силаж ZILL
29.05.2019 г.

За постигането на висококачествен силаж от особено значение е използването на фолио за силажни ями с отлични качества.
Перфектно качество и висока UV стабилност на фолиата Zill

DLG е сертификат за качество, работещ на принципа "тества непрекъснато". Техните тестове са с особен акцент върху UV стабилността, както и дължината на фолиото, ширината, дебелината, устойчивостта на пробиване, якост на опън, устойчивост на скъсване, устойчивост на атмосферни влияния и пропускливост на кислород. Всичко това е измерено и изследвано в продуктите за балиране и силажиране ZILL.
 

повече»
Открийте предимствата на Weidemann
20.05.2019 г.

Компактни машини с висока степен на маневреност. Weidemann - винаги най-доброто решение
Weidemann предлага компактни товарачи Hoftracs, колесни товарачи, телескопични челни товарачи, телехендлери и богата гама от работни инструменти. Weidemann е един от водещите производители на машини за земеделие, животновъдство, коневъдство, горско стопанство и дървообработване, инсталации за биогаз, общински администрации, градинарство, промишленост и търговия в цяла Европа.
 

повече»
Методът за складиране на силажа в полиетиленови чували Budissa Bag се оказа най-ефективен
18.04.2019 г.

  • Г-н Айгътов, представете дейността на фирма Еллон и по-специално проектирането и изграждането на биогаз централи?

EЛЛОН ЕООД е компания в структурата на АТАРО КЛИМА , работеща в сферата на ОВК ,метални конструкции, Соларни и Биогаз инсталации . Главната ни цел е висококачествен краен продукт на конкурентна цена. ELLON предлага на своите клиенти цялостни решения,включващи:

повече»
С пяна или без пяна?
27.03.2019 г.

Различните процедури за подготовка на вимето имат и различно въздействие върху чистотата, състоянието на кожата и млекоотдаването. Пяната за почистване на вимето е една от опциите, която определено може да се разглежда като много ефективна рутинна процедура. 

повече»
АГРИТОП със златен медал за иновация в животновъдството за STROHMATIC-SYSTEM
27.02.2019 г.

РЕВОЛЮЦИОННАТА АВТОМАТИЗИРАНА СИСТЕМА ЗА НАСТИЛАНЕ НА СЛАМЕНА ПОСТЕЛЯ SCHAUER STROHMATIC-SYSTEM ВНЕДРЕНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ ОТ АГРИТОП.

Фирма Агритоп съвместно с австрийската компания SCHAUER AGROTRONIC завърши проектирането и изграждането на уникална за нашето животновъдство автоматизирана система за разпръскване на слама в легловите зони на животните. 

повече»
Високопроизводителни машини и нови технологии от JOSKIN на EuroTier 2018
11.12.2018 г.

Селскостопанските ремаркета JOSKIN впечатлиха посетителите на EuroTier 2018 с още по-високи технологии за печелившо земеделие
Много силно впечатление направи световният лидер в производството на селскостопански ремаркета и цистерни JOSKIN по време на EuroTier 2018. Земеделието се развива, така е и с JOSKIN! Белгийският бранд представи няколко иновации и подобрения в своите машини по време на изложението. 

повече»
Ферма без мастити с качествените продукти за хигиена от DELAVAL
06.12.2018 г.

„Не винаги броя на животните определя количеството на млякото, просто трябва да доите по-ефективно.“, това кава Пол Макнамара, Мениджър доилни системи в DeLaval.
Добрите практики за хигиена при доене трябва да бъдат важна част от ежедневната програма във фермата, за да се постигнат по-високи резултати. Стимулирането на вимето чрез почистване и изсушаване увеличава добива на мляко. Подготовката на вимето с продукти, специално предназначени за тези ежедневни процедури, запазва вимето на животните здрави и в добро състояние, осигурявайки ефективно производство на мляко. 

повече»
Дни на отворени врати в животновъдни ферми пред бъдещи агро специалисти
08.11.2018 г.

На 1 ноември стартира проектът „Дни на отворени врати в животновъдни ферми“, част от „Академия 2018“, организирана от „Национален център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“, Тракийски университет, с подкрепата на фирма „Агритоп“ ЕООД.
Целта на събитието е запознаване на студентите от специалности „Аграрно инженерство“ и „Зооинженерство“ към  Аграрен Факултет „Тракийски университет“ със съвременните технологии  внедрени в български ферми.
 

повече»
​Доилни рекорди с DeLaval
02.11.2018 г.

Приключи изграждането на нов обор за майки и сухостойни крави в пловдивската ферма  ЕТ Боряна Златанова. Той е третият обор в стопанството след оборудването на първите два през 2015 г. -  за дойни крави с родилни боксове и доилна зала и обор за подрастващи животни.
Цялостното оборудване на оборите, технологичните решения за извеждане на течния тор, изграждането на силажни ями и и решения за хранене са от фирма Агритоп и предоставят един отличен начин за отглеждане на добре подбраните животни и достигане на техния производствен потенциал. 

повече»
WEIDEMANN T6027 - комбинация от компактност, маневреност и икономичност
02.11.2018 г.

За Weidemann качеството познава само един стандарт, който се вижда в края на производството на всяка една машина. Зад всеки един Weidemann стоят най-модерните производствени процеси за телехендлери и колесни товарачи в Европа. Заводът в Корбах, Германия гарантира постоянното високо качество на машините. Това води до безопасност, комфорт и икономическа ефективност.
Компактен дизайн, нисък център на тежестта, малък радиус на завиване и мощна работа - тези функции характеризират машините Weidemann. 

повече»
Висококачествени електропастири от Агритоп
27.07.2018 г.

