Новини

​Изграждане на вкопани лагуни от Агритоп
29.06.2021 г.

Рентабилно решение за съхранение на торова маса. Възможно приложение и за месодайно животновъдство! 

Агритоп изгражда лагуни с максимална степен на хидроизолация при съхранението на торовата маса, за да се гарантира опазването на околната среда.
Висококачествените материали, които използваме гарантират: 

повече»
Шведска доилна зала DeLaval заменя досегашното ръчно доене в семейна овцеферма в гр. Кнежа
23.06.2021 г.

Бюджетно решение от Агритоп с широк диапазон на употреба 

​В стопанството на ЕТ Митко Боев отглеждат 189 млечни овце и тяхното поголовие. През лятото животните се отглеждат изцяло на паша в полегатите поляни покрай река Гостиля. Животните във фермата се доят два пъти на ден и досега само на ръка, вече този процес се извършва удобно и ефективно с доилна зала DeLaval.
Доилната инсталация внедрена от Агритоп позволява употреба от широк диапазон фермери. Подходяща е както за ферми с 200 животни, така и за стопанства с до 500 животни.
Ето какво споделя Валентин Александров, отговорник база гр. Кнежа:

повече»
DeLaval разширява фермата си с нови свръхмодерни сгради
10.05.2021 г.

Hamra Farm, фермата на DeLaval е разположена на красив хълм близо до централата на DeLaval, южно от Стокхолм, Швеция. „Фермата е в основата на DeLaval. Ние непрекъснато се опитваме да намерим нови и подобрени начини, за да помагаме на нашите фермери да управляват по-устойчиви млечни ферми с нови и по-добри решения и нашата ферма е важна част от тази работа.
Ние също сме фермери и Hamra Farm е сред най-продуктивните млечни ферми в Швеция със среден добив от 12 100 кг мляко на година от крава “, казва Ларс Йохансон, корпоративни комуникации и устойчиво развитие.

повече»
Готови ли сте да увеличите ефективността на органичните торове?
19.04.2021 г.

Оборският тор - Kафявото злато на фермерите!
Опазване на околната среда и максимално оползотворяване на естествените му свойства.

По-рано считана за обикновен отпадък, оборският тор постепенно придобива статут на кафяво злато сред фермерите. И с основателна причина: това е богат природен ресурс, с невероятен потенциал за наторяване, който позволява да се увеличи добивът на пасищата и обработваемите площи и то с намалени разходи. Разпръскването му обаче изисква използването на подходящо оборудване, с което да се запази максимално естествените свойства на суспензията (органични вещества, азот, фосфор, луга, магнезий и др.), като ги разпределя равномерно. 

повече»
Следващото поколение на успешния компактен телескопичен товарач Weidemann Т4512
25.03.2021 г.

През 2010 г. Weidemann беше един от първите производители, който пуска на пазара малък компактен телескопичен товарач.
„Тогава нашите конкуренти ни питаха какво искаме да променим с тази малка играчка“, казва с усмивка търговският директор Бернд Апфелбек
„През следващите години машината запълни истинска пазарна ниша и през последните 10 години се превърна в един от най-големите ни бестселъри в нашата разнообразна продуктова гама. 

повече»
Знаете ли как да съхраните силажа евтино и качествено?
24.03.2021 г.

Доверете се на BUDISSA BAGGER® - ефективна, гъвкава и екологична система
Навсякъде по света фермерите имат нужда да съхраняват своите фуражи. С нарастване на нуждата за оптимизиране разходите и по-ефикасно изхранване на животните, както и по-големите амбиции на Европа за едно “по-зелено” земеделие, фермерите започнаха да търсят все по-икономически ефективни, гъвкави и екологични решения дори и при съхранението на фуража.

​BUDISSA BAG предлага на българския пазар такова решение. Компанията, базирана в Германия, предлага най-модерната технология за консервиране и съхранение на силаж в полиетиленови чували

повече»
Проектирането на ферми с Агритоп е решение за днес, за утре и за бъдещето
15.03.2021 г.

​„Хуманното отношение към животните, количеството и качеството на крайния продукт (месо/мляко) и оползотворяване на оборския тор са сред най-важните аспекти при планирането на устойчива и модерна ферма. Решенията, които Агритоп предлага са рентабилни и възвръщаеми, защото работят безупречно години наред не само за ден, два или година.“, казва Момчил Тасков, Мениджър продажби в Агритоп.
Момчил Тасков е зооинженер по образование с над 15 годишен опит в планирането и проектирането на животновъдни ферми в Агритоп. От 2018 година той е и председател на „Националния съюз на зооинженерите в България“.
Пред екипа на Агри.БГ той говори за това как да подходим при проектирането на една съвременна и ефективна ферма.

повече»
Централният офис на фирма Агритоп е на нов адрес
01.02.2021 г.

Уважаеми клиенти и партньори,

От днес 1 феврувари 2021 г. централният офис на фирма Агритоп ЕООД е на нов адрес: гр. София 1582, ул. Хайделберг № 2, вх. Б.

Натиснете тук за да видите на картата

Тел.:02/971 26 20
Факс:02/971 26 21
GSM:   0887702714
E-mail: info@agritop-bg.com
 

повече»