​Всеки фермер, отлично знае, че най-ефективният и удобен метод за контрол  на добитъка е електрическата ограда. Електропастирите DeLaval са мощни, надеждни и ефективни.
Електрическата ограда не е нещо ново, но не е лесно да се изгради и поддържа ограда, която е работи отлично, при всякакви условия. Това е така, защото редица фактори могат да намалят нейната ефективност, като например: дължината на оградата, терена или количеството на растителност.

повече»
Интервю: Иван Данчев, Биофермер с. Добродан, Троян
06.07.2018 г.

Интервю:
Иван Данчев, Биофермер, с. Добродан, Троян

 
“Много съм доволен от уникалния метод на силажиране с  Budissa BAG - много бързо и без никакви загуби. Качеството на силажа е отлично. Направихме тест а качествата на силажа в немска лаборатория, резултатът ни е почти равен с най-добрия за Германия“


 

повече»
Защо и как да поддържаме пасищата?
06.07.2018 г.


Много важно е да се използват аератори за обработка на пасища в началото на сезона и малко след края на пашата. Лекото и повърхностно аериране на почвата може да е много печелившо. Нещо повече при дъждовно и влажно време ефективността на аератора се повишава и спомага за проникване на росата при по-сухите периоди.
 

повече»
Оползотворяване на оборския тор – добавена стойност към земеделското стопанство
05.07.2018 г.

Все по-категорично става твърдението, че модерното земеделие и животновъдството вървят ръка за ръка. Торенето с  естествен оборски тор и компост на обработваемите площи е превъзходен органичен подобрител на почвата, допринасящ добавена стойност към земеделското стопанство.
Ако за 10 поредни години почвата не се обогатява с естествен тор, органичните съставки в нея ще бъдат напълно изчерпани.

повече»
Регулярни посещения, постоянство и надграждане създават ефективност във фермата
19.06.2018 г.

В края на миналата седмица екип на фирма „Агритоп“, заедно със своя немски партньор Томас Фритше, посетиха ферма за отглеждане на месодайни породи говеда в с. Ковачица, обл. Монтана.
Това посещение е част рутинната дейност на „Агритоп“, включваща регулярни посещения на стопанствата проектирани и оборудвани от фирмата. По време на посещението се извърши оглед на новоизграждащия се обор за угояване на мъжки телета. 

повече»
Агритоп беше домакин на открит ден, посветен на технологии за минимални почвообработки в стопанството на Венцислав Върбанов
15.06.2018 г.

​На 13.06.2018г.  се проведе ден на отворените врати, посветен на технологии за минимални почвообработки с участието на екипа по проект „Опазване на почвите в България“. Полевите демонстрации се проведоха в  стопанството на г-н Венци Върбанов, председател на Асоциация на земеделските производители в България, а теоретичната част и дискусиите с участниците в търговския център на фирма Агритоп гр. Долни Дъбник.

повече»
Месодайна ферма в с. Ковачица - образец на най-съвременното европейско животновъдство
07.06.2018 г.

Традицията за отглеждане на специални месодайни породи говеда в България бавно се установява. Расте и броят на фермерите, които са открили потенциала на този вид животновъдство. Пример за това е животновъдния комплекс на фирма ЕТ Митко Боев. Търсейки работещи решения за условията и средата, в които работят те успяват да създадат ферма-образец, отговаряща на най-модерните тенденции за месодайно говедовъдство в Европа. 
 

повече»
​Експертът говори: Постигаме европейска продуктивност в българските ферми следвайки немските стандарти
06.06.2018 г.

Експертът говори: Постигаме европейска продуктивност в българските ферми следвайки немските стандарти
Интервю с Томас Фритсше, немски консултант по проектиране и оборудване на животновъдни стопанства
„Заедно с „Агритоп“ проектирахме и изградихме много и различни по вид животновъдни ферми, които в момента са рентабилни на пазара и продължават да се развиват. Ние правим цялостно консултиране на клиента - преди и по време на проектирането и ...
 

повече»
Създаване на подходящ климат за увеличаване на продуктивността
28.05.2018 г.

Добре вентилираните обори и създаването на хладна и комфортна обстановка в обора е много важно за кравите. Високите нива на влага, амонякът, концентрацията на прах и други налични патогени в невентилираните или слабо вентилирани обори създават лоша среда за животните. Те оказват неблагоприятно влияние върху производството на млякото и качеството му. Вентилаторите на DeLaval са идеалният начин да се достави необходимия въздушен обмен за оптимален климат.

повече»
100% оригинални части за 100% качествено доене
19.04.2018 г.

DeLaval и Агритоп проведоха съвместна среща в България

В началото на април екипът на Агритоп посрещна в търговско-сервизния си център в гр. Долни Дъбник г-н Яри Виранкоски, Вицепрезидент маркетинг и продажби в DELAVAL и г-жа Едит Гергели - Мениджър продажби за България, Унгария, Чехия, Словакия и Румъния.
По време на посещението представителите на DeLaval осъществиха много ползотворна работна среща с екипа на Агритоп. Съвместно успяха да начертаят бъдещите си планове...

повече»
Добрата хигиена във фермата Ви гарантира здрави и продуктивни животни
29.03.2018 г.

Доходите в млечните ферми са от стадото и млякото. Бъдещият успех зависи основно от храненето и доенето, за това избора на качествени доилни инсалации и консумативи увеличат ренатабилността на фермата.
Доилните зали DeLaval са висококачествени и предназначени за малки и големи стопанства.  С тях можете да подобрите качеството на доене на животните и да намалите разходите за труд. Една модерна и ефективна доилна инсталация може да увеличи приходите във фермата, като се произвежда повече, спестявайки време и работна ръка! 

повече»
СТАРТИРА НОВИЯ СЕЗОН НА ПЪТУВАЩИЯ СЕМИНАР ЗА ЖИВОТНОВЪДИ
29.01.2018 г.

СТАРТИРА НОВИЯ СЕЗОН НА ПЪТУВАЩИЯ СЕМИНАР организиран от Национален център за професионално обучение и компетентност „Америка за България“ при Тракийски университет – гр.Стара Загора.

Агритоп отново е партньор на семинара с лекция на тема "Добри практики по време на доене - 12 златни правила", по време на лекцията ще обърнем внимание на хигиената при доене, качеството на млякото, изброяване на соматичните клетки за бърз и ефикасен контрол, методи за превенция на мастит, повишаване здравното състояние на животните и увеличаване на добива на мляко. 

 

повече»
​Качествен фураж от собствено производство с оборудване от „Агритоп“
18.01.2018 г.

Фуражните кухни RIELA осигуряват висококачествени смесени фуражи и независимост при производството им
С Фуражните кухни или малките фуражни цехове RIELA можете сами да произвеждате своите качествени фуражи. Те са високо продуктивни и са подходящи за малки, средни и големи животновъдни ферми
Храненето е основна предпоставка за постигане на оптимална ефективност във фермата. Създавайки правилен фуражен баланс можете да повишите производителността на ...

повече»
​Ново измерение от Weidemann – товарачът 9080
02.01.2018 г.

Специалистът в животновъдните ферми представи по време на Agritechnica 2017 товарач в тежка категория с работно тегло 11 тона.
Weidemann представи изцяло нов колесен товарач модел 9080. Той е оборудван с мощен 4-цилиндров двигател Deutz с 156 к.с. Максималният повдигащ капацитет е до 5,3 тона, а максималната височина е 4,26 метра. Weidemann 9080 е с хидростатична трансмисия и развива до 40км/ч.
 

повече»
Николай Стефчов получи годишната награда
09.12.2017 г.

Управителят и собственик на фирма „Агритоп“ Николай Стефчов получи високото отличие Агробизнесмен на България за 2017 г. Наградата му бе връчена лично от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева по време на церемонията, която събра на 6 декември представители на изпълнителната власт, Министерство на земеделието, храните и горите, фонд "Земеделие", фермери и търговски фирми.
Годишният приз „Агробизнесмен на България” се организира от в. „Български фермер” и Медийна Група България. Това е първото и най-авторитетно отличие в бранша, връчвано от медиите, с което се удостояват  бизнесмени и фирми, постигнали безспорни успехи в аграрния сектор. 
  
 

повече»
ОТКРИВАНЕ НА НОВ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР АГРИТОП В ГРАД ДОЛНИ ДЪБНИК
10.10.2017 г.

Агритоп откри нов търговски център в Северна България. Впечатляващата сграда се намира в град Долни Дъбник, област Плевен. Фирмата напълно затвърди своите позиции на пазара с откриването на новия модерен технологичен търговски център. Откриването на новата база е свързано и с отпразнуването на 15-годишнината от създаването на фирмата.

 

повече»
Агритоп партнира отново на най-мащабното изложение за месодайно говедовъдство – СТЕКСПО 2017
01.09.2017 г.

Агритоп партнира отново на най-мащабното изложение за месодайно говедовъдство – СТЕКСПО 2017
 
Агритоп отново застава зад форума организиран от Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ), който има за цел да събере на едно място представители на всички участници във веригата на производството и реализацията на качествено телешко и говеждо месо у нас.
 

повече»
Петър Йолов: Постигнах отлични добиви с високотехнологичната система за напояване от АГРИТОП
26.07.2017 г.

Фирма „АГРО ИНВЕСТ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ се довери за напояването на царевицата изцяло на АГРИТОП. Земеделските земи на фирмата се намират се в село Мало Село, западна България. 

​„АГРО ИНВЕСТ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ обработват над 6500 дка земя, на около 700 дка от тях отглеждат царевица за зърно. Като решение за напояване на тази култура Петър Йолов, собственик на фирмата, избира поливна система Irtec. Напоителната система включва две макари, 1000 метра тръбна линия и агрегат, който може да захранва и двете макари.

повече»
​АГРИТОП организира работна среща с немски и френски експерти на терен
03.07.2017 г.

На 29 юни фирма Агритоп организира работна среща с немски и френски експерти в сферата на проектиране и оборудване на животновъдни ферми в Европа.
Срещата се проведе във ферма за отглеждане и угояване на крави и телета в с. Ковачица, Монтана, по време на която се обсъдиха темите: Автоматични системи за управление на месодайни ферми - система за измерване на тегло с компютърен модул. Софтуер, позволяващ да се наблюдават промените в теглото на животните в различните групи и тяхното поведение, с цел проследяване, планиране и прогнозиране.
Електронни устройства, четци, различни видове станоци,  пасищен мениджмънт, електропастири и др.
 

повече»
Какви са последствията от топлинния стрес и как да се справим?
24.06.2017 г.

Настъпиха летните горещини и рискът от топлинен стрес при кравите е вече факт. Топлинният стрес влошава общото състояние на животните, намалява производството на мляко и маслеността му, намалява и репродуктивността на животните. Затова фермерите трябва да знаят как да решат проблемите свързани с него.
Млечната крава, подложена на топлинен стрес, е в режим на оцеляване. Нейният прием на храна може да намалее с 35%. Засегнатите животни ще се опитват да се охладят, това означава, че те ще предпочетат да стоят прави, вместо да лежат, което, от своя страна, води до усложнения с копитата и със здравословното състояние на вимето.
Влиянието на температурата върху животното се засилва с увеличаване на влажността на въздуха. Особено опасни за кравите са комбинациите както на ниска, така и на висока температура с висока влажност. Когато температурата на въздуха надвиши 22°c, кравите започват да показват признаци на топлинен стрес. Производството на мляко може да намалее дори и при температура по-ниска от 22°c, ако кравата е изложена на топлина за дълъг период от време.
От всички фактори температурата и влажността са най-важните. Първото и най-важно нещо, което трябва да осигури сградата на една говедовъдна ферма, е именно ефективно и с минимални разходи поддържане на оптимални температура и влажност. Продуктивността на животните зависи не само от нивото и пълноценността на храненето, микроклиматът може да повлияе до 30-40 % върху продуктивността на животните.


Съвет от нашите специалистите:

повече»
Информационен семинар за животновъди от програмата на областна експертна комисия по животновъдство Бургас
16.06.2017 г.

По покана на Областна дирекция "Земеделие", фирма "Агритоп" взе участие в информационен семинар съгласно Програмата на Областна експертна комисия по животновъдство Бургас за 2017 г. Семинарът се проведе на 13 юни 2017г., в гр. Средец, в присъствие на 35 говедовъди и овцевъди от района на Община Средец.
 

повече»
​Имате ли план за превенция на топлинния стрес?
13.06.2017 г.

С наближаване на летните горещини се повишава и рискът от топлинен стрес при кравите. Топлинният стрес влошава общото състояние на животните, намалява производството на мляко и маслеността му, намалява и репродуктивността на животните. Затова фермерите трябва да знаят как да решат проблемите свързани с него.
Млечната крава, подложена на топлинен стрес, е в режим на оцеляване. Нейният прием на храна може да намалее с 35%. Засегнатите животни ще се опитват да се охладят, това означава, че те ще предпочетат да стоят прави, вместо да лежат, което, от своя страна, води до усложнения с копитата и със здравословното състояние на вимето.
Влиянието на температурата върху животното се засилва с увеличаване на влажността на въздуха. Особено опасни за кравите са комбинациите както на ниска, така и на висока температура с висока влажност. При температура 35°С и влажност на въздуха 45% кравата намалява до 15% млечна си продуктивност.
 

повече»
Консумативите на DeLaval  предлагат оптимални условия за увеличаване на млеконадоя и високо качество на млякото.
29.03.2017 г.


Осигурете си повече и по-качествено мляко  с оригиналните консумативи на DeLaval


Ако доилната инсталацията не се почиства правилно, Вие вероятно няма да успеете да го видите. Това е така защото мастните наслоявания и мазнини се натрупват на места, на които не могат да се видят. В резултат на това се увеличават бактериите, което води  до понижаване на качеството на млякото . За да се предотварти всичко това има основни правила, които тряба да се спазват.
Качественото доене зависи от добрата подготовка на вимето преди издояване:  стимулиранена вимето за максимално издояване,  висок поток на млякото, бързо издояване и защитата му чрез правилно съхранение.
 

повече»
JOSKIN VOLUMETRA е „Машина на годината за 2017“
22.03.2017 г.

JOSKIN спечели престижната награда „Машина на годината за 2017“ на SIMA. Цистерната за течен тор JOSKIN Volumetra спечели престижната награда „Машина на годината за 2017“ на изложението SIMA, което се проведе в Париж.

Самоносеща структура

Този танкер с капацитет до 26,000 л. е със самоносеща структура и иновативни характеристики, проектиран е с намалено до минимум собствено тегло и адаптиран за работа с всякакви инструменти за разпръскване на течен тор.

Този модел може да изпомпва от много дълбоки ями, като системата на изпомпване е напълно интегрирана с цел запазване на компактните размери като цяло.

повече»
Златен медал за иновации и комплексни решения за животновъди от  Агритоп на АГРА 2017
27.02.2017 г.

Агритоп представя комплексни решения за животновъдни ферми с акцент към овцевъдите на Агра 2017
 
За поредна година Агритоп предложи комплексни и иновативни решения на българските животновъди. На международното изложение АГРА, компанията представя продукти и услуги, работещи изцяло за фермерите и техните нужди. Тази година акцентът на щанда на Агритоп са цялостните концепции за овцевъдни ферми. Огромен интерес сред овцевъдите предизвика и автоматизираната хранителна лента за овце. Тази хранителна лента пести време, работна ръка и пространство в обора.
Фирма Агритоп беше отличена със златен медал за иновации в сектор „Животновъдство“ от Международния панаир Пловдив, 

повече»
Агритоп партньор на Петата Национална среща на Асоциацията на земеделските производители
11.02.2017 г.

Николай Стефчов, собственик на фирма Агритоп, представи дейността на фирмата  и нововъведенията в животновъдството по време на престижния форум, който се проведе на 8 и 9 февруари в к.к. Златни Пясъци.
„Балансирани инвестиции, последователност и нововъведения са в основата на успеха на една ферма“ ,  каза Николай Стефчов и представи инженеринговата дейност на фирма Агритоп, включващо  пълния процес от идеята до създаването на проекта, оборудването и експлоатацията му. По време на презентацията той описа в каква посока трябва да се мисли и какво не трябва да се изпуска, така че фермата да е ефективна и печеливша.
 

повече»
Агритоп представи как внедряването на нови технологии във фермата могат да повишат ефективността
27.01.2017 г.

Немски партньор на АГРИГОП представи модели и правила в животновъдни ферми

Томас Фритше е немски експерт в проектирането и технологичното оборудване на ферми в Германия. Той съвместно с Николай Стефчов, управител на фирма Агритоп,  представиха новите тенденции в проектирането и оборудването на животновъдни ферми във Форума за печелившо животновъдство, който се проведе на 25 януари 2017 г. в Сливен. Над сто животновъди от страната взеха участие в него.
„Над 10 години работя с АГРИТОП. Ще ви покажа различни модели на възможности за изграждане и оборудване на ферми за млечни и месодайни говеда, овце и кози.“, с тези думи експертът  започна лекцията си.

 

повече»
Weidemann разшири продуктовата си серия Hoftrac с още един компактен товарач
13.01.2017 г.

Разнообразие от конфигурации за всякакви работни задачи
Най-новият модел Weidemann в серията Hoftrac® беше представен на Eurotier в Хановер тази година. Той обединява  13-та и 17–та серия. Един модел, обединяващ всички предимства на предходните,  с много опции и голяма гъвкавост, в полза на клиентите.
Компактен дизайн, нисък център на тежестта, малък радиус на завиване и мощна работа – тези функции характеризират серията  Hoftrac®  в продължение на години и все още  определят огромния успех на машините. Най-новото попълнение в серията Hoftrac  е моделът 1380, той впечатлява с голямо разнообразие от опции за конфигуриране.
Моделът е наличен с два вида двигатели Perkins, единият е с 45 к.с., а другият с 50 к.с. 

повече»
Агритоп е партньор на Националния животновъден форум 2017
10.01.2017 г.


Устойчивото и печелившо животновъдство ще бъде тема на  Втория национален животновъден форум на 25 януари 2017 в Сливен
 

За пореден път фирма Агритоп застава зад формат, който има за цел да повиши знанията и възможностите на родните фермери. Основна цел  на фирмата е развитието на българското животновъдство и земеделие като цяло, затова Агритоп инвестират в придобиването на знания и практически опит на фермерите за устойчиво развитие на фермите им. Петнадесет години компанията работи за разширяване и модернизиране на стопанствата, придържайки се към най-новите тенденции на модерното животновъдство и земеделие. Внедряването на новите технологии е в основата на тяхната работа. 
 
 

повече»
Отново най-добрият фермер за бургаска област е клиент на фирма Агритоп
13.12.2016 г.

Танчо Енев спечели отличието „Най-добър животновъд – говедовъд“ по време на петия конкурс на Областната Експертна комисия по животновъдство, гр. Бургас. На събитието присъстваха кмета на гр. Бургас Димитър Николов, заместник министъра на земеделието Свилен Костов, представители на МЗХ, областната управа на Бургас, представители на БАБХ, председатели на браншовите сдружения, депутати и др.
В кравефермата на най-добрия фермер за годината  се отглеждат 159 крави порода Холщайн и поголовието им. Танчо Енев има няколко изпълнени проекта с фирма Агритоп.

повече»
Две отличия за Joskin и едно за Weidemann в конкурса „Принос в механизацията на земеделието”
09.12.2016 г.

​Поредни отличия получиха Weidemann и Joskin по време на конкурса „Принос в механизацията на земеделието” в категория "Иновации", който се проведе днес в Дома на техниката и науката, София. Конкурсът се организира от Селскостопанска академия, Контролно-техническа инспекция, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив и вестник „Земеделска техника”. 

повече»
Агритоп с награда за  „Компания с юбилеен принос 2016“ в агробизнеса
25.11.2016 г.

По време на тазгодишната церемония „Агробизнесмен 2016“, фирма Агритоп беше отличена в категорията „Компания с юбилеен принос 2016“.
Наградата беше връчена от Румен Порожанов, директор ДФ „Земделие“ на търговския мениджър на Агритоп. Той я прие от името на Николай Стефчов, собственик и управител на Агритоп и от целия екип на фирмата.

 

повече»
АГРИТОП партньор на първия форум за месодайно говедовъдство СТЕКСПО
04.10.2016 г.

По време на СТЕКСПО Агритоп  презентира товарачите Weidemann. Това са товарачи, които са специализирани за животновъдни ферми. Представени бяха три от най-ефективните модела на немската фирма Weidemann 4512, 1260 и 3070. 
Събирането на животновъди, браншови организации и търговски фирми от сектора с една обща цел - развитието на месодайното говедовъдство с повишаване на производителността и ефективността на месодайните ферми, водеща до качествен краен продукт, направи форума така успешен.
Фирма Агритоп е с над 10 години опит в сектор животновъдство. Дейността им основно е насочена към животновъдния сектор, към фермерите и към техните сдружения. 

Приехме да подкрепим СТЕКСПО, защото сме уверени, че има бъдеще в месодайното говедовъдство, когато се базира на качество и ефективност . 
 

повече»
Нов модел товарач Weidemann и облекчени лизингови схеми за земеделска техника от Агритоп
10.09.2016 г.

Агритоп представи богата гама товарачи на немската марка Weidemann повреме на международното селскостопанско изложение БАТА АГРО есен 2016. На фирмения щанда бяха представени ремаркета и цистерни за разпръскване на сух и течен тор Joksin, както и техника за прибиране и съхранение на зърно. Богатата продуктова гама на фирмата и изгодните лизингови схеми привличаха посетителите.
По атрактивен начин беше представена съвременна кравеферма в макет 1:32. Макетът представлява обор за 150 дойни крави с индивидуални боксове, доилна зала DeLaval 2х12 заедно с чакалня и родилни боксове. По този начин фирмата представи съвременни решения в животновъдството, които спомагат фермерите да повишат производителността на фермата и да произвеждат повече мляко с по-малко разходи.

повече»
Агритоп представя товарачите Weidemann на демотур в Стара Загора
22.08.2016 г.

Търсите качествен товарач, който да се спрвя с всичките задачи във фермата. Искате машината Ви да е здрава, силна и икономична. Товарачите Weidemann могат да отговорят на всичките Ви изисквания! Посетете демонстрациите организирани от Агритоп и ще откриете своята машина. 
Удоволствието да ги управлявате и да се убедите в предимствата им ще можете да получите  на 1 и 2 септември на търговската база на АГРИТОП на входа на летище Стара Загора. Фермери и животновъди ще могат сами да пробват и нагледно да видят как работят част от моделите. Машини, които са неизменни помощници и в животновъдните и в земеделските стопанства. Машина, която веднъж влезла във Вашето стопанство, никога повече не бихте я сменили.

 

повече»
Техника и оборудване за печелившо земеделие и животновъдство от АГРИТОП
22.08.2016 г.

Качествена и продуктивна техника и оборудване за животновъди и земеделци ще можете да видите на щанда на АГРИТОП по време на Бата Агро от 30.08 до 03.09.2016.
Там ще успеете да видите дебюта за България на най-новият модел товарач в семейството на Weideman - Т6027, предназначен за средни и големи стопанства. Новият по-голям телескопичен товарач  е уникален с неговата комбинация от компактност, голяма височина на повдигане и висока производителност. 


 

повече»
Товарачите Weidemann – перфектните машини с нисък разход на гориво и минимално обслужване
19.08.2016 г.

Най-новият модел Weidemann  Т6027 е вече във България, АГРИТОП ще го представи за първи път пред фермерите на есенната БАТА АГРО в Стара Загора.
Фермерите ще могат да се уверят в качествата на този и на останалите модели на немския бранд по време демонстрациите организирани от фирмата. Те ще се проведат на 1 и 2 септември на търговската база на АГРИТОП на входа на летище Стара Загора. Фермери и животновъди ще могат сами да пробват и нагледно да видят как работят част от моделите. Машини, създадени за работа,  които са неизменни помощници и в животновъдните и в земеделските стопанства. Машина, която веднъж влезла във Вашето стопанство, никога повече не бихте я сменили.

 

повече»
Полезна техника от АГРИТОП за животновъди и земеделци в края на жътвената кампания и силажирането
10.08.2016 г.


Белгийските транспортни ремаркета JOSKIN се използват в над 45 страни в света и заемат все по-голям пазарен дял в България и с основание можем да ги наречем Мерцедесът на ремаркетата, а многобройните доволни клиенти са доказателство за качествата им
С продуктовата гама селскостопански претоварващи се ремаркета, ремаркета за бали, ремаркета за силаж, техника за силажиране, товарачи за прибиране на на фуражи, АГРИТОП подпомага работата на земеделските производители и животновъдите.
Транспортните ремаркета JOSKIN се произвеждат в Белгия и се използват в над 45 страни в света. И с основание можем да ги наречем Mercedes - ът на ремаркетата. Те са високо-качествени и не са боят от тежки натоварвания, това са машини с дълъг експлоатационен живот. Te са произведени изцяло от висококачествена стомана, което води до намаляване на теглото на машината, като в същото време се увеличава здравината и  позволява транспортирането на по-големи товари.
 

повече»
Агритоп даде възможност на овцевъдите нагледно да видят как да модернизират стопанства си
09.05.2016 г.

Като партньор на петото юбилейно издание на  Националния събор на овцевъдите, Агритоп даде възможност на животновъдите да видят как да модернизират своите стопанства и да селектират животните си.
В интервю пред fermer.bg, президентът на Асоциацията на овцевъдите от Австрия, Йозеф Щокъл разказа подробно за съвместната дейност на фирма Агритоп и австрийската асоциация за експорт на селектирани животни:
„През последните две години усилено работим с България в областта на експорта на селектирани животни, които са преминали всички ветеринаромедицински изисквания и са с пълен набор документи. Успешно работим с фирма АГРИТОП ЕООД, като през изминалите две години със съвместни усиия беше организирана доставка на селектирани животни за козеферма Юстина, кито закупиха млади женски и мъжки животни от породата боар – месно направление.
 

повече»
АГРИТОП отново партньор на Националния събор на овцевъдите
03.05.2016 г.

Тази година за пети пореден път ще се проведе Националния събор на овцевъдите, организатори на Събора са Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“, Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България (НАРМОБ), със съдействието на Министерството на земеделието и храните на Република България. Партньор на събитието е фирма Агритоп.
 

повече»
Партньори и тренери в първата българска „Академия за фермери“
08.04.2016 г.

Първата българска Академия за фермери се проведе от 4 до 7 април тази година. Събитието бе официално открито в хотел Национал в гр. Сливен от кмета на общината Стефан Радев. Организатор на събитието е DLG - най-голямата фермерска организация в Германия. На официалното откриване г-н Улрих Веструп, вицепрезидент в DLG и потомствен фермер в голяма кравеферма с инсталация за биогаз и земеделско производство, поздрави партньорите на събитието за това, че дават възможност за развитие и обучение на българските фермери.
Като фирма с тясна насоченост в областта на животновъдството, предлагаща цялостни решения в оборудването на животновъдните стопанства, приехме с охота да бъдем партньори и тренери в Академията.
21 български фермери бяха участници в теоретичното и практическо обучение. Академията продължи три пълни дни, като практическите упражнения се провеждаха във модерна кравеферма на фирма ЖИМ, край Сливен, която е проектирана, изградена и оборудвана от нас.
Основните теми, които бяха обхванати по време на Академията бяха:
 

повече»
АГРИТОП е партньор на първата българска
28.03.2016 г.

АГРИТОП ще вземе участие в първата българска Академия за Фермери, която ще се проведе от 4 до 7 април 2016 в хотел Национал Палас, Сливен.
Целта на първото българско издание на Академията за фермери е стопаните да натрупат експертни знания и ключови мениджърски умения, приложими и необходими за успешното управление на млечните ферми, идентифициране на слабостите в стопанството и умение за постигане на устойчиви икономически успех и възвращаемост на инвестицията.
В програмата са заложени семинари и практически упражнения в реални ферми. Като фирма със силно отношение към сектор животновъдство приехме да бъдем партньори на този проект с идеята българските фермери да успяват да оптимизират организацията на работата си, което да доведе до стабилен бизнес. 
 

повече»
​Машини и оборудване за модернизация на стопанствата от Агритоп
17.03.2016 г.

Поредно запомнящо се участие отбелязахме на специализираните изложения Агра и Бата Агро 2016 и затвърдихме позициите си на лидер сред фирмите в сектора.
Компанията ни дава заявка за една от най-големите фирми предлагащи продукти и услуги затварящи цикъла в животновъдните стопанства. Това се доказваше и от проявения интерес на щандовете ни по време и на двете изложения.
 

повече»
АГРИТОП получи наградата за креативно представяне на АГРА 2016
29.02.2016 г.

 
Международната селскостопанска изложба АГРА награди АГРИТОП с грамота за креативно представяне и обогатяване на панаира. Почетната грамота бе връчена от д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на международния панаир Пловдив. Д-р Соколов поздрави лично г-н Николай Стефчов, собственик на фирма Агритоп.
 

повече»
Министър Десислава Танева посети шанда на АГРИТОП по време АГРА 2016
24.02.2016 г.

На 24 февруари министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри 25-тото издание на международната селскостопанска изложба „АГРА 2016“.  По време на официалната визита тя посети щанда на фирма АГРИТОП.
Министър Танева поздрави лично собственика на Агритоп Николай Стефчов и екипът на фирмата.

 

повече»
АГРИТОП направи първа копка на търговско-сервизен център
17.02.2016 г.

АГРИТОП ЕООД направи първа копка на нов търговско-сeрвизен център в град Долни Дъбник. Ще бъдат изградени административни, сервизни и търговски помещения, модерен шоурум за продукти, консумативи, артикули и машини, които фирмата предлага и голяма складова площ.
„Тази инвестиция означава, че АГРИТОП има дългосрочни цели и намерения в животновъдния и земеделски бранш“, каза Николай Стефчов, Управител на компанията.

повече»
Агритоп ще вземе участие в четвъртата Национална среща на земеделските производители
08.02.2016 г.

Фирма Агритоп ще вземат участие в четвъртата Национална среща на земеделските производители в България, която ще се проведе  в  к.к. Златни пясъци от 10 до 12 февруари.

Министърът на земеделието  Десислава Танева, зам.-министър Васил Грудев и изп. директор на ДФ “Земеделие” – Румен Порожанов лично ще коментират основните предизвикателства и новите моменти по предстоящата кампания по Директните плащания и Програма за развитие на селските райони (ПРСР).

 

повече»
Икономията на разходи и гориво ще дойде от високи технологии
05.02.2016 г.

За 15-та поредна година световноизвестната марка Joskin отвори вратите на своята производствена база в гр. Суман, Белгия за своите клиенти и всеки, който се интересува от висококачествена земеделска техника. През януари земеделски производители и животновъди от страната и Европа успяха да видят как най-съвремените технологии за производство на агромашини работят в реално време.
Висока прецизност с 3D рязане с лазери, автоматизирани роботи за заваряване, стругове с дигитален контрол, огъваща преса с дигитален контрол, голям автоматизиран склад...и какво ли още не. Посетителите също така можаха да проследят и всеки един етап от работния процес: проектиране, заваряване, боядисване и електроника и др.

повече»
Работна демонстрация на товарачи Weideman в овцеферма Верде Фуудс
29.01.2016 г.

На 27 януари фирма Агритоп организира работна демонстрация на товарачи Weidemann в овцефермата на фирма Верде Фуудс близо до Пловдив.
Демонстрацията беше с два от най-ефективните модела на немската фирма  Weidemann 4512 и 1260. Любезните ни домакини останаха очаровани от предимствата на компактните товарачи и тяхната сила и мощ. 
 

повече»
Петзвезден хотел за прасета
23.12.2015 г.

Най-модерният свинекомплекс у нас в сливенското село Мечкарево е проектиран, изграден и оборудван от фирма "Агритоп"
Таня Демирова, вестник Български фермер

Прасе на 130 дни вече тежи 87 кг, а на 170 дни животните вече са по 120 кг! Този уникален за България прираст са постигнали в най-модерния свинекомплекс у нас, който ако беше хотел, щеше да е 5-звезден. Той се намира в сливенското село Мечкарево и в него се отглеждат 1400 животни.
 

повече»
За трета година клиент на Агритоп печели приза “Най – добър фермер - животновъд“
11.12.2015 г.

На 11 декември 2015 г., заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров връчи наградата на Експертната комисия по животновъдство - Бургас „Най-добър фермер - животновъд на 2015 г.“ на господин Вангел Лолов. Вангел Лолов е собственик на кравеферма в с. Екзарх Антимово. Той е клиент и дългогодишен партньор на фирма Агритоп. 
 

повече»
С лекция на животновъден форум представихме висококачествените продукти DeLaval
04.12.2015 г.

Над 250 животновъди се запознаха с иновациите, които предлагаме на животновъдния форум организиран от Фермер.Бг, на който бяхме партньори. Той се проведе на 3-ти Декември, в конферентната зала на хотел Национал Палас - Сливен. Силният интерес към такъв род събития пролича от големия брой животновъди,  и от активността им в дискусионните панели.
 

повече»
Още едно отличие за eHoftrac на Weidemann
01.12.2015 г.

Още едно отличие получи първият в света електрически товарач eHoftrac  на Weidemann. Електическото чудо бе награден днес с 1-во място на конкурса  „Принос в механизацията на земеделието”, организиран от  Селскостопанска академия, Контролно-техническа инспекция, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив и вестник „Земеделска техника”. Церемоният по награждаването се проведе на 1-ви декември 2015 в Дома на техниката и науката, София.
 

повече»
Две ферми за отглеждане и угояване на крави изгради Агритоп
26.11.2015 г.

Новите кравеферми са в района на Монтана и Ботевград. Това са ферми проектирани и оборудвани от Агритоп съгласно най-модерните европейски норми и стандарти, гарант за качествена продукция, съобразена изцяло с хуманното отглеждане на животните.

повече»
Още една модерна кравеферма откри Агритоп
01.10.2015 г.

Новооткритата ферма е за отглеждане на 215 млечни крави и 180 млади животни карай Пловдив. Оборудването включва модерна доилна зала DeLaval, тип Рибена кост 30° 2х12. Едновременно ще бъдат издоявани 24 животни, чрез доилни апарати с вакуум система, която отвежда млякото директно в охладителен млечен танк за съхранение на мляко. Така се гарантира високата хигиена и запазване на качеството на млякото, което няма директен достъп с въздуха и обкръжаващата среда.

повече»
Модерна кравеферма откри Агритоп край Сливен
20.09.2015 г.

Фермата е за отглеждане на млечни крави и млади телета, намира се в с. Глуфишево.
Оборудването е на шведския производител DeLaval, световен лидер в техниката за доене и охлаждане на мляко, оборудване за животновъдни ферми за отглеждане на крави, биволи, овце и кози. Високотехнологичната система за доене е доставена от фирма АГРИТОП, официален представител за България на DeLaval.

повече»
Електрически товарач Weidemann и фуражни кухни Riela показхме на БАТА АГРО Есен 2015
13.09.2015 г.


Представихме цялостни решения за животновъдните ферми  на изложението БАТА АГРО Есен 2015. Ние сме компанията, която е специализирана в предлагането на машини и оборудване за управление на животновъдните ферми и показахме богато разнообразие от продукти за ефективна работа във фермата.

 

повече»
Силен интерес сред животновъди и земеделци предизвика щанда на АГРИТОП на есенната БАТА
09.09.2015 г.

Голям интерес предизвикаха немските товарачи WEIDEMANN, подходящи както за животновъдите, така и за земеделците.  На щанда ни на БАТА АГРО представихме компактни товарачи, телескопични товарачи и телехендлери WEIDEMANN.

повече»
Товарачите Weidemann предизвикаха интереса на посетителите на Рожен
21.07.2015 г.

Стотици хиляди посетители на националния събор се спряха на щанда на Агритоп. Най-голям интерес, както обикновено предизвикваха немските товарачи Weidemann. Животновъди и земеделци не пропуснаха да се запознаят с изложените модели 4512, 1140 и 5080Т, които са подходящи за всякакъв вид ферми и селскостопанска работа.

повече»
Агритоп ще покаже оборудване за животновъдни ферми на Събора в Рожен
14.07.2015 г.

АГРИТОП е спонсор на иновативното културно събитие и ще участва с изложбена площ, на която посетителите ще могат да видят техника и съоръжения за животновъдството, оборудване за овцеферми, доилни апарати и консумативи.
 

повече»
Агритоп посети ферма, оборудвана от Delaval в Саксония
08.07.2015 г.

В края на юни за пореден път част от екипа на Агритоп беше на работни срещи за обмяна на опит и добри практики в Германия. Екипът на Агритоп посети и най-модерната млечна ферма, изцяло оборудвана с продукти на шведската фирма Delaval, която се намира близо до гр. Лайпциг в немската провинция Саксония.

повече»
Агритоп ще покаже техника за животновъдни ферми на Събора на овцевъдите
05.05.2015 г.

АГРИТОП е официален спонсор на събитието и ще участва с изложбена площ, на която ще покаже техника и съоръжения за животновъдството, оборудване за овцеферми, доилни апарати, храни и консумативи.

 

повече»
АГРА 2015: Агритоп с награда за иновативния електрически товарач Weidemann eHofrac
23.03.2015 г.

Новият електрически товарач за животновъдите, който Агритоп представиха за първи път на българския пазар стана победител в конкурса за иновации на Международното изложение АГРА 2015 в раздела за животновъдство.

повече»
Товарачът Weidemann 2070 T е подходящ за животновъдство и зърнопроизводство
13.10.2014 г.

Универсалните немски товарачи Weidemann, които Агритоп ЕООД предлага на българския пазар, са успешно приложими, както за малки и средни животновъдни ферми, така и за големите зърнопроизводителни стопанства и животновъдни комплекси.
 

повече»
Агритоп организира демонстрация на челни товарачи Weidemann
19.09.2014 г.

Практическа демонстрация на колесни челни товарачи на немската фирма Weidemann ще проведе фирма Агритоп ЕООД в животновъдната ферма в Карнобат. Традиционната среща на собственици на животновъдни ферми ще се проведе на 23 септември от 11.00 часа в стопанството на ЕТ „ЕЛДОРАДО 3 – Танчо Енев” в гр. Карнобат, стопански двор. 
 

повече»
Челните товарачи WEIDEMANN са универсално решение за всяко стопанство
30.09.2013 г.

Фирма Агритоп, официален представител за България на немските колесни челни товарачи WEIDEMANN, проведе две полеви демонстрации за фермерите от северна и от южна България, за да ги запознае с отличната работа на товарачите, разработени за нуждите на селското стопанство.

повече»
Kолесните челни товарачи WEIDEMANN-незаменими във всяка животновъдна ферма
12.09.2013 г.

Фирма АГРИТОП кани своите партньори и бъдещи клиенти на поредната практическа демонстрация на колесни челни товарачи на немската фирма WEIDEMANN, която ще се проведе в продължение на два дни, при реални условия в животновъдни ферми в северната и южната част на страната.
 

повече»
Серия от презентации за животновъдните ферми подготвят от Агритоп
19.09.2012 г.

Фирма АГРИТОП ЕООД, официален представител за България на немската фирма WEIDEMANN организира серия презентации на различни модели колесни челни товарачи, които ще се проведат при реални условия в животновъдни ферми.

повече